Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-07-07 VLADA ODOBRILA PREDLOG UO UCG Besplatne studije za 3.556 brucoša
Vla­da je ju­če do­ni­je­la od­lu­ku da će za 3.556 stu­de­na­ta na Uni­ver­zi­te­tu Cr­ne Go­re (UCG) ko­ji se ove go­di­ne upi­šu ško­lo­v­a­nje na osnov­nim stu­di­ja­ma bi­ti bes­plat­no. Kako je najavljeno iz Ministarstva prosvjete, konkurs bi trebalo da bude raspisan danas ili sjutra. Di­rek­tor di­rek­to­ra­ta za vi­so­ko obra­zo­va­nje Mu­be­ra Kur­pe­jo­vić ka­za­la je na­kon sjed­ni­ce Vla­de da će pr­vi put svi stu­den­ti osnov­nih stu­di­ja, ko­ji bu­du upi­sa­ni, stu­di­ra­ti o tro­šku dr­ža­ve. Ona je ka­za­la da će bi­ti ras­pi­san kon­kurs za upis 2.349 stu­de­na­ta na spe­ci­ja­li­stič­kim stu­di­ja­ma, od ko­jih 1.214 za bu­džet­sko fi­nan­si­ra­nje i 1.135 za sa­mo­fi­nan­si­ra­nje.
– Stu­den­ti ko­ji upi­šu UCG ove go­di­ne obra­zo­va­će se po re­for­mi­sa­nim stu­dij­skim pro­gra­mi­ma i mo­de­lu stu­di­ja, dok će na spe­ci­ja­li­stič­kim bi­ti isti pro­gra­mi do 2020/2021, ka­da će vi­so­ko­škol­ci di­rekt­no upi­si­va­ti bes­plat­ne ma­ster stu­di­je. Bru­co­ši će na­kon za­vr­šet­ka pr­ve go­di­ne mo­ra­ti da is­pu­ne od­re­đe­ne kri­te­ri­ju­me, ko­ji pred­vi­đa­ju da mo­ra­ju da ima­ju naj­ma­nje pri­ku­plje­nih 45 ECTS kre­di­ta, ka­ko bi mo­gli da na­sta­ve bes­plat­no ško­lo­va­nje na dru­goj go­di­ni. Oče­ku­jem da u pe­tak, ili za da­ne vi­ken­da bu­de ras­pi­san kon­kurs za upis na usta­no­va­ma vi­so­kog obra­zo­va­nja – ka­za­la je Kur­pe­jo­vi­će­va.
Ona je do­da­la da je Vla­da do­ni­je­la od­lu­ku da na Fa­kul­tetu za cr­no­gor­ski je­zik kao i pret­hod­ne go­di­ne bu­de upi­sa­no 40 stu­de­na­ta.
Naj­ve­ći broj bru­co­ša mo­že bi­ti upi­san na Eko­nom­skom – 390, Elek­tro­teh­nič­kom 330, Fi­lo­lo­škom 350, Fi­lo­zof­skom 315, Po­mor­skom fa­kul­te­tu 260, Prav­nom fa­kul­te­tu 240, Fa­kul­te­tu za tu­ri­zam i ho­te­li­je­r­stvo 230, na Ar­hi­tek­tu­ri će pre­ma kon­kur­su bi­ti upi­sa­no 50 stu­de­na­ta, na Bi­o­teh­nič­kom fa­kul­te­tu 165, Fa­kul­te­tu dram­skih umjet­no­sti 35, Fa­kul­te­tu li­kov­nih umjet­no­sti 35, Fa­kul­te­tu po­li­tič­kih na­u­ka 160, Fa­kul­te­tu za sport 120, Gra­đe­vin­skom fa­kul­te­tu 120, Ma­šin­skom 180, Me­di­cin­skom 135, Me­ta­lur­ško-teh­no­lo­škom 113 i na Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­kom 230.D.B.


Traže upis u Beranama

Vlada je juče odlučila da UCG raspiše konkurs za upis 70 studenata na Visokoj medicinskoj školi u Beranama, iako je Rektorat donio odluku da se ove godine obustavi prijem na toj ustanovi. Vlada je prije mjesec dana poništila odluku Rektorata da se premjesti ta ustanova u Podgoricu, zbog unapređenja praktične nastave u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG). Prema saznanjima „Dana” Vlada će danas uputiti odluku Rektoratu, kako bi dopunili konkurs za upis brucoša za studijsku 2017/2018.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"