Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-07-06 DIREKTOR NVO „4 LAJF” KRITIKOVAO DAMIRA ŠEHOVIĆA ZBOG IZBORA DIREKTORA JPU „ĐINA VRBICA” Ministra optužuje za partijsko zapošljavanje Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je za „Dan” da su procedure te institucije, kada je riječ o izboru direktora obrazovnih ustanova, jasne i provjerljive
Di­rek­tor NVO „4 lajf” na svom fej­sbuk pro­fi­lu pro­zvao je mi­ni­stra pro­svje­te Da­mi­ra Še­ho­vi­ća da ni­je i po­red struč­nih re­fe­ren­ci i is­ku­stva ime­no­vao nje­go­vu su­pru­gu Mi­le­nu Mi­jo­vić za di­rek­to­ra JPU „Đi­na Vr­bi­ca”, jer ni­je po­li­tič­ki ak­tiv­na. Mi­jo­vić se ob­ru­šio na Še­ho­vi­ća, na­vo­de­ći da ju je zbog ta­kve od­lu­ke po­zvao te­le­fo­nom i pred­lo­žio joj mje­sto po­moć­ni­ka di­rek­to­ra, iako ni­je obra­zlo­žio od­lu­ku o iz­bo­ru du­gog kan­di­da­ta Vu­ka Sta­ni­ši­ća.
Iz Mi­ni­star­stva pro­svje­te za „Dan” je sa­op­šte­no da su pro­ce­du­re te in­sti­tu­ci­je, ka­da je ri­ječ od iz­bo­ru di­rek­to­ra obra­zov­nih usta­no­va, ja­sne i pro­vjer­lji­ve.
– Sma­tra­mo da je neo­zbilj­no ko­men­ta­ri­sa­nje mi­šlje­nja sa pri­vat­nih fej­sbuk pro­fi­la – po­ru­ču­ju iz PR slu­žbe Mi­ni­star­stva pro­svje­te.
Mi­jo­vić je za „Dan” ka­zao da ta­kav od­nos mi­ni­stra pro­svje­te Še­ho­vi­ća pre­ma pro­svjet­nim rad­ni­ci­ma po­ka­zu­je da re­for­ma obra­zov­nog si­ste­ma ni­je sve­o­bu­hvat­na.
– Ako ovo ra­di mi­ni­star pro­svje­te, on­da za­mi­sli­te ka­kvu re­for­mu obra­zo­va­nja taj čo­vjek mo­že da spro­ve­de. Ovo je sa­mo na­sta­vak jed­ne ago­ni­je i uni­šta­va­nja u ko­ju nas vo­de lju­di ko­ji ne po­zna­ju obra­zov­ni si­stem, nje­go­ve manj­ka­vo­sti, i pro­stor za nje­go­vo una­pre­đe­nje. Na­sta­vlja se iz­bor ka­dro­va na ru­ko­vo­de­ćim mje­sti­ma po par­tij­skoj li­ni­ji, a bez pro­fe­si­o­nal­nih re­fe­ren­ci i ljud­skih kva­li­te­ta – is­ti­če Mi­jo­vić. On je na svom fej­sbuk pro­fi­lu is­ta­kao da je is­klju­či­vi raz­log što Mi­le­na Mi­jo­vić ni­je ime­no­va­na za di­rek­to­ra vr­ti­ća, što ni­je po­li­tič­ki ak­tiv­na, ni­je ni u jed­noj stran­ci.
– Ne mo­gu da sa­kri­jem svoj bi­jes i ogor­če­nost na mi­ni­stra Še­ho­vi­ća. Go­spo­di­ne Še­ho­vi­ću, ni­kad, ali ni­kad vi­še da ti se ni­je de­si­lo da mi že­nu po­zo­veš te­le­fo­nom. Ne­ma po­tre­be da je mo­liš da bu­de po­moć­ni­ca. Na­dam se da ti je ovo do­volj­no ja­sno, ako ti bu­de tre­ba­lo bi­lo ka­kvo do­dat­no po­ja­šnje­nje, na­zo­vi me­ne. Iako sa naj­bo­ljim re­fe­ren­ca­ma, lič­nim i pro­fe­si­o­nal­nim kre­di­bi­li­te­tom i re­zul­ta­ti­ma od svih kan­di­da­ta, pa i pre­po­ru­ka­ma svih ugled­nih i re­spek­ta­bil­nih oso­ba iz stru­ke, na mje­sto di­rek­to­ra JPU „Đi­na Vr­bi­ca” ni­je ime­no­va­na mo­ja su­pru­ga Mi­le­na Mi­jo­vić. Uza­lud što je se­be či­ta­vu da­la za una­pre­đe­nje sta­nja vr­ti­ća, do­bro­bit dje­ce i ro­di­te­lja. Uza­lud i po­dr­ška svih njih. Ime­no­van je kan­di­dat ko­ji joj ni u jed­nom po­gle­du ne mo­že pa­ri­ra­ti, ni pri­bli­ži­ti se. Na­ža­lost, po­tvr­di­la mi se te­za da u da­na­šnjem cr­no­gor­skom dru­štvu uspi­je­va­ju sa­mo pre­va­ran­ti, lo­po­vi, pol­tro­ni, oso­be bez ika­kvih ljud­skih kva­li­te­ta, ne­zna­li­ce, po­slu­šni­ci, bes­kič­me­nja­ci, oso­be ko­je su sprem­ne na sva­ka­kve po­dlo­sti i ga­do­sti. Ni­je njoj kri­vo za­to što ni­je iza­bra­na, već što se na­da­la i vje­ro­va­la da će rad, re­zul­ta­ti, pre­po­ru­ke i re­fe­ren­ce bi­ti do­volj­ni da bu­de iza­bra­na. I ne zbog funk­ci­je, već zbog sve­ga što je do sa­da ura­di­la u re­for­mi vr­ti­ća i ono­ga što je pla­ni­ra­la. I ni­je ona ta ko­ja je na gu­bit­ku, na gu­bit­ku su Cr­na Go­ra, dje­ca i nji­ho­vi ro­di­telji – ob­ja­vio je Mi­jo­vić na svom pro­fi­lu.
D.B.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"