Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-10-10 PREDSJEDNIK TURSKE U ZVANIČNOJ POSJETI SRBIJI Erdogana čuva 50 tjelohranitelja i 3.000 srpskih policajaca
Tur­ski pred­sjed­nik Ta­jip Er­do­gan sti­gao je si­noć u Be­o­grad, a da­nas po­či­nje nje­go­va zva­nič­na po­sje­ta. Do­ma­ćin mu je pred­sjed­nik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić, a dvo­ji­ca dr­žav­ni­ka za­jed­no će u sri­je­du po­sje­ti­ti No­vi Pa­zar. Bi­će to dru­ga Er­do­ga­no­va po­sje­ta ovom gra­du, cen­tru Ra­ške obla­sti, ko­ju Bo­šnja­ci na­zi­va­ju San­džak. Pr­vi put Er­do­gan je bo­ra­vio u No­vom Pa­za­ru 2011, kao pre­mi­jer.
Ta­da, kao i sa­da, gra­dom se ši­ri at­mos­fe­ra eufo­ri­je i po­zi­tiv­nog iš­če­ki­va­nja me­đu sta­nov­ni­ci­ma, ko­ji­ma do­la­zak tru­skog pred­sjed­ni­ka bez pri­kri­va­nja emo­ci­ja pred­sta­vlja ve­li­ku čast i pri­vi­le­gi­ju, pri­mje­ću­je Al dža­zi­ra Bal­kans.
Za vri­je­me ne­u­spje­log po­ku­ša­ja dr­žav­nog uda­ra u Tur­skoj, sta­nov­ni­ci No­vog Pa­za­ra su pr­vi u re­gi­o­nu odr­ža­li ma­sov­ni skup u cen­tru gra­da, u znak po­dr­ške tur­skom pred­sjed­ni­ku.
Oni ob­ja­šnja­va­ju da je to naj­ma­nje što su mo­gli da ura­de za ne­ko­ga ko­ga vi­de kao otvo­re­nog pri­ja­te­lja Sr­bi­je i Bo­šnja­ka ko­ji u njoj ži­ve.
– Vla­da­ju­će eli­te ko­je su bi­le na če­lu Tur­ske pri­je Er­do­ga­na ni­je­su zna­le ni gdje su Bo­šnja­ci, ni­ti gdje je No­vi Pa­zar. A ovaj pred­sjed­nik po­no­vo do­la­zi kao pri­ja­telj Sr­bi­je i pri­je sve­ga kao ne­ko ko­me je sta­lo do ovog na­ro­da u San­dža­ku - na­vo­di Esad Lo­ti­nac iz No­vog Pa­za­ra za Al dža­zi­ru.
S ob­zi­rom na et­nič­ku struk­tu­ru San­dža­ka, gdje ve­ćin­sko sta­nov­ni­štvo pred­sta­vlja­ju Bo­šnja­ci, Er­do­ga­no­va po­sje­ta No­vom Pa­za­ru se pri­je sve­ga tre­ti­ra kao akt od ko­jeg će či­ta­va dr­ža­va ima­ti ko­ri­sti, po­seb­no re­gi­on No­vog Pa­za­ra, ko­ji se na­da re­a­li­za­ci­ji pla­na za sa­na­ci­ju do­tra­ja­lih sa­o­bra­ćaj­ni­ca i pru­ža­nju do­dat­ne po­dr­ške bo­šnjač­kom na­ci­o­nal­nom kor­pu­su.
Či­tav grad je, u skla­du s tim, pod­re­đen do­če­ku pred­sjed­ni­ka Tur­ske, pre­no­si ovaj me­dij.
– Ko­li­ko smo u to­ku, oče­ku­je­mo da će po­sje­ta tur­skog pred­sjed­ni­ka ko­nač­no re­a­li­zo­va­ti du­go oče­ki­va­ni plan re­kon­struk­ci­je pu­ta iz­me­đu Sje­ni­ce, Tu­ti­na i No­vog Pa­za­ra ko­ji je me­đu­na­rod­no po­znat kao naj­go­ra sa­o­bra­ćaj­na di­o­ni­ca u upo­tre­bi. Na­ja­vljen je i do­la­zak de­le­ga­ci­je bi­zni­sme­na iz Tur­ske, a mi Pa­zar­ci smo po­zna­ti po do­broj po­slov­noj kul­tu­ri“– ka­že Nu­sret Do­lo­vac, sta­nov­nik No­vog Pa­za­ra.
Ka­ko su ob­ja­vi­le „No­vo­sti”, Er­do­ga­na će ču­va­ti naj­ma­nje 50 lič­nih tje­lo­hra­ni­te­lja. U ve­li­koj de­le­ga­ci­ji, ko­ja sti­že u ne­ko­li­ko avi­o­na, osim 185 pri­vred­ni­ka bi­će i osam tur­skih mi­ni­sta­ra. Osim Er­do­ga­no­vog obez­bje­đe­nja, o si­gur­no­sti sva­kog nje­go­vog ko­ra­ka u Sr­bi­ji do­dat­no će bri­nu­ti i oko 3.000 na­ših po­li­ca­ja­ca.
S ob­zi­rom na to da su po­li­tič­ki pro­tiv­ni­ci pro­šle go­di­ne po­ku­ša­li nje­go­vu li­kvi­da­ci­ju, uop­šte ne ču­di što ap­so­lut­ni li­der Tur­ske to­li­ko ve­li­ku pa­žnju po­kla­nja lič­noj bez­bjed­no­sti. Od tog ne­u­spje­log pu­ča u Tur­skoj sre­di­nom ju­la 2016, Er­do­gan je zna­čaj­no po­ja­čao obez­bje­đe­nje, pa ga u sto­pu pra­ti ve­li­ki broj tje­lo­hra­ni­te­lja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"