Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-10-29 GLAVNI GRAD IZGUBIO JOŠ JEDAN SPOR ZBOG UMANJENJA ZARADE ZAPOSLENOM U KOMUNALNOJ POLICIJI
Bivšem inspektoru da plate 6.147 eura
Komunalna policija Bivšem inspektoru da plate 6.147 eura
Glav­ni grad mo­ra­će da is­pla­ti 6.147 eura biv­šem slu­žbe­ni­ku Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je na ime na­kna­de ma­te­ri­jal­ne šte­te ko­ja se ogle­da u ra­zli­ci za­ra­de ko­ju je on pri­mio i ko­ju je tre­ba­lo da pri­mi od 19. sep­tem­bra 2009. go­di­ne do 16. fe­bru­a­ra 2012. go­di­ne. To je od­lu­čio Vi­ši sud, na­kon što se Glav­ni grad ža­lio na pre­su­du pr­vo­ste­pe­nog or­ga­na. Dru­go­ste­pe­ni or­gan je pre­i­na­čio pre­su­du Osnov­nog su­da, uma­nju­ju­ći iz­nos ko­ji će bi­ti is­pla­ćen biv­šem slu­žbe­ni­ku
-Tu­že­ni u žal­bi is­ti­če da je po­bi­ja­na pre­su­da ne­za­ko­ni­ta, da tu­ži­lac ni­je pret­hod­no tra­žio za­šti­tu kod svog po­slo­dav­ca-Glav­nog gra­da, za­to što se na nje­ga kao na­mje­šte­ni­ka u lo­kal­noj upra­vi pri­mje­nju­ju od­red­be Za­ko­na o dr­žav­nim služb­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma, pa bi mo­gao po­kre­nu­ti upra­vi spor pred Uprav­nim su­dom u ro­ku od 30 da­na od da­na pri­je­ma od­lu­ke ko­mi­si­je. Ka­ko je pr­vo­ste­pe­na pre­su­da u ovoj prav­noj stva­ri već je­dan­put uki­da­na, ovaj sud je od­lu­čio da odr­ži glav­nu ras­pra­vu po­vo­dom žal­be tu­že­nog, ra­di ot­kla­nja­nja bit­nih po­vre­da od­re­da­ba par­nič­nog po­stup­ka i pot­pu­nog utvr­đe­nja či­nje­nič­nog sta­nja –pi­še u pre­su­di ko­ju je pot­pi­sa­la Lji­lja­na Šo­škić, pred­sjed­nik vi­je­ća.
U pre­su­di je na­zna­če­no da je biv­ši slu­žbe­nik Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je oba­vljao po­slo­ve in­spek­to­ra za ko­mu­nal­no-stam­be­nu oblast u odje­lje­nju za ko­mu­nal­ni nad­zor u ovoj slu­žbi, sve do pre­stan­ka rad­nog od­no­sa 16. fe­bru­a­ra 2012. go­di­ne.
-Tu­ži­o­cu, kao za­po­sle­nom je us­kra­će­no pra­vo na za­kon­sku za­ra­du usljed ne­za­ko­ni­tog ra­da or­ga­na uko­li­ko or­gan lo­kal­ne upra­ve i slu­žbe op­šti­ne ni­je usa­gla­sio svoj akt o unu­tra­šnjoj or­ga­ni­za­ci­ji i si­ste­ma­ti­za­ci­ji u ro­ku utvr­đe­nim pro­pi­som Vla­de ili u ra­zum­nom ro­ku ka­da pro­pi­som Vla­de rok ni­je utvr­đen. Ka­ko je pr­vo­ste­pe­ni sud pra­vil­no i pot­pu­no utvr­dio či­nje­nič­no sta­nje i ni­je po­či­nio bit­ne po­vre­de od­re­da­ba par­nič­nog po­stup­ka na ko­je ovaj sud pa­zi po slu­žbe­noj du­žno­sti, kao i onu na ko­ju se žal­bom tu­že­nog uka­zu­je, ali je po­gre­šno pri­mi­je­nio ma­te­ri­jal­no pra­vo, pr­vo­ste­pe­na pre­su­da je mo­ra­la bi­ti pre­i­i­na­če­na, kao u iz­re­ci ove pre­su­de na na­čin što je dje­li­mič­no usvo­jen tu­žbe­ni za­htje­va i do­su­đe­na raz­li­ka u za­ra­di za pe­ri­od od 19. sep­tem­bra 2009. go­di­ne do 16. fe­bru­a­ra 2012. go­di­ne, a od­bi­jen za raz­li­ku u pe­ri­o­du od 23. av­gu­sta 2008. go­di­ne do 19. sep­tem­bra 2009. go­di­ne – pi­še u pre­su­di su­di­je Šo­škić.
N.S. –A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"