Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-10-10 OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA DVA MILIONA EURA
Uhapšeno 13 carinika
Uhapšeno 13 carinika
Po­li­ci­ja je u sa­rad­nji sa Upra­vom ca­ri­na uhap­si­la 13 ca­rin­skih slu­žbe­ni­ka i još jed­nu oso­bu zbog po­sto­ja­nja osno­va sum­nje da su na osno­vu fal­si­fi­ko­va­ne do­ku­men­ta­ci­je oslo­bo­di­li pla­ća­nja ca­rin­skih da­žbi­na i PDV-a za ak­ci­znu ro­bu jed­no pri­vred­no dru­štvo i na taj na­čin ošte­ti­li bu­džet Re­pu­bli­ke Sr­bi­je za vi­še od 2.240.000 eura.
Hap­še­nje je spro­ve­de­no po na­lo­gu Tre­ćeg osnov­nog jav­nog tu­ži­la­štva, a u na­stav­ku ak­ci­je usmje­re­ne na bor­bu pro­tiv si­ve eko­no­mi­je i ile­gal­nog pro­me­ta du­va­na, du­van­skih pro­iz­vo­da, ak­ci­zne i dru­ge ro­be.
Zbog po­sto­ja­nja osno­va sum­nje da su po­či­ni­li kri­vič­na dje­la ne­sa­vje­stan rad u slu­žbi i po­re­ska uta­ja, u Be­o­gra­du su uhap­še­ni ca­rin­ski slu­žbe­ni­ci Z.S. (1970), M.Z. (1985), V.S. (1970), Lj.A. (1954), N.A. (1973), D.P. (1974), M.S. (1969), K.S. (1964), V.M. (1975), V.N. (1963), T.O. (1969), M.R. (1977) i S.Đ. (1971), sa­op­štio je MUP.
Uhap­še­no je i od­go­vor­no li­ce pri­vred­nog dru­štva „CD Real Di­plo­ma­ti­que” A. M. (1984).
Ka­ko se na­vo­di u sa­op­šte­nju, po­sto­je osno­vi sum­nje da su osum­nji­če­ni ca­rin­ski slu­žbe­ni­ci od ju­la 2015. do mar­ta 2016. ne­sa­vje­snim po­stu­pa­njem, pri­mi­li u rad ne­kom­plet­nu, ne­pra­vil­no po­pu­nje­nu i fal­si­fi­ko­va­nu do­ku­men­ta­ci­ju, ko­jom je pri­vred­no dru­štvo „CD Real Di­plo­ma­ti­que” pri­ka­za­lo raz­du­že­nje 156.108 bok­so­va ci­ga­re­ta, 687 bo­ca ra­zno­vr­snog al­ko­hol­nog pi­ća i 8.455 ko­ma­da ra­znih par­fe­ma.
Ka­ko se sum­nja, u do­ku­men­ta­ci­ji je la­žno pred­sta­vlje­no da su na­ved­ni ak­ci­zni pro­iz­vo­di bi­li na­mi­je­nje­ni ne­kim stra­nim am­ba­sa­da­ma u Be­o­gra­du i jed­noj me­đu­na­rod­noj or­ga­ni­za­ci­ji.
– Na osno­vu ta­ko fal­si­fi­ko­va­ne i ne­pot­pu­ne do­ku­men­ta­ci­je i la­žnog pred­sta­vlja­nja či­nje­ni­ca, ca­rin­ski slu­žbe­ni­ci oslo­ba­đa­li su od pla­ća­nja ca­rin­skih da­žbi­na, PDV-a, ak­ci­za i dru­gih po­seb­nih da­žbi­na na­ve­de­no pred­u­ze­će, či­me su ošte­ti­li bu­džet Re­pu­bli­ke Sr­bi­je za vi­še od 2.240.000 eura, a za ko­li­ko su uta­ji­la po­rez od­go­vor­na li­ca pri­vred­nog dru­štva ‘CD Real Di­plo­ma­ti­que – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
Po­li­ci­ja in­ten­ziv­no tra­ga za još jed­nom oso­bom.
Osum­nji­če­ni­ma je od­re­đe­no za­dr­ža­va­nje do 48 sa­ti i oni će u za­kon­skom ro­ku, uz kri­vič­nu pri­ja­vu, bi­ti pri­ve­de­ni nad­le­žnom tu­ži­la­štvu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"