Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada potpisala, pa sakrila nezakonit ugovor * Uvod u Radmilinu smjenu * Aco će krojiti planove * U Porto Montenegru imaju stanove od dva miliona * Tramp prijeti sankcijama * Sankcije nisu oruđe za gušenje režima * Cirkus zvani zadruga
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, poslanik SDP-a:
– Gdje mogu da kupe glasove, DPS kupuje, gdje ne mogu, pokušavaju da zastraše. Sve „demokratske” metode, korištene od Kube do Iraka, oni će da upotrijebe ovdje.

Vic Dana :)

Haso: Mujo, care, odakle ti to odijelo?
Mujo: Dao mi šef da bih izgledao kao oni šoferi u filmovima!
Haso: Zašto ti nije kupio i cipele, nego hodaš bos?
Mujo: Seljačino, ne idu cipele uz ovaj model, vidi šta piše - Boss!


Čovjek se napio i legao nasred parkinga.
Dođe policajac i pita ga:
-Šta radiš tu?
-Zar ne vidiš da sam se parkirao?!
-Pa nisi ti auto!
-Baš me briga, nisi ni ti pauk!

Dolazi Čak Noris kasnije u školu. A učitelj će: Izvini što je zvonilo prije nego što si došao.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2017-09-18 SLOBODAN VIDOVIĆ U „ATELJEU DADO” O neponovljivoj „Nuli”
Iz­lo­žba sli­ka „Ze­ro” ba­nja­luč­kog umjet­ni­ka Slo­bo­da­na Vi­do­vi­ća otvo­re­na je u ga­le­ri­ji „Ate­lje Da­do” na Ce­ti­nju. Po­sje­ti­o­ci do 16. ok­to­bra ima­ju pri­li­ku da po­gle­da­ju se­dam dje­la iz ci­klu­sa „Ze­ro” ko­ja pre­ma ri­je­či­ma umjet­ni­ka pred­sta­vlja­ju nu­lu for­me sli­ke što je, ka­ko je re­kao, bi­la i nje­go­va osnov­na ide­ja za ovaj pro­je­kat.
- Po­što se već pet­na­e­stak go­di­na ba­vim i ra­dim na ge­o­me­tri­ji i ap­strakt­nom sli­kar­stvu, mo­gli bi re­ći da je ovo, na­kon to­li­ko go­di­na is­tra­ži­va­nja, ustva­ri ne­ko či­šće­nje sli­ke gdje to­tal­no po­jed­no­sta­vlju­jem stva­ri i pot­pu­no po­ni­šta­vam rad do mog kra­ja sli­ke. Na­sto­jim da mo­ji „Ze­ro” pro­jek­ti bu­du spe­ci­fič­ni, ori­gi­nal­ni i da uvi­jek bu­de sa­mo je­dan ta­ko da je i ova iz­lo­žba na Ce­ti­nju ne­po­no­vlji­va. Tu su sa­mo cr­ni ko­ma­di sa dva bi­je­la ali sa tro­di­men­zi­o­nal­nim na­stav­ci­ma ko­je sam po­sta­vio na sli­ke, a što sam pr­vi put ura­dio upra­vo za ovu iz­lo­žbu – ka­zao je Vi­do­vić za „Dan”.
On je do­dao i da se slu­čaj­no de­si­lo da je u vi­je­me ka­da su unj ego­vom ate­ljeu na­sta­ja­le sli­ke ba­vr­ši­lo se 100 go­di­na od Ma­lje­vi­če­vog „Cr­nog kva­dra­ta na bi­je­loj po­za­di­ni”. Ipak, ni­je krio za­do­volj­svo zbog te ko­in­ci­den­ci­je jer je, ka­ko je ka­zao, Ka­zi­mir Ma­lje­vič umjet­nik ko­jim je fa­sci­ni­ran još od stu­dent­skih da­na.
- On mi je u ne­ku ru­ku uvi­jek bio vo­di­lja, po­seb­no za pro­je­kat „Zi­ro” ko­ji pri­vo­dim kraj. Ali to ne zna­či da mu se ne­ću vra­ti­ti – re­kao je Vi­do­vić.
Slo­bo­dan Vi­do­vić ro­đen je 1974. go­di­ne u Bo­san­skoj Gra­di­šci. Di­plo­mi­rao je na Aka­de­mi­ji umjet­no­sti u Ba­nja­lu­ci gdje je za­vr­šio i post­di­plom­ske stu­di­je. Do­bit­nik je April­ske na­gra­de gra­da mla­di­ma 2005. go­di­ne i pr­ve na­gra­de Stu­de­na­ta BiH u Sa­ra­je­vu 2000. go­di­ne. Bio je pred­sjed­nik Udru­že­nja li­kov­nih umjet­ni­ka Re­pu­bli­ke Srp­ske od i član uprav­nog od­bo­ra Mu­ze­ja sa­vre­me­ne umjet­no­sti RS do 2016. Do sa­da je imao 12 sa­mo­stal­nih iz­lo­žbi, u BiH, Sr­bi­ji, Slo­ve­ni­ji i SAD, a uče­stvo­vao je i na vi­še ko­lek­tiv­nih iz­lo­žbi i re­zi­den­ci­jal­nih pro­je­ka­ta u ze­mlji i ino­stran­stvu. Za­po­slen je kao ured­nik pro­gra­ma u Kul­tur­nom cen­tru „Ban­ski dvor” kao i pro­fe­sor na vi­so­koj ško­li BLC u Ba­nja­lu­ci.
Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"