Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-12 U VODOVODU ZADOVOLJNI POSLOVANJEM Prihodi veći za 11,73 odsto
Re­zul­ta­ti po­slo­va­nja doo Vo­do­vod Bar na kra­ju tre­ćeg kvar­ta­la te­ku­će go­di­ne uka­zu­ju da ovo dru­štvo bi­lje­ži po­zi­tiv­no po­slo­va­nje, od­no­sno da se plan­ske pro­jek­ci­je u pot­pu­no­sti ostva­ru­ju.
Pre­ma ri­je­či­ma Mi­le­ne Đo­no­vić, po­moć­ni­ka fi­nan­sij­skog di­rek­to­ra u Vo­do­vo­du, ukup­no ostva­re­ni pri­ho­di za de­vet mje­se­ci su, u od­no­su na pro­šlu po­slov­nu go­di­nu, ve­ći za 11,73 od­sto.
-Pri­hod od osnov­ne dje­lat­no­sti, ko­ji u ukup­nim pri­ho­di­ma uče­stvu­je sa 87,57 od­sto, bi­lje­ži rast od 10,06 od­sto u od­no­su na 2016. go­di­nu. Ta­ko­đe, evi­dent­no je i po­ve­ća­nje pri­ho­da od osta­lih uslu­ga za 42,79 od­sto, a raz­log to­me su u naj­ve­ćoj mje­ri na­pla­će­ne na­kna­de od po­tro­ša­ča ko­ji su bi­li bes­prav­no spo­je­ni na di­stri­bu­tiv­ni si­stem. Iz na­ve­de­nog se mo­že za­klju­či­ti da je „Vo­do­vod” is­tra­jan u na­mje­ri da ne­le­gal­ne ko­ri­sni­ke le­ga­li­zu­je ili pot­pu­no is­klju­či sa mre­že i sank­ci­o­ni­še u skla­du sa za­ko­nom - ka­že Đo­no­vi­će­va i do­da­je da ukup­ni ras­ho­di u od­no­su na isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne bi­lje­že rast od 18,13 od­sto, te da je osnov­ni raz­log po­ve­ća­nja ras­ho­da tro­šak po osno­vu pre­u­zi­ma­nja vo­de iz si­ste­ma Re­gi­o­nal­nog vo­do­vo­da i utro­šak elek­trič­ne ener­gi­je.
Ona po­ja­šnja­va da je u ljet­njim mje­se­ci­ma, ko­ji su ove go­di­ne za­pam­će­ni po iz­u­zet­no ne­po­volj­nim hi­dro­lo­škim uslo­vi­ma, pred­u­ze­će Vo­do­vod ula­ga­lo iz­u­zet­ne na­po­re ka­ko bi si­stem vo­do­snad­bi­je­va­nja ostao sta­bi­lan.
-Za tri mje­se­ca (jul, av­gust i sep­tem­bar) iz Re­gi­o­nal­nog vo­dov­da pre­u­ze­to je 645.886 ku­bi­ka vo­de, što je u od­no­su na ugo­vo­re­ne ko­li­či­ne vi­še za 15,34 od­sto, a u od­no­su na 2016. vi­še za 35,12 od­sto (167.886 ku­bi­ka). Tro­šak po osno­vu pre­u­zi­ma­nja vo­de iz si­ste­ma re­gi­o­nal­nog vo­do­vo­da za ana­li­zi­ra­na tri mje­se­ca iz­no­si 359.371 eura, i u od­no­su na tro­šak iz istog pe­ri­o­da pro­šle go­di­ne bi­lje­ži rast od 86,59 od­sto. Na kra­ju tre­ćeg kvar­ta­la is­pu­nje­no je 97,47 od­sto ugo­vo­ra sa JP „Re­gi­o­nal­ni vo­do­vod"- ka­že Đo­no­vi­će­va i do­da­je da je za de­vet mje­se­ci te­ku­će go­di­ne fak­tu­ri­sa­no 11,67 od­sto vi­še utro­še­ne vo­de u od­no­su na isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne.
-Kod po­tro­ša­ča iz ka­te­go­ri­je do­ma­ćin­stva taj rast je na ni­vou od 12,37 od­sto, a kod pri­vre­de 9,21 od­sto. I po­red evi­dent­nih pro­ble­ma u na­pla­ti po­tra­ži­va­nja, zbog sla­be pla­te­žne mo­ći po­tro­ša­ča i po­re­me­će­nih pri­o­ri­te­ta u iz­mi­ri­va­nju oba­ve­za, Vo­do­vod je ipak na­pla­tio za 6,84 od­sto vi­še fak­tu­ri­sa­nih ra­ču­na u od­no­su na 2016. go­di­nu. Ste­pen na­pla­te po­tra­ži­va­nja je na ni­vou od 89 od­sto- is­ti­če Đo­no­vi­će­va.
On na­gla­ša­va da Vo­do­vod kon­stat­no ra­di na po­bo­lja­ša­nju pru­ža­nja svo­jih uslu­ga, odr­ža­va­nju sta­bil­nih fi­nan­si­ja i po­zi­tiv­nog tren­da po­slo­va­nja. D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"