Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-11-09 OSNIVANJE DRŽAVNOG PREDUZEĆA U MOJKOVCU PREDIZBORNI POTEZ VLADE
Skijalištem bi da nasankaju birače
Skijalištem bi da nasankaju birače Sjetili su se da osnuju preduzeće koje će upravljati skijalištima koja će tek da se grade. Pitam Vladu DPS-a gdje im je pamet bila prije desetak godina kada su prodali sva skijališta, da tada formiraju državno preduzeće za gazdovanje skijalištima, izjavio je Bojanić
Osni­va­nje pred­u­ze­ća Ski­ja­li­šta Cr­ne Go­re sa sje­di­štem u Moj­kov­cu, op­šti­ni ko­ja ni ne­ma ski-cen­tar, opo­zi­ci­ja ne­dvo­smi­sle­no po­ve­zu­je sa lo­kal­nim iz­bo­ri­ma ko­ji tre­ba da se odr­že 26. no­vem­bra. Opo­zi­ci­o­ni pred­stav­ni­ci su uka­za­li i da je Vla­da za­ka­sni­la sa for­mi­ra­njem pred­u­ze­ća, s ob­zi­rom na to da je sva ski­ja­li­šta pro­da­la u pro­te­klih de­se­tak go­di­na.
Biv­ši po­sla­nik Mla­den Bo­ja­nić ka­zao je da je do­no­še­nje od­lu­ke o osni­va­nju pred­u­ze­ća Ski­ja­li­šta sa sje­di­štem u Moj­kov­cu dva­de­se­tak da­na pred iz­bo­re u toj op­šti­ni, ni­šta dru­go do na­sta­vak po­zna­te ma­tri­ce DPS-a – je­dan za­po­sle­ni, če­ti­ri gla­sa.
– Oči­gled­no da sa ve­li­kom strep­njom gle­da­ju na iz­bo­re u Moj­kov­cu i na sve mo­gu­će na­či­ne po­ku­ša­va­ju da pri­do­bi­ju gla­sa­če ne bi li sa­ču­va­li vlast u Moj­kov­cu – oci­je­nio je Bo­ja­nić za „Dan”.
On je uka­zao da se Vla­da sje­ti­la da osnu­je dr­žav­no pred­u­ze­će za ski­ja­li­šta na­kon što su pro­da­li Bje­la­si­cu, Vuč­je, Lo­kve, Tur­jak.
– Sje­ti­li su se da osnu­ju pred­u­ze­će ko­je će upra­vlja­ti ski­ja­li­šti­ma ko­ja će tek da se gra­de. Pi­tam Vla­du DPS-a gdje im je pa­met bi­la pri­je de­se­tak go­di­na ka­da su pro­da­li sva ski­ja­li­šta, da ta­da for­mi­ra­ju dr­žav­no pred­u­ze­će za ga­zdo­va­nje ski­ja­li­šti­ma – iz­ja­vio je Bo­ja­nić.
Funk­ci­o­ner GP URA Mi­le­ta Ra­do­va­nić je ka­zao da je od­lu­ka Vla­de da osnu­je pred­u­ze­će ko­je bi tre­ba­lo da vo­di ra­ču­na o jav­nim ski­ja­li­šti­ma spor­na iz vi­še raz­lo­ga.
– Obra­zlo­že­nje Mi­ni­star­stva tu­ri­zma je ne­u­bje­dlji­vo jer je ja­sno da je ova od­lu­ka, kao i njen taj­ming, usmje­re­na sa­mo na po­li­tič­ke i par­tij­ske zlo­u­po­tre­be pred lo­kal­ne iz­bo­re. Ka­ko dru­ga­či­je tu­ma­či­ti od­lu­ku, sa ko­jom se u pr­vom za­ka­sni­lo, a ko­ja u dru­gom do­no­si da će sje­di­šte po­me­nu­tog pred­u­ze­ća bi­ti baš u Moj­kov­cu. Na­ža­lost, svi­ma je po­znat po­da­tak da Moj­ko­vac ne­ma ni­jed­nu ski -sta­zu. Ako je cilj po­spje­ši­ti raz­voj sje­ve­ra una­pre­đe­njem re­sur­sa za zim­sku tu­ri­stič­ku se­zo­nu, on­da je ova­kvo pred­u­ze­će tre­ba­lo osno­va­ti znat­no ra­ni­je ka­ko bi se ti re­sur­si sa­ču­va­li – oci­je­nio je Ra­do­va­nić.
Is­ta­kao je da bi sje­di­šte pred­u­ze­ća Ski­ja­li­šta Cr­ne Go­re tre­ba­lo da bu­de u Ko­la­ši­nu ili na Ža­blja­ku, kao vo­de­ćim zim­skim tu­ri­stič­kim cen­tri­ma.
– Ono što se da za­klju­či­ti je­ste da je ova­kva jed­na od­lu­ka do­ni­je­ta is­klju­či­vo u su­sret moj­ko­vač­kim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma ko­ji su pla­ni­ra­ni za 26. no­vem­bar. Odav­no je po­zna­ta ma­tri­ca DPS-a o zlo­u­po­tre­ba­ma u par­tij­ske i iz­bor­ne svr­he, pa se i ova­kav po­tez Vla­de mo­že svr­sta­ti u pred­iz­bor­ni mar­ke­tin­ški trik. Zna­ju­ći nji­hov na­čin funk­ci­o­ni­sa­nja, vje­ro­vat­no su Moj­kov­ča­ni­ma već obe­ća­li rad­na mje­sta i in­ve­sti­ci­je. Za­klju­čak je da je ova­kav po­tez do­bar i od ve­li­ke va­žno­sti za sje­ver i tu­ri­zam, ali da je do­šao znat­no ra­ni­je, ka­da su se re­sur­si mo­gli sa­ču­va­ti i da od­lu­ka ni­je do­ni­je­ta sa­mo iz raz­lo­ga da­va­nja još jed­nog u ni­zu pra­znih pred­iz­bor­nih obe­ća­nja DPS-a – za­klju­čio je Ra­do­va­nić.
Is­ta­kao je da ova­kav po­ku­šaj ubi­ra­nja jef­ti­nih po­li­tič­kih po­e­na ne­će pro­ći kod gra­đa­na Moj­kov­ca.
– Moj­kov­ča­ni vr­lo do­bro zna­ju da im se ski-cen­tar obe­ća­va pre­ko 20 go­di­na i to baš pred sva­ke lo­kal­ne iz­bo­re. DPS je u jed­nom tre­nut­ku išao čak to­li­ko da­le­ko da je ura­đe­na i ma­ke­ta bu­du­ćeg ski-cen­tra. Me­đu­tim, sa­mo se na ma­ke­ti i osta­lo – na­veo je Ra­do­va­nić.
„Dan” je u ve­zi sa osni­va­njem Ski­ja­li­šta po­slao pi­ta­nja i Mi­ni­star­stvu tu­ri­zma, ali nam na upi­te po­sla­te u uto­rak, ni­je­su od­go­vo­ri­li.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"