Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-07-08 NA FPN-U PRED KOMISIJOM POLOŽILO 15 OD 19 KANDIDATA KOJI SU SE ŽALILI NA OCJENE IZ MEĐUNARODNOG PRAVA
Slučaj Mujović prvo na vijeću, pa na organima UCG
Mujović Slučaj Mujović prvo na vijeću, pa na organima UCG
De­kan Fa­kul­te­ta po­li­tič­kih na­u­ka Sa­ša Kne­že­vić ka­zao je za „Dan” da je 15 od 19 stu­de­na­ta po­lo­ži­lo na po­nov­nom is­pi­tu iz me­đu­na­rod­nog jav­nog pra­va, na­kon žal­bi da su ošte­će­ni pri­li­kom po­la­ga­nja kod pro­fe­so­ra Ran­ka Mu­jo­vi­ća. Kne­že­vić je sa­op­štio da je pre­kju­če nje­go­vom od­lu­kom for­mi­ra­na tro­čla­na ko­mi­si­ja (Sa­ša Kne­že­vić, Ve­sna Si­mo­vić Zvi­cer, Bo­ris Vu­ki­će­vić) ko­ja je is­pi­ti­va­la stu­den­te ko­ji su pri­lo­ži­li za­htje­ve da na taj na­čin bu­du is­pi­ta­ni, po­zi­va­ju­ći se na pra­vo iz pra­vi­la stu­di­ra­nja i sma­tra­ju­ći da su ošte­će­ni u po­stup­ku spro­vo­đe­nja i is­pi­ti­va­nja na za­vr­šnom is­pi­tu.
– Is­pi­ta­no je 19 stu­de­na­ta, a po­lo­ži­lo je njih 15. Cje­lo­kup­na do­ku­men­ta­ci­ja ve­za­na za pro­blem na­stao na za­vr­šnom is­pi­tu iz pred­me­ta me­đu­na­rod­no jav­no pra­vo bi­će raz­ma­tra­na na sjed­ni­ci Vi­je­ća Fa­kul­te­ta po­li­tič­kih na­u­ka, uklju­ču­ju­ći ve­ri­fi­ka­ci­ju ocje­na na ovom is­pi­tu ko­ji je spro­ve­la ko­mi­si­ja. Ta­ko­đe, sa pri­go­vo­ri­ma stu­de­na­ta ve­zan je i stav Vi­je­ća stu­de­na­ta FNP-a ko­jim se tra­ži da se kom­plet­na do­ku­men­ta­ci­ja ve­za­na za ovaj pro­blem upu­ti or­ga­ni­ma Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (UCG) –re­kao je Kne­že­vić.
Stu­dent­ski par­la­ment (SPUCG) za­tra­žio je da Sud ča­sti UCG is­pi­ta od­nos i op­ho­đe­nje pro­fe­so­ra Ran­ka Mu­jo­vi­ća pre­ma 25 stu­de­na­ta, ko­ji su u uto­rak upu­ti­li do­pis Fa­kul­te­tu po­li­tič­kih na­u­ka da se po­no­vi is­pit iz me­đu­na­rod­nog jav­nog pra­va. Iz SPUCG su sa­op­šti­li da su me­đu žal­ba­ma i one ko­je se ti­ču i na­vod­nog ne­e­tič­kog po­na­ša­nja pro­fe­so­ra pre­ma po­je­di­nim stu­den­ti­ma. Iz Rek­to­ra­ta je sa­op­šte­no da će slu­čaj prof. Mu­jo­vi­ća i stu­de­na­ta FPN-a bi­ti is­pi­tan kroz pro­ce­du­re Cen­tra za stu­di­je i kon­tro­lu kva­li­te­ta, kao i pre­ko Su­da ča­sti, ka­ko bi bi­le utvr­đe­ne či­nje­ni­ce i na osno­vu njih do­ne­se­ne ade­kvat­ne sank­ci­je.
Pro­fe­sor Mu­jo­vić ni ju­če se ni­je ja­vljao na te­le­fon­ske po­zi­ve iz re­dak­ci­je „Da­na”.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"