Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-10-12 KRIZA U ULCINJSKOJ VLADAJUĆOJ KOALICIJI ZBOG POREZA NA NEPOKRETNOSTI Predsjednik opštine napustio sjednicu skupštine Predsjednik opštine Ulcinj i lider Nove demokratske snage Forca Nazif Cungu i odbornici te stranke napustili su sjednicu lokalnog parlamenta nezadovoljni zbog usvajanja predloga odluke o izmjeni odluke o određivanju tržišne cijene vrijednosti nepokretnosti za 2017.godinu
Od­bor­ni­ci No­ve de­mo­krat­ske sna­ge For­ca i pred­sjed­nik op­šti­ne Ul­cinj i li­der te par­ti­je Na­zif Cun­gu na­pu­sti­li su ju­če sjed­ni­cu lo­kal­nog par­la­men­ta ne­za­do­volj­ni zbog usva­ja­nja pred­lo­ga od­lu­ke o iz­mje­ni od­lu­ke o od­re­đi­va­nju tr­ži­šne ci­je­ne vri­jed­no­sti ne­po­kret­no­sti za 2017. go­di­nu.
Od­lu­ka ko­ja je na sna­zi do­ni­je­ta je u de­cem­bru pro­šle go­di­ne, a usva­ja­njem nje­ne iz­mje­ne gra­đa­ni Ul­ci­nja pla­ća­će ma­nji po­rez na ne­po­kret­no­sti. Ta­ko­đe, oko 30 hi­lja­da već iz­da­tih rje­še­nja to­kom go­di­ne sa­da ne­ma ni­ka­kvo prav­no dje­stvo, pa će, iz­vje­sno je, mo­ra­ti da se iz­da­ju na­no­vo. Ini­ci­ja­ti­vu da se ova tač­ka na­đe na dnev­nom re­du pod­nio je od­bor­nič­ki klub DPS-a, obra­zlo­živ­ši da je ve­li­ki broj nji­ho­vih čla­no­va i sim­pa­ti­ze­ra pro­te­sto­vao zbog rje­še­nja o po­re­zu na ne­po­kret­no­sti za 2017. go­di­nu, tvr­de­ći da osno­vi­ca za od­re­đi­va­nje tr­ži­šne ci­je­ne ni­je u skla­du sa vla­di­nom ured­bom o bli­žim kri­te­ri­ju­mi­ma i me­to­do­lo­gi­ji za od­re­đi­va­nje tr­ži­šne vri­jed­no­sti ne­po­kret­no­sti. Za tu od­lu­ku gla­sa­li su od­bor­ni­ci DPS-a i ko­a­li­ci­je Fat­mi­ra Đe­ke, od­bor­ni­ci For­ce su bi­li pro­tiv, a od­bor­ni­ci DUA uz­dr­ža­ni, od­no­sno 12 od­bor­ni­ka bi­lo je za od­lu­ku, se­dam pro­tiv, dok je tro­je bi­lo uz­dr­ža­no. Cun­gu i od­bor­ni­ci For­ce in­si­sti­ra­li su na po­nov­nom pre­bro­ja­va­nju gla­so­va u ve­zi s tom tač­kom, tvr­de­ći da iz­mje­na po­me­nu­te od­lu­ke ne­ma po­treb­nu ve­ći­nu u lo­kal­noj skup­šti­ni. Pred­sjed­nik od­bor­nič­kog klu­ba For­ce Ar­di­jan Ma­vrić tra­žio je pa­u­zu od ne­ko­li­ko da­na i pre­gle­da­nje snim­ka za­sje­da­nja, us­put op­tu­živ­ši se­kre­tar­ku Skup­šti­ne op­šti­ne Pran­ve­ru Su­ljić da ni­je do­bro za­bi­lje­ži­la ka­ko je ko gla­sao. Pred­sjed­nik Skup­šti­ne op­šti­ne Ljo­ro Nre­kić od­bio je nje­gov za­htjev, na­kon če­ga su Ma­vrić, nje­go­ve ko­le­ge i Cun­gu de­mon­stra­tiv­no na­pu­sti­li skup­štin­sku sa­lu. Taj po­tez ko­a­li­ci­o­nih part­ne­ra raz­lju­tio je Nre­ki­ća, ko­ji je ne­za­do­volj­nim pred­stav­ni­ci­ma For­ce po­ru­čio da ne­će do­zvo­li­ti da se ras­pra­vlja o ne­če­mu što je već ras­pra­vlje­no i iz­gla­sa­no.
– Či­ta­vo vri­je­me sam smi­ri­vao od­no­se u ko­a­li­ci­ji. Ni­je do­bro da na­sta­vi­mo da razmatramo tač­ke dnev­nog re­da bez jed­nog čla­na ko­a­li­ci­je. For­ca ni­je tre­ba­lo da na­pu­šta sjed­ni­cu, a po­seb­no to ni­je tre­ba­lo da ura­di Cun­gu, jer je on pred­sjed­nik svih gra­đa­na Ul­ci­nja. Svi smo ov­dje da ra­di­mo za­jed­no i For­ca ne smi­je jed­no­stra­no da pred­u­zi­ma rad­nje. To nas sve vo­di u am­bis. De­pri­mi­ran sam i osu­đu­jem ta­kav čin – ka­zao je, iz­me­đu osta­log, Nre­kić.
Pred­sjed­nik od­bor­nič­kog klu­ba Đe­ki­ne ko­a­li­ci­je Ha­dži Su­lej­ma­ni ta­ko­đe je kri­ti­ko­vao Cun­gua, pod­sje­tiv­ši ga da pred­sta­vlja sve gra­đa­ne, a ne sa­mo svo­ju par­ti­ju.
– Za Vaš po­tez ne­ma oprav­da­nja. To ni­je na­čin jer smo svi mi gla­sa­li da bu­de­te pred­sjed­nik. Mo­žda i mo­gu da ra­zu­mi­jem od­bor­ni­ke For­ce, ali Vas ni­ka­ko ne mo­gu, re­kao je Sule­j­ma­ni pred­sjed­ni­ku op­šti­ne.
Cun­gu, ko­ji se u me­đu­vre­me­nu sam vra­tio u skup­štin­sku sa­lu, od­go­vo­rio je da For­ca sma­tra da pre­bro­ja­va­nje ni­je re­gu­lar­no i da ni­je tač­no.
– Tra­ži­li smo sa­mo da se stvar raz­ja­sni i vri­je­me ko­je je po­treb­no za to – ob­ja­snio je Cun­gu.
To je do­dat­no re­vol­ti­ra­lo Nre­ki­ća, pa je part­ne­ri­ma iz For­ce po­ru­čio da mo­gu da pre­bro­ja­va­ju ko­li­ko ho­će sva­ki glas, ali tre­ba do­bro da raz­mi­sle ka­ko se po­na­ša­ju pre­ma stra­te­škom part­ne­ru. Od­bor­nik SDP-a Sken­der Ele­za­gić re­kao je da su pri­je sa­mo ne­ko­li­ko da­na, pri­li­kom po­sje­te pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća, od­no­si u vla­da­ju­ćoj ko­a­li­ci­ji oci­je­nje­ni kao ide­al­ni.
–Bi­će da vas je ne­ko ure­kao pa se sve ovo de­ša­va. Va­ma je­di­no po­ma­že amaj­li­ja iz Pod­go­ri­ce – ka­zao je Ele­za­gić.
Na­kon to­ga je sjed­ni­ca pre­ki­nu­ta, a ka­ko je na­ja­vlje­no, bi­će na­sta­vlje­na na­red­nog utor­ka.
M.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"