Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-11-02 PRESUDA JOVANU VUKOTIĆU POSTALA PRAVOSNAŽNA, NOVI PORAZ TUŽILAŠTVA
Vođa „škaljaraca” oslobođen, potjernica ukinuta
Vukotić Vođa „škaljaraca” oslobođen, potjernica ukinuta Nakon odluke Višeg suda, presuda u predmetu pucnjave u lokalu „Madam Koko” je postala pravosnažna, pa konkretno u ovom slučaju više ne postoje razlozi za potjernicu – kazao je predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković za „Dan”
Ko­to­ra­nin Jo­van Jo­vi­ca Vu­ko­tić, ko­jeg je po­li­ci­ja evi­den­ti­ra­la kao vo­đu „ška­ljar­skog kla­na”, pra­vo­sna­žno je oslo­bo­đen op­tu­žbe za puc­nja­vu u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko”, ko­ja se do­go­di­la pri­je pet go­di­na.
Pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du, ko­ju je po­tvr­dio Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci, do­ni­je­la je su­di­ja Osnov­nog su­da u Ko­to­ru Mo­mir­ka Te­šić.
Istom od­lu­kom, brat vo­đe „ška­ljar­skog kla­na” Igor Vu­ko­tić osu­đen je na je­din­stve­nu ka­znu za­tvo­ra u tra­ja­nju od se­dam mje­se­ci, a nji­hov su­gra­đa­nin Jo­van Jo­va­no­vić, zva­ni Jo­ko, ko­jeg je po­li­ci­ja ozna­či­la kao čla­na ška­ljar­ske gru­pe, osu­đen je na go­di­nu i dva mje­se­ca ro­bi­je.
– Oba­vje­šta­va­mo Vas da je ovaj sud od­lu­čio o žal­ba­ma na na­čin što je žal­be Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva iz Ko­to­ra i bra­ni­o­ca okri­vlje­nih V.I. i J.J., advo­ka­ta Bran­ka An­đe­li­ća iz Pod­go­ri­ce, od­bio kao neo­sno­va­ne i po­tvr­dio pre­su­du Osnov­nog su­da u Ko­to­ru – sa­op­šti­la je „Da­nu” Aida Mu­zu­ro­vić, port­pa­rol Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci.
Pred­sjed­nik ko­tor­skog Osnov­nog su­da Bran­ko Vuč­ko­vić je po­tvr­dio da je pre­su­da za puc­nja­vu u ko­tor­skoj dis­ko­te­ci po­tvr­đe­na.
– Na­kon od­lu­ke Vi­šeg su­da, pre­su­da je po­sta­la pra­vo­sna­žna, pa u ovom pred­me­tu ne sto­je raz­lo­zi za po­tjer­ni­cu – ka­zao je Vuč­ko­vić za „Dan”.
U pr­vom po­stup­ku, bra­ća Vu­ko­tić i Jo­va­no­vić te­re­će­ni su za ubi­stvo u po­ku­ša­ju, ali je tu­ži­la­štvo ka­sni­je pre­kva­li­fi­ko­va­lo kri­vič­no dje­lo za ko­je su op­tu­že­ni.
Vu­ko­ti­ći­ma i Jo­va­no­vi­ću se u po­no­vlje­nom po­stup­ku su­di­lo zbog puc­nja­ve ko­ja se 2012. go­di­ne do­go­di­la u dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko”, ka­da je ra­njen rad­nik obez­bje­đe­nja De­jan De­ko­vić. Bu­du­ći da to­kom pr­vog po­stup­ka ni­je bi­lo do­ka­za da su oni po­či­ni­li na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo, tu­ži­lac ga je pre­kva­li­fi­ko­vao u kri­vič­no dje­lo iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
Jo­van Vu­ko­tić ni­je se po­ja­vlji­vao na ne­ko­li­ko ro­či­šta, a sud je pre­ko advo­ka­ta oba­vi­je­stio da ne mo­že do­ći iz bez­bjed­no­snih raz­lo­ga, pa mu je su­di­ja 21. ok­to­bra 2016. go­di­ne od­re­dio pri­tvor i za njim je ta­da ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca.
U pre­su­di su­di­je Mo­mir­ke Te­šić pi­še da su Vu­ko­tić i Jo­va­no­vić kri­vi jer su 17. ju­la 2012. go­di­ne u ugo­sti­telj­skom objek­tu „Ma­dam Ko­ko” iza­zva­li opa­snost za ži­vot i ti­je­lo ošte­će­nog De­ko­vi­ća i vi­še pri­sut­nih li­ca ta­ko što su po ula­sku u lo­kal iz po jed­nog od tri pi­što­lja ne­po­zna­te mar­ke, ko­je su na jav­nom mje­stu no­si­li neo­vla­šće­no i bez oru­žnog li­sta, is­pa­li­li vi­še pro­jek­ti­la, od ko­jih je je­dan po­go­dio De­ko­vi­ća, na­ni­jev­ši mu la­ke tje­le­sne po­vre­de u vi­du pro­strel­ne ra­ne u li­je­vom tje­me­nom pred­je­lu, pri če­mu su bi­li ura­čun­lji­vi i svje­sni svog dje­la i nje­go­ve za­bra­nje­no­sti, či­me su po­či­ni­li na­ve­de­na kri­vič­na dje­la.
Bra­ća Vu­ko­tić i Jo­va­no­vić su u pr­vo­ste­pe­nom po­stup­ku bi­li oslo­bo­đe­ni od­go­vor­no­sti za puc­nja­vu u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci, a tu pre­su­du ra­ni­je je uki­nuo Vi­ši sud.M.V.P.


Če­ka ga ro­bi­ja od tri mje­se­ca

Predsjednik kotorskog suda Vuč­ko­vić je ob­ja­snio da po­tra­ga za Vu­ko­ti­ćem još va­ži zbog pre­su­de ko­jom je zbog oruž­ja osu­đen na tri mje­se­ca za­tvo­ra. Na­i­me, u ju­nu pro­šle go­di­ne, pre­su­dom su­di­je ko­tor­skog Osnov­nog su­da Mo­mir­ke Te­šić ogla­šen je kri­vim jer je 2013. po­či­nio kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja. Po­li­ci­ja je ta­da to­kom pre­tre­sa Vu­ko­ti­će­vog auto­mo­bi­la pro­na­šla okvir od pi­što­lja u ko­jem se na­la­zi­lo 10 me­ta­ka i još dva met­ka.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"