Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-21 ODRŽANA MANIFESTACIJA „DANI PLJEVALJSKOG SIRA“
Porodica Vučetić pravi najbolji sir
Dobitnici nagrada Porodica Vučetić pravi najbolji sir Nagradu u novčanom iznosu od 100 eura, kao i aparat za mužu krava, u ime Miladina Vučetića preuzeli su njegov sin i snaha Čedo i Gorica
PLjE­VLjA - Na re­gi­o­nal­noj ma­ni­fe­sta­ci­ji „Da­ni plje­valj­skog si­ra” pr­vu na­gra­du za naj­bo­lji sir do­bi­lo je do­ma­ćin­stvo Mi­la­di­na Vu­če­ti­ća iz plje­valj­skog se­la Po­to­ci. Na­gra­du u nov­ča­nom iz­no­su od 100 eura, kao i apa­rat za mu­žu kra­va, u ime Mi­la­di­na pre­u­ze­li su nje­gov sin i sna­ha Če­do i Go­ri­ca Vu­če­tić, ko­ji su tom pri­li­kom ka­za­li da im pro­iz­vod­nja si­ra ni­je glav­na dje­lat­nost, kao i da u ve­ći­ni slu­ča­je­va mli­je­ko pre­da­ju mlje­ka­ra­ma. Vu­če­ti­ći ipak ka­žu da su oče­ki­va­li ne­ku od na­gra­da, jer su čvr­sto vje­ro­va­li da im je sir do­brog kva­li­te­ta.
-Iz­la­ga­li smo i pret­hod­nih go­di­na i vje­ro­va­li smo da će­mo do­bi­ti ne­ku od na­gra­da. Sva­ka­ko pr­va na­gra­da nas je ob­ra­do­va­la – ka­že Če­do Vu­če­tić uz po­ja­šnje­nje da na ima­nju, či­ji je vla­snik nje­gov otac Mi­la­din, ima­ju pet mu­znih kra­va i oko 35 ova­ca.
On nam je is­pri­čao da je rad oko si­ra te­žak, do­sta za­htje­van a da je do­bit go­to­vo ista kao i od pro­da­je mli­je­ka.
-Ve­ću ko­li­či­nu mli­je­ka pre­da­je­mo mlje­ka­ra­ma, a ma­nje ko­li­či­ne si­ri­mo. Prak­tič­no pro­iz­vod­nja si­ra nam je us­put­na dje­lat­nost - ka­zao je Če­do Vu­če­tić.
Dru­ga i tre­ća na­gra­da u iz­no­su od 200, od­no­sno 100 eura oti­šle su u su­sjed­no se­lo Br­ve­ni­ca u ru­ke Slav­ka Džo­ga­za i Mi­la­din­ke Vu­če­tić.
Ka­da su u pi­ta­nju spe­ci­jal­ne vr­ste si­ro­va, pr­va na­gra­da je pri­pa­la Ra­di Ći­pra­nić iz Odža­ka, dok je dru­ga i tre­ća na­gra­da oti­šla u ru­ke do­ma­ćin­stva Vu­či­će­vić iz Uži­ca i Je­le­ni La­za­re­vić iz na­se­lja Ko­mi­ni. U ovom slu­ča­ju na­gra­de uz di­plo­me i pe­ha­re u nov­ča­nom dje­lu su iz­no­si­le 20, 150 i 100 eura. Ži­ri je uru­čio na­gra­du i Dra­gi­ci To­pa­lo­vić za naj­bo­lji ov­či­ji sir, do­dje­liv­ši joj 200 eura.
Ka­da su u pi­ta­nju na­gra­de za naj­bo­lji sta­ri kaj­mak, pr­va na­gra­da je pri­pa­la Ili­ji Bo­žo­vi­ću iz Bo­bo­va u iz­no­su od 250 eura, dok je dru­ga pri­pa­la pro­šlo­go­di­šnjem po­bjed­ni­ku Lju­bi­ši Bo­žo­vi­ću, ta­ko­đe iz Bo­bo­va. Tre­ća na­gra­da je pri­pa­la Ve­se­lin­ki Vu­če­tić iz se­la Mr­zo­vi­ći. Za naj­bo­lji mla­di kaj­mak pr­vu na­gra­du je do­bi­la Ci­ca Lu­čić iz se­la Me­ljak, dru­gu Dra­gi­ca Pu­po­vić iz Odža­ka, a tre­ću Mi­le­na Čo­lo­vić iz Bo­bo­va.
Ma­ni­fe­sta­ci­ja „Da­ni plje­valj­skog si­ra“ oku­pi­la je 95 pro­iz­vo­đa­ča mli­ječ­nih pro­iz­vo­da iz vi­še cr­no­gor­skih op­šti­na, ali i sa pod­ruč­ja zla­ti­bor­skog kra­ja i pod­ri­nja iz Re­pu­bli­ke Srp­ske. Fond na­gra­de bio je znat­no ve­ći ne­go pret­hod­nih go­di­na. Ma­ni­fe­sta­ci­ju je otvo­rio pred­sjed­nik Op­šti­ne Plje­vlja Mir­ko Đa­čić, ko­ji je po­ru­čio da se iz go­di­ne u go­di­nu bi­lje­že do­bri re­zul­ta­ti u pro­iz­vod­nji mli­ječ­nih pro­iz­vo­da i da lo­kal­na upra­va sve ra­di ka­ko bi se ta­kav trend na­sta­vio. Đa­čić je svim uče­sni­ci­ma i na­gra­đe­nim upu­tio če­stit­ke, po­že­liv­ši im da i u na­red­nom go­di­na­ma ima­ju do­bar kva­li­tet mli­ječ­nih pro­iz­vo­da.
Ma­ni­fe­sta­ci­ja je odr­ža­na u ho­te­lu „Plje­vlja“, a pri­re­đen je i kul­tur­no- umjet­nič­ki pro­gram.
B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"