Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-10-30 SEDMA REGIONALNA KONFERENCIJA O EKONOMIJI
Izazovi na putu ka Evropskoj uniji
Regionalna konferencija o ekonomiji Izazovi na putu ka Evropskoj uniji
Sed­ma re­gi­o­nal­na Kon­fe­ren­ci­ja o eko­no­mi­ji – Mon­te­ne­gro 2017 u bu­dvan­skom ho­te­lu Splen­did oku­pi­će oko 500 pred­stav­ni­ka vla­da, po­slov­ne za­jed­ni­ce, na­uč­ne i struč­ne jav­no­sti sa Bal­ka­na i ši­re.
Kon­fe­ren­ci­ja će se odr­ža­ti 2. i 3. no­vem­bra na te­mu „Iza­zo­vi na pu­tu ka Evrop­skoj uni­ji”, a or­ga­ni­zu­je je Pri­vred­na ko­mo­ra Cr­ne Go­re, u sa­rad­nji sa Mi­ni­star­stvom na­u­ke.
Na­u­ka kao po­kre­tač eko­nom­skog raz­vo­ja je pa­nel ko­ji će kroz iz­la­ga­nja pred­sta­vi­ti nje­no po­ve­zi­va­nje sa pri­vre­dom, bez če­ga ne­ma ino­va­ci­ja, ni pro­gre­sa. Te spo­ne su u sva­koj od ze­ma­lja re­gi­o­na zna­čaj­no osla­blje­ne i vri­je­me je da se oja­ča­ju kroz sa­vre­men pri­stup, na­vo­di se u sa­op­šte­nju PKCG.
Na kon­fe­ren­ci­ji će, ka­ko su sa­op­šti­li, sa­vre­me­ni fi­lo­zo­fi i isto­ri­ča­ri to­kom pa­ne­la, ko­jim za­vr­ša­va pr­vi dan da­ti vi­đe­nje raz­vo­ja re­gi­o­na i ta­ko uči­ni­ti ja­sni­jim niz fak­to­ra ko­ji uti­ču na pro­ces in­te­gra­ci­ja i ukup­nog na­pret­ka.
Skup će, ka­ko je na­ja­vlje­no, otvo­ri­ti pred­sjed­nik PKCG Ve­li­mir Mi­ju­ško­vić i pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić, a na pr­vom pa­ne­lu go­vo­ri­će se o re­gi­o­nu na­kon če­ti­ri go­di­ne Ber­lin­skog pro­ce­sa.
Vi­đe­nje nje­go­vih do­stig­nu­ća i bu­du­ćih oče­ki­va­nja, ka­ko je pred­vi­đe­no, da­će čel­ni­ci iz­vr­šne vla­sti sa za­pad­nog Bal­ka­na.
Pro­gra­mom kon­fe­ren­ci­je pred­vi­đe­na su i dva pa­ne­la to­kom ko­jih će se da­ti pro­stor pr­ven­stve­no pred­stav­ni­ci­ma di­ja­spo­re u na­mje­ri da pred­sta­ve ka­ko se u na­pred­nim svjet­skim dru­štvi­ma i eko­no­mi­ja­ma ostva­ru­ju naj­ve­ći be­ne­fi­ti kroz me­đu­za­vi­snost kon­ku­rent­no­sti i ino­va­ci­ja, te ko­ji su naj­o­por­tu­ni­ji mo­de­li sa­rad­nje aka­dem­ske i bi­znis za­jed­ni­ce. Bi­će ri­je­či i o ulo­zi di­ja­spo­re u po­dr­šci eko­no­mi­ja­ma re­gi­o­na u pro­ce­si­ma EU in­te­gra­ci­ja i glo­ba­li­za­ci­je, a za­ključ­ke kon­fe­ren­ci­je pred­sta­vi­će pred­sjed­nik Sa­ve­za eko­no­mi­sta Sa­ša Po­po­vić.
M.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"