Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-10-21 VLADA NAPRAVILA REZOVE U „BARSKOJ PLOVIDBI” Smijenjen odbor direktora
-Če­tvo­ri­ca čla­no­va od­bo­ra di­rek­to­ra „Bar­ske plo­vid­be” ko­ji su pred­sta­vlja­li dr­žav­ni ka­pi­tal ni­su do­bi­li po­dr­šku Vla­de i fon­do­va da upra­vlja­ju tom po­mor­skom kom­pa­ni­jom iako su iza­bra­ni pri­je ne­pu­na če­ti­ri mje­se­ca.
Na ju­če odr­ža­noj van­red­noj skup­šti­ni ak­ci­o­na­ra iza­bran je no­vi od­bor di­rek­to­ra, ko­ji či­ne ka­pe­tan Lju­bo Ko­čo­vić, ka­pe­tan Ra­do­ji­ca La­za­re­vić, Pre­drag Iva­no­vić, Be­dri­ja Bi­be­zić kao pred­stav­nik dr­žav­nog ka­pi­ta­la i Mi­loš Ra­i­če­vić kao pred­stav­nik ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra. Za pred­sjed­ni­ka bor­da će vje­ro­vat­no bi­ti iza­bran ka­pe­tan Ko­čo­vić.
Do­sa­da­šnji od­bor di­rek­to­ra, ko­ji su či­ni­li Bra­ni­slav Ća­lić, Slo­bo­dan Le­ko­vić i Isad Kur­pe­jo­vić, raz­ri­je­šen je du­žno­sti, dok je pe­ti član od­bo­ra di­rek­to­ra, ak­tiv­ni po­li­ca­jac Vo­jo Bo­jo­vić, pod­nio ostav­ku.
Pred­stav­ni­ci dr­ža­ve od­bi­li su i pred­log da se za ne­za­vi­snog re­vi­zo­ra iza­be­re MV kon­salt, kao i od­lu­ku o pre­stan­ku fi­nan­si­ra­nja „Pre­ko­o­ke­an­ske plo­vid­be” od stra­ne „Bar­ske plo­vid­be”.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Ća­lić je sa smi­je­nje­nim čla­no­vi­ma bor­da do­nio od­lu­ku da se ob­u­sta­vi fi­nan­si­ra­nje „Pre­ko­o­ke­an­ske”, ko­ja prak­tič­no po­sto­ji sa­mo na pa­pi­ru i „u dva sud­ska spo­ra”. Iz­vr­šni di­rek­tor „Bar­ske plo­vid­be” Mi­lo Pa­u­no­vić ni­je is­pla­ći­vao no­vac na ra­čun „Pre­ko­o­ke­an­ske plo­vid­be”, ko­ji je ina­če blo­ki­ran, ne­ko­li­ko me­se­ci. Ka­ko ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo, „Bar­ska plo­vid­ba” je do sa­da na ra­čun „Pre­ko­o­ke­an­ske” upla­ti­la pre­ko 1,6 mi­li­o­na eura.
Do­sa­da­šnji pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Bra­ni­slav Ća­lić je po­tvr­dio da ni­je po­dr­žao pro­je­kat ku­po­vi­ne, od­no­sno fi­nan­si­ra­nja iz­grad­nje put­nič­kog bro­da u Ki­ni, u iz­no­su od 50 mi­li­o­na eura, iz raz­lo­ga jer „Bar­ska plo­vid­ba” ne­ma taj no­vac, a Vla­da je već da­la ga­ran­ci­je za dva te­ret­na bro­da za ko­je ra­te do­spi­je­va­ju po­lo­vi­nom sle­de­će go­di­ne. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Vla­da go­di­na­ma ni­je ima­la re­al­nu sli­ku po­slo­va­nja „Bar­ske plo­vid­be”, a Ća­lić je ka­zao i da kom­pa­ni­ja go­di­na­ma po­slu­je sa gu­bi­ci­ma.
„Bar­ska plo­vid­ba” je osta­la bez put­nič­kog bro­da na­kon što je Sve­ti „Ste­fan 2” iz­gu­bio kla­su. Od 3. de­cem­bra 2016. do 24. apri­la bi­la je ob­u­sta­vlje­na je­di­na po­mo­r­ska li­ni­ja iz­me­đu Cr­ne Go­re i Ita­li­je, ko­ju je cr­no­gor­ska dr­žav­na kom­pa­ni­ja odr­ža­va­la 52 go­di­ne. U to­ku tu­ri­stič­ke se­zo­ne, li­ni­ju od Ba­ra do Ba­ri­ja odr­ža­vao je hr­vat­ski brod „Du­brov­nik”. Ve­ćin­ski vla­snik „Bar­ske plo­vid­be” je dr­ža­va.
D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"