Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-10-21 NA CETINJU ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE POVODOM DESET GODINA OD USVAJANJA USTAVA Zabrinuti za nezavisnost i slobodu
Mo­der­na Cr­na Go­ra do­ni­je­la je dvo­tre­ćin­skom ve­ći­nom Ustav pri­je de­set go­di­na, ko­ji od­sli­ka­va no­vu cr­no­gor­sku stvar­nost, uva­ža­va­ju­ći pri­tom u pot­pu­no­sti me­đu­na­rod­no pra­vo, ka­zao je ju­če pred­sjed­nik Skup­šti­ne Cr­ne Go­re Ivan Bra­jo­vić na sve­ča­noj sjed­ni­ci po­vo­dom de­ce­ni­je od do­no­še­nja Usta­va.
– Pr­vi put se i for­mal­no uvo­di cr­no­gor­ski je­zik, što je od ne­pro­cje­nji­vog zna­ča­ja za iden­ti­tet, uz cr­no­gor­ske sim­bo­le. Cr­na Go­ra ne sa­mo da ni­je ne­sta­la, ne­go je pre­u­ze­la pri­mat no­si­o­ca raz­vo­ja u re­gi­o­nu. Opro­sti­će­mo svi­ma ko­ji ni­je­su vje­ro­va­li u Ustav i Cr­nu Go­ru. Mi vje­ru­je­mo u obo­je. No­va vre­me­na no­se i no­ve iza­zo­ve. Ne­za­vi­snost i slo­bo­da ne smi­ju bi­ti do­ve­de­ni u pi­ta­nje. Čo­vjek je za­štit­nik svo­je po­ro­di­ce i imet­ka, a Ustav svog gra­đa­ni­na i dr­ža­ve. Ču­va­ju­ći Ustav, ču­va­mo svo­je naj­bli­že, svoj iden­ti­tet i kul­tu­ru –na­veo je Bra­jo­vić.
Ne­ka­da­šnji pred­sjed­nik Ustav­nog su­da Mla­den Vuk­če­vić oci­je­nio je da je do­no­še­njem Usta­va 2007. go­di­ne Cr­na Go­ra kru­ni­sa­la vi­jek svo­je ustav­ne tra­di­ci­je.
– Ju­bi­le­ji su po pra­vi­lu okru­gle boj­ke i one oba­ve­zu­ju. Ustav se u pro­te­klom de­se­to­go­di­štu po­ka­zao kao do­bra osno­va za pri­mat me­đu­na­rod­nog pra­va i za­ko­no­dav­stvo oslo­nje­no na evrop­sku prav­nu te­ko­vi­nu. Sta­bil­nost Usta­va ne zna­či da ne tre­ba kri­tič­ki pre­i­spi­ti­va­ti ustav­na rje­še­nja. To ne zna­či ni po­ziv da se Ustav is­hi­tre­no mi­je­nja. Ni­je pre­u­ra­nje­no vo­di­ti di­ja­log o Usta­vu, jer to je di­ja­log o de­mo­kra­ti­za­ci­ji cr­no­gor­skog dru­štva –is­ta­kao je Vuk­če­vić.
Po­sla­nik DPS-a i ne­ka­da­šnji pred­sjed­nik Ustav­nog od­bo­ra Mi­o­drag Vu­ko­vić oci­je­nio je da se de­se­to­go­di­šnji­ca do­no­še­nja Usta­va obi­lje­ža­va u uslo­vi­ma kad je Cr­na Go­ra već pre­po­zna­tlji­vo zre­la, ci­je­nje­na i part­ner­ska ze­mlja u me­đu­na­rod­noj za­jed­ni­ci. Ka­ko je na­veo, Cr­na Go­ra je da­nas pri­mjer i uzor mno­gi­ma.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"