Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-10-12 SRPSKI I TURSKI PREDSJEDNIK U NOVOM PAZARU
Erdogan želi jedinstvo u Srbiji
Vučić i Erdogan Erdogan želi jedinstvo u Srbiji
Predsjednik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić ko­ji je sa svo­jim go­stom Ta­ji­pom Re­dže­pom Er­do­ga­nom ju­če do­pu­to­vao u No­vi Pa­zar po­ža­io se No­vo­pa­zar­ci­ma da zna da ne­će bi­ti po­zdra­vljen i do­če­kan kao predsjednik Tur­ske. Ipak, po­ru­čio je da ra­di i da će ra­di­ti naj­bo­lje što mo­že.
– Znam da ne­ću bi­ti po­zdra­vljen ni upo­la kao Re­džep Ta­jip Er­do­gan, ali imam do­volj­no hra­bro­sti da vam ka­žem da sam ra­dio i ra­dim naj­bo­lje što mo­gu i u in­te­re­su svih gra­ća­na bi­lo ko­je vje­re i na­ci­je – re­kao je Vu­čić pred oku­plje­nim gra­đa­ni­ma ko­ji su do­če­ka­li nje­ga i tur­skog pred­sjed­ni­ka. Vu­čić je re­kao da će se na­red­nih mje­se­ci kre­nu­ti u iz­ra­du pro­jek­ta za put Po­že­ga–Bo­lja­re, ko­ji će sa Be­o­gra­dom, Sa­ra­je­vom i Pod­go­ri­com po­ve­za­ti taj dio Sr­bi­je.
Erdo­gan je ju­če iz­ja­vio u No­vom Pa­za­ru da že­li da u Sr­bi­ji vla­da je­din­stvo, slo­ga i da bu­de ze­mlja pro­spe­ri­te­ta te da je Tur­ska sprem­na na sa­rad­nju sa Sr­bi­jom na sva­kom po­lju i u svim sfe­ra­ma. On je na bi­ni is­pred Grad­ske upra­ve No­vog Pa­za­ra pred broj­nim gra­đa­ni­ma re­kao da će Tur­ska pru­ži­ti po­dr­šku svim ak­tiv­no­sti­ma za eko­nom­ski i so­ci­jal­ni raz­voj San­dža­ka, zva­nič­no Ra­ške obla­sti. Ka­zao je i ka­ko se na­da da će bi­ti na­pra­vlje­ni pu­te­vi ko­ji će bi­ti pu­te­vi mi­ra i pro­spe­ri­te­ta i do­dao da vje­ru­je da će Vu­čić do­ni­je­ti li­je­pu vi­jest o iz­grad­nji auto­pu­ta Be­o­grad–Sa­ra­je­vo.
Er­do­gan je is­ta­kao da Sr­be, Hr­va­te, Bo­šnja­ke, Al­ban­ce i sve dru­ge Tur­ci vi­de kao pri­ja­te­lje sa ko­ji­ma su vje­ko­vi­ma ži­vje­li.
– Že­li­mo da se za­vr­še sve one bo­li ko­je su se de­ša­va­le u pro­šlo­sti i da se ni­ka­da vi­še ne ši­re ov­dje. Ni­ka­da ni­je­smo po­dr­ža­va­li bi­lo ka­kvu ne­prav­du pre­ma bi­lo kom na­ro­du –is­ta­kao je Er­do­gan.
On je ka­zao i da sa re­gi­jom San­džak Tur­ska ima po­seb­ne od­no­se i is­ta­kao: „Va­ša sre­ća je i na­ša sre­ća, a vaš bol i na­ša bol”.
– Ova za­jed­ni­ca i je­din­stvo naj­bo­lje po­ka­zu­je ko­li­ko kao na­rod ima­mo po­tre­bu za mi­rom i bla­go­sta­njem. Na­dam se da nas na­ci­je ne smi­ju odva­ja­ti, već da nas Sr­bi­ja tre­ba spa­ja­ti, re­kao je tur­ski pred­sjed­nik.
Er­do­gan je na­veo da je San­džak je­dan od naj­bit­ni­jih mo­sto­va ko­ji po­ve­zu­ju Sr­bi­ju i Tur­sku i da se ta ja­ka ve­za naj­bo­lje od­ra­zi­la i na raz­voj bi­la­te­ral­nih od­no­sa dvi­je ze­mlje i da će se u na­red­nom pe­ri­o­du po­tru­di­ti da se te ve­ze i da­lje raz­vi­ja­ju. Za­hva­lio se i na po­dr­šci ko­ju su Vu­čić i Sr­bi­ja da­li to­kom po­ku­ša­ja dr­žav­nog uda­ra u Tur­skoj i na­veo ka­ko vje­ru­je da će te­ro­ri­stič­ka gru­pa FE­TO bi­ti iz­ba­če­na i sa Bla­ka­na, kao i iz Tur­ske. Do­dao je da su to­kom uda­ra „na­ša bra­ća iz San­dža­ka” po­ka­za­li da su „iskre­na i pra­va bra­ća”. Er­do­gan je oku­plje­ni­ma re­kao da im do­no­si po­zdra­ve bra­će sa svih pod­ruč­ja i po­zdra­ve 80 mi­li­o­na bra­će iz Tur­ske. Pred­sjed­nik Tur­ske re­ci­to­vao je i sti­ho­ve pje­sme „Kad po­gle­dam sa be­de­ma” i re­kao je da je u Sr­bi­ji do­če­kan pri­sno­šću i to­pli­nom i da se u ci­je­loj Sr­bi­ji osje­ćao kao kod ku­će. Pri­sut­ni su uz­vi­ki­va­li – „Tur­ska”, „Er­do­gan”.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"