Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-10-12 MINISTARKA EKONOMIJE DRAGICA SEKULIĆ GOSTOVALA U AMERIČKOJ PRIVREDNOJ KOMORI Uvode dvodomni način upravljanja
Na­crt za­ko­na o pri­vred­nim dru­štvi­ma pred­vi­đa no­vi, dvo­dom­ni na­čin upra­vlja­nja pred­u­ze­ći­ma, po­znat me­đu­na­rod­nim kom­pa­ni­ja­ma, ka­za­la je mi­ni­star­ka eko­no­mi­je Dra­gi­ca Se­ku­lić i do­da­la da za­kon ne oba­ve­zu­je ni­ko­ga da pre­đe na dvo­dom­no upra­vlja­nje, već da­je tu mo­guć­nost.
– Sad je mo­guć­nost da ima­te uprav­ni od­bor umje­sto iz­vr­šnog di­rek­to­ra, što zna­či da ne­ma­mo kon­cen­tra­ci­ju od­go­vor­no­sti sa­mo na jed­nom ru­ko­vo­di­o­cu, ne­go da se jed­na­ko di­je­li na sve čla­no­ve uprav­nog od­bo­ra. Ima­mo i nad­zor­ni od­bor, a to je funk­ci­ja do­sa­da­šnjeg uprav­nog od­bo­ra. Ni­je­smo ni­ko­ga oba­ve­za­li ni na šta, ni do­ve­li do po­ve­ća­nja tro­ško­va – ka­za­la je Se­ku­lić ju­če na po­slov­nom ruč­ku Ame­rič­ke pri­vred­ne ko­mo­re (Am­Čam).
Na na­crt za­ko­na su ve­li­ki broj pri­mjed­bi ima­le po­slov­ne or­ga­ni­za­ci­je, po­seb­no na to što je jav­na ras­pra­va bi­la u vri­je­me go­di­šnjih od­mo­ra. Se­ku­lić je ju­če re­kla da im ni­je na­mje­ra bi­la da do­ne­su za­kon u ro­ku a da on ima pro­ble­me u pri­mje­ni.
Osim o Na­cr­tu za­ko­na o pri­vred­nim dru­štvi­ma, Se­ku­lić je sa pred­sjed­ni­com Am­Ča­ma Ka­ta­ri­nom Bu­la­to­vić go­vo­ri­la i o si­voj eko­no­mi­ji, gdje je uka­za­la da ne­ko za­rad sti­ca­nja za­ra­de ne po­štu­je od­re­đe­na pra­vi­la što se naj­bo­lje mo­že vi­dje­ti na sje­ve­ru, gdje ula­ze u po­lje si­ve eko­no­mi­je sa­mo ra­di pre­ži­vlja­va­nja.
– Re­strik­tiv­na po­li­ti­ka u bor­bi pro­tiv si­ve eko­no­mi­je mo­ra da bu­de pra­će­na sti­mu­la­tiv­nom ka­ko bi što ve­ći broj fir­mi ušao u le­gal­ne to­ko­ve po­slo­va­nja – oci­je­ni­la je Se­ku­li­će­va.
Ona je na­ja­vi­la da će Mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja pred­lo­ži­ti sma­nje­nje od­re­đe­nih po­re­za i do­pri­no­sa ka­ko bi što ve­ći broj fir­mi ušao u le­gal­ne to­ko­ve.
Na vi­sok ste­pen si­ve eko­no­mi­je upo­zo­ri­la je i Bu­la­to­vi­će­va, ko­ja je ka­za­la da je on na za­bri­nja­va­ju­ćem ni­vou.
Ot­prav­nik po­slo­va u Am­ba­sa­di Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va (SAD) u Cr­noj Go­ri Judy Kuo ka­za­la je da je za­do­volj­na što su svje­do­ci sve ve­ćeg in­te­re­so­va­nja ame­rič­kih kom­pa­ni­ja ko­je že­le da in­ve­sti­ra­ju u Cr­nu Go­ru, na­ro­či­to u obla­sti ener­ge­ti­ke i in­fra­struk­tu­re.
M.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"