Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-21 VUČETA FURTULA (90) BORAC SLAVNE PRVE PROLETERSKE BRIGADE SJEĆA SE 20. OKTOBRA 1944. GODINE
Oslobodilac Beograda sa Kovrena
Furtula Oslobodilac Beograda sa Kovrena
- Je­dan od ži­vih oslo­bo­di­la­ca Be­o­gra­da, iz bit­ke od pri­je 73 go­di­ne je de­ve­de­sto­go­di­šnji Vu­če­ta Fur­tu­la, sa Ko­vre­na. Ka­ko bi obi­lje­žio, ka­ko ka­že, za nje­ga naj­zna­čaj­ni­ji da­tum, a u ne­mo­guć­no­sti da ode za Be­o­grad gdje je po­zvan da pri­su­stvu­je sve­ča­no­sti, on je do­šao u Bi­je­lo Po­lje i is­pred spo­me­ni­ka pa­lim bor­ci­ma u cen­tru gra­da mi­nu­tom ću­ta­nja odao po­štu svo­jim ne­ka­da­šnjim sa­bor­ci­ma.
- Pri­je tač­no 73 go­di­nu ta­da­šnja Na­rod­no­o­slo­bo­di­lač­ka voj­ska Ju­go­sla­vi­je i Cr­ve­na ar­mi­ja oslo­bo­di­le su Be­o­grad, da­na­šnju pre­sto­ni­cu Sr­bi­je, od oku­pa­ci­je ne­mač­ke voj­ske. Ak­ci­ja u ko­joj je uče­stvo­va­lo ukup­no osam par­ti­zan­skih di­vi­zi­ja pod ko­man­dom ge­ne­ra­la Pe­ka Dap­če­vi­ća i voj­ne sna­ge biv­šeg SSSR-a tra­ja­la je osam da­na - sje­ća se Fur­tu­la ko­ji zbog zdrav­stve­nih pro­ble­ma, upr­kos po­zi­vu or­ga­ni­za­to­ra sve­ča­no­sti u Be­o­gra­du, ni­je mo­gao uče­stvo­va­ti na ce­re­mo­ni­ji ovog, ka­ko is­ti­če, ve­li­čan­stve­nog do­ga­đa­ja.
Ob­u­čen u ini­for­mu i sa is­tak­nu­tim or­de­njem on je krat­ko, ko­li­ko ga pam­će­nje slu­ži, a na­ru­še­no zdra­vlje to omo­gu­ća­va, evo­ci­rao uspo­me­ne na slav­ne da­ne.
- Ka­da ni­je­sam mo­gao da odem za Be­o­grad, že­lim na ovaj na­čin pre­ko stra­ni­ca mog „Da­na” da po­ša­ljem po­ru­ku mo­jim sa­bor­ci­ma ko­ji su u Be­o­gra­du na pro­sla­vi, da sam u mi­sli­ma sa nji­ma i da sam po­no­san na sve ono što smo ura­di­li – po­ru­čio je Fur­tu­la is­ti­ču­ći da će dok je živ sla­vi­ti 20. ok­to­bar.
- Tog da­na ka­da je oslo­bo­đen Be­o­grad, kao bo­rac Pr­ve pro­le­ter­ske bri­ga­de imao sa­mo 16. go­di­na.
Cr­ve­na ar­mi­ja sa ten­ko­vi­ma i ka­ću­ša­ma, pra­će­na pje­ša­di­jom za­u­ze­la je Sav­ski most i že­lje­znič­kju sta­ni­cu. Če­ti­ri pro­le­ter­ske di­vi­zi­je za­u­ze­le su Top­či­der a dvi­je Ba­nji­cu. Mo­ja Pr­va pro­le­ter­ska sa De­di­nja je na­pa­la i za­u­ze­la Auto­ko­man­du, Sla­vi­ju, Vu­kov spo­me­nik i Te­ra­zi­je. Na pa­la­ti Al­ba­ni­ja na­la­zi­la su se tri mi­tra­lje­ska gni­je­zda, ko­je su uni­šti­la na­ša tri bom­ba­ša. On­da se Mi­la­din Pe­ro­vić iz Da­ni­lov­gra­da po­peo na sprat pa­la­te Al­ba­ni­je i po­di­gao za­sta­vu Pr­ve pro­le­ter­ske di­vi­zi­je. Sa­mo sam ja bio iz Bi­je­log Po­lja i na to sam po­no­san – is­ti­če Fur­tu­la ko­ji se po za­vr­šet­ku ra­ta de­mo­bi­li­sao i vra­tio u svoj Sto­žer. U ra­tu je dva pu­ta ra­nja­van ali jer, ka­ko re­če, na te ra­ne i da­nas po­no­san.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"