Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-10-21 ADVOKAT DAMIR LEKIĆ TVRDI DA JE OPTUŽBA PROTIV MEGA GRUPE NEZAKONITA Optuženi da su utajili porez na nezakoniti novac
U Osnov­nom su­du u Pod­go­ri­ci ju­če je pred su­di­jom Na­dom Ra­bre­no­vić odr­žan pre­tres u pred­me­tu u ko­jem su Vla­dan La­kić i Pre­drag Glu­šče­vić osum­nji­če­ni za kri­vič­no dje­lo uta­ja po­re­za i do­pri­no­sa i pre­va­ra.
Pre­ma op­tu­žni­ci, oni su uta­ji­li pre­ko mi­li­on i po eura, a pri­li­kom iz­grad­nje stam­be­nih je­di­ni­ca pre­va­ri­li su oko 50 lju­di. Glu­šče­vi­ćev advo­kat Da­mir Le­kić ka­zao je da pr­vo­ste­pe­ni i dru­go­ste­pe­ni sud ni­je­su pri­hva­ti­li na­vo­de op­tu­žbe da su okri­vlje­ni uta­ji­li na­ve­de­ni iz­nos nov­ca, već su za­klju­či­li da su uta­ji­li iz­nos od oko 70.000 eura, za ko­ji su ih i ogla­si­li kri­vim.
– Op­tu­žni­com je pred­sta­vlje­no da su okri­vlje­ni uta­ji­li po­me­nu­ti iz­nos nov­ca dr­ža­vi, ko­ji su pret­hod­no ste­kli kroz kri­vič­no dje­lo pre­va­ra, što su po­me­nu­ti su­do­vi pri­hva­ti­li, a što je kon­tra­dik­tor­no i pot­pu­no ne­za­ko­ni­to. Da­kle, pred­sta­vlje­no je i pri­hva­će­no da su uta­ji­li ne­za­ko­ni­to ste­čen no­vac ko­ji pret­hod­no ni­su ni smje­li ima­ti. Zna se da se dr­ža­vi mo­že sa­mo uta­ji­ti po­rez na za­ko­ni­to ste­če­ne pri­ho­de, tj. na nov­cu ko­ji je ste­čen le­gal­no – ka­zao je Le­kić i do­dao da je pi­ta­nje ka­ko su su­do­vi mo­gli pri­hva­ti­ti op­tu­žbu.
Od­go­vor na to pi­ta­nje, ka­ko je na­veo, dao je Vr­hov­ni sud, ko­ji je uki­nuo pr­vo­bit­ne pre­su­de, de­talj­no po­ja­šnja­va­ju­ći da se ni na ko­ji na­čin ne mo­že uta­ji­ti no­vac ko­ji je ste­čen ne­za­ko­ni­to, te da po lo­gi­ci stva­ri to kri­vič­no dje­lo ta­ko pred­sta­vlje­no od stra­ne op­tu­žbe ne mo­že da eg­zi­sti­ra.
Le­kić je ka­zao da je Glu­šče­vić već iz­dr­žao du­go­go­di­šnju ka­znu na ko­ju je osu­đen čak i za dje­lo za ko­je po mi­šlje­nju Vr­hov­nog su­da ni­je mo­gao bi­ti osu­đen. On je is­ta­kao da se od­bra­na na­da oslo­ba­đa­ju­ćoj pre­su­di za Glu­šče­vi­ća i po op­tu­žbi za pre­va­ru.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"