Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-11-09 FLEŠ
Digitalne ino­va­ci­je
Mi­ni­star jav­ne upra­ve Su­za­na Pri­bi­lo­vić uče­stvu­je na dru­gom fo­ru­mu „Di­gi­tal­ne ino­va­ci­je u jav­noj upra­vi – bu­duć­nost Cr­ne Go­re”, ko­ji da­nas or­ga­ni­zu­ju Bri­tan­ska am­ba­sa­da i Udru­že­nje bri­tan­skih alum­ni­sta u Cr­noj Go­ri (MA­UK). Iz mi­ni­star­stva jav­ne upra­ve su ka­za­li da je te­ma ovo­go­di­šnjeg dvo­dnev­nog fo­ru­ma stva­ra­nje jav­nih ser­vi­sa za di­gi­tal­no do­ba u ci­lju ohra­bri­va­nja ino­va­ci­ja i po­dr­ška re­for­mi u jav­noj upra­vi Cr­ne Go­re.A.O.

Na­čel­ni­ci o te­ro­ri­zmu
Bor­ba pro­tiv te­ro­ri­zma i pre­ven­ci­ja ra­di­ka­li­za­ci­je u bor­bi pro­tiv ISIL-a, te do­pri­nos Evrop­ske uni­je (EU) u toj obla­sti u bu­duć­no­sti, bi­la je te­ma sa­stan­ka na­čel­ni­ka ge­ne­ral­šta­bo­va ze­ma­lja EU, ko­ji je odr­žan u Bri­se­lu. Iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne je sa­op­šte­no da je ita­li­jan­ski ge­ne­ral Kla­u­dio Gra­ci­ja­ni iza­bran za no­vog pred­sje­da­va­ju­ćeg Voj­nog ko­mi­te­ta Evrop­ske uni­je (EU), i na toj funk­ci­ji na­sli­je­di­će grč­kog ge­ne­ra­la Mi­ka­i­la Ko­sta­ra­ko­sa.
Iz MO su ka­za­li da je sa­stan­ku u Bri­se­lu pri­su­stvo­vao i v.d. na­čel­ni­ka Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Cr­ne Go­re Ili­ja Da­ko­vić.
Na sa­stan­ku je di­sku­to­va­no o ope­ra­ci­ja­ma EU – Ata­lan­ta i So­fia, tre­ning mi­si­ja­ma u Ma­li­ju i So­ma­li­ji, kao i o za­jed­nič­kim ak­tiv­no­sti­ma EU i part­ner­skih ze­ma­lja.
A.O.

Su­do­vi od­lič­no sa­ra­đu­ju
Ustav­ni su­do­vi Cr­ne Go­re i Slo­vač­ke ima­ju od­lič­nu sa­rad­nju, kon­sta­to­va­no je na sa­stan­ku pred­sjed­ni­ka cr­no­gor­skog su­da Dra­go­lju­ba Dra­ško­vi­ća i slo­vač­kog am­ba­sa­do­ra Ro­ma­na Hlo­be­na. Iz Ustav­nog su­da je sa­op­šte­no da je te­ma sa­stan­ka bi­la raz­mje­na is­ku­sta­va dvi­je dr­ža­ve o po­lo­ža­ju ustav­nih su­do­va u si­ste­mu po­dje­le vla­sti i nji­ho­vim nad­le­žno­sti­ma sa na­gla­skom na po­stup­ke ocje­ne ustav­no­sti za­ko­na i dru­gih pro­pi­sa kao i ustav­ne žal­be.
– Raz­mi­je­ni­li su mi­šlje­nja o zna­ča­ju ustav­no­sud­ske ju­ri­spru­den­ci­je za sta­bil­nost ustav­no-prav­nog si­ste­ma i raz­go­va­ra­li o or­ga­ni­za­ci­ji Ustav­nog su­da, o na­či­nu iz­bo­ra su­di­ja, kao i o ak­tu­el­nim te­ma­ma iz ustav­no sud­ske prak­se u Cr­noj Go­ri i Slo­vač­koj – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
A.O.

Šet­nja za mir
Sa­vez udru­že­nja bo­ra­ca NOR-a i an­ti­fa­ši­sta Cr­ne Go­re or­ga­ni­zu­je da­nas „Šet­nju za mir” po­vo­dom Me­đu­na­rod­nog da­na bor­be pro­tiv fa­ši­zma, an­ti­se­mi­ti­zma i kse­no­fo­bi­je. Iz sa­ve­za je na­ja­vlje­no da će ma­ni­fe­sta­ci­ja po­če­ti u 11.30 sa­ti oku­plja­njem uče­ni­ka sred­njih ško­la, bo­ra­ca, an­ti­fa­ši­sta i mla­dih is­pred KIC-a „Bu­do To­mo­vić”.
Pla­ni­ra­no je da uče­sni­ci ma­ni­fe­sta­ci­je sa tran­spa­ren­ti­ma pro­še­ta­ju do spo­me­ni­ka Par­ti­za­nu bor­cu na Go­ri­ci. U 12 sa­ti bi­će po­lo­že­ni vijen­ci i cvi­je­će u znak po­što­va­nja za sve one ko­ji su po­lo­ži­li ži­vo­te u bor­bi pro­tiv fa­ši­zma.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"