Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-10-12 BRANKA MILIĆ NAKON IZLASKA IZ SPUŠKOG ZATVORA
Presrećna sam, prekidam štrajk
Branki Milić nakon izlaska iz ZIKS-a Presrećna sam, prekidam štrajk
Van­ra­sprav­no vi­je­će Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci uki­nu­lo je pri­tvor Bran­ki Mi­lić, op­tu­že­noj da je član kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je pla­ni­ra­la dr­žav­ni udar u no­ći par­la­men­tar­nih iz­bo­ra 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, po­tvr­di­la je za „Dan“ port­pa­rol tog su­da Aida Mu­zu­ro­vić. Isto­vre­me­no, sud je Bran­ki Mi­lić kao mje­ru nad­zo­ra od­re­dio za­bra­nu na­pu­šta­nja bo­ra­vi­šta i oba­ve­zu po­vre­me­nog ja­vlja­nja od­re­đe­nom dr­žav­nom or­ga­nu.
Ta­kvu od­lu­ku vi­je­će je do­ni­je­lo na­kon što je advo­kat Ju­go­slav Kr­po­vić tra­žio da se pri­tvor ko­ji je od­re­đen Bran­ki Mi­lić, ko­ja već tri­na­est da­na štraj­ku­je gla­đu, za­mi­je­ni ne­kom dru­gom mje­rom ko­jom bi se obez­bi­je­di­lo nje­no pri­su­stvo na su­đe­nju.
Milićeva je nakon izlaska iz pritvora kazala da nije očekivala ovakav epilog.
-Presrećna sam i drago mi je što sam izdržala štrajk glađu i nemam riječi. Čim sam čula da su me pustili, prekinula sam štrajk glađu. Osjećam se iscrpljeno i zbog ovog štrajka glađu, ali više zbog toga što nisam imala mogućnost da se branim. To je jedan strašan osjećaj kada vas uvedu i zaključaju. Pristup pravdi mi je godinu dana bio onemogućen i to je ta nepravda, ta nemoć. To me je ubijalo, ispričala je Milić.
Ona je dodala da je godinu dana provela u samici u skoro totalnoj izolaciji.
-Tačno je da sam tražila jednokrevetnu sobu ali ovako nešto vjerujte strašno je, ali to kažu “ne može nam niko ništa jači smo od sudbine”, kazala je Milićeva.
Ona je ponovila da će se uvijek odazvati sudu i da je to njoj najviše u interesu.
-Od samog početka mi je u interesu da se istina iznese na vidjelo i zbog Crne Gore i zbog Srbije i zbog moje porodice i ovih divnih ljudih u ZIKS-u, ovih komandirki bez kojih ne bi izdržala sve to”, rekla je Milićeva. 
Ukidanju pritvora Branki Milić nije se protivilo ni Specijalno tužilaštvo.
– Na­kon tri­na­est da­na štraj­ka gla­đu, zdrav­stve­no sta­nje Bran­ke Mi­lić vi­še je ne­go alar­mant­no – ka­zao je za „Dan” njen bra­ni­lac Ju­go­slav Kr­po­vić.
On je Vi­šem su­du pri­je dva da­na pre­dao za­htjev za uki­da­nje pri­tvo­ra, uz ga­ran­ci­je Mi­tro­po­li­je cr­no­gor­sko-pri­mor­ske da će joj bi­ti obez­bi­je­đen smje­štaj u Ma­na­sti­ru Us­pe­nja Pre­sve­te Bo­go­ro­di­ce – Du­ga na Bi­o­ču. Na­kon bla­go­slo­va mi­tro­po­li­ta cr­no­gor­sko-pri­mor­skog Am­fi­lo­hi­ja, igu­ma­ni­ja tog ma­na­sti­ra Jo­va­na pot­pi­sa­la je pod­ne­sak u ko­me se na­vo­di da je sprem­na da Mi­li­će­va, uko­li­ko joj bu­de uki­nut pri­tvor, bu­de zbri­nu­ta u tom vjer­skom objek­tu i da joj se obez­bi­je­di pre­voz pri­li­kom od­la­za­ka na su­đe­nja.
Ma­na­stir Us­pe­nja Pre­sve­te Bo­go­ro­di­ce – Du­ga na Bi­o­ču, ko­ji za­stu­pa igu­ma­ni­ja Jo­va­na, po bla­go­slo­vu mi­tro­po­li­ta cr­no­gor­sko-pri­mor­skog Am­fi­lo­hi­ja, Bran­ki Mi­lić je obez­bi­je­dio bo­ra­vak, smje­štaj, hra­nu, zdrav­stve­nu za­šti­tu, kao i pre­voz od ma­na­sti­ra do su­da ra­di ne­sme­ta­nog vo­đe­nja kri­vič­nog po­stup­ka - navodi se u podnesku.
Advo­kat Kr­po­vić je uka­zao i na ne­hu­man od­nos Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci i su­di­je Su­za­ne Mu­go­še, ko­ja na pro­šlom pre­tre­su, i po­red vid­no lo­šeg sta­nja u ko­me se Bran­ka Mi­lić na­la­zi­la, ni­je udo­sto­ji­la tu op­tu­že­nu ni pi­ta­nja ka­ko se osje­ća i da li mo­že pra­ti­ti tok glav­nog pre­tre­sa.
– Iako je vi­je­će upo­zna­to sa či­nje­ni­com da je Bran­ka Mi­lić bo­le­sno li­ce, sa kon­sta­to­va­nim ozbilj­nim di­jag­no­za­ma,  na šta uka­zu­je me­di­cin­ska do­ku­men­ta­ci­ja ko­ju je do­sta­vio njen bra­ni­lac, kao i da 12 da­na štraj­ku­je gla­đu, vi­je­će se uop­šte ne osvr­će na nje­no zdrav­stve­no sta­nje. Ta­ko se po­na­ša­ju iako zna­ju da nje­ne bo­le­sti ne mo­gu da se li­je­če u am­bu­lan­ti Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja.  Na­kon što je Bran­ka Mi­lić stu­pi­la u štrajk gla­đu, pred­sjed­ni­ca vi­je­ća ni­jed­nom na pre­tre­su ni­je je upi­ta­la za zdra­vlje i da li je spo­sob­na da pra­ti glav­ni pre­tres – ka­zao je advo­kat Kr­po­vić na­kon pod­no­še­nja pred­lo­ga za uki­da­nje pri­tvo­ra.
Pred­sjed­ni­ca vi­je­ća, ka­ko tvr­di Kr­po­vić, to­kom pa­u­za ne do­zvo­lja­va bra­ni­o­cu da obi­đe Mi­li­će­vu u pro­sto­ri­ji su­da ka­ko bi se in­for­mi­sao o nje­nom zdrav­stve­nom sta­nju.
VJ.D.


Hvala „Danu” na svemu

Branilac Branke Milić je izrazio zahvalnost „Danu” na izvještavanju o njegovoj branjenici.
-Branka je vaš vjerni čitalac i puno puta je i sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem polemisala na osnovu tekstova objavljenih u „Danu”. Na tome vam hvala, prenio je riječi Branke Milić advokat Krpović.
On je dodao da je Milićevu sinoć ostavio u Klinički centar sa članovima njene porodice, gdje će biti podvrgnuta pregledima više ljekara specijalista.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"