Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-10-31 U STANU U PODGORICI PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO DURIJE POJATIĆ, UHAPŠEN NJEN BRATANIĆ ERMIN SERMAN (39)
Tetku zbog para tukao do smrti
Beživotno tijelo starice pronašao njen bliski rođak Tetku zbog para tukao do smrti Ubijena Pojatić na tijelu je imala više povreda koje joj je bratanić nanio udarajući je rukama, nogama i predmetima koji su bili u stanu
Pod­go­ri­čan­ka Du­ri­ja Dur­ka Po­ja­tić (78), pro­fe­so­ri­ca ru­skog je­zi­ka u pen­zi­ji, ubi­je­na je ju­če u svom sta­nu u Pod­go­ri­ci. Zbog sum­nje da ju je pre­tu­kao na­smrt, uhap­šen je njen bra­ta­nić Er­min Ser­man (39) iz Pod­go­ri­ce.
Po­li­ci­ja je na osno­vu pre­li­mi­nar­nih re­zul­ta­ta do­šla do sum­nje da je Ser­man tet­ku ubio iz ko­ri­sto­lju­blja. Tač­ni­je, sum­nja se da je po­ku­šao da je opljač­ka i da ju je, po­što mu ni­je da­la no­vac, tu­kao do smr­ti.
Po­li­ci­ja is­pi­tu­je da li je osum­nji­če­ni no­vac ko­ji je pro­na­đen kod nje­ga pri­li­kom hap­še­nja ukrao od tet­ke.
Sa­go­vor­nik „Da­na” iz po­li­ci­je ka­zao je da je ne­sreć­na sta­ri­ca na ti­je­lu ima­la vi­še po­vre­da ko­je joj je bra­ta­nić na­nio uda­ra­ju­ći je ru­ka­ma, no­ga­ma i pred­me­ti­ma ko­ji su bi­li u sta­nu.
Be­ži­vot­no ti­je­lo Po­ja­ti­će­ve pro­na­šao je njen ro­đak, ko­ji je od­mah po­zvao po­li­ci­ju. Sum­nja da se ne­što čud­no do­go­di­lo sa njom po­ja­vi­la se po­što se to­kom da­na ni­je ja­vlja­la na te­le­fon. Zbog to­ga je je­dan od bli­skih ro­đa­ka po­šao da je po­sje­ti. Od­mah po ula­sku u stan sa­če­kao ga je stra­vi­čan pri­zor. Sta­ri­ca je ne­po­mič­no le­ža­la u sta­nu, bez zna­ko­va ži­vo­ta.
Eki­pa Hit­ne po­mo­ći od­mah je sti­gla na mje­sto ne­sre­će, ali su mo­gli sa­mo da kon­sta­tu­ju smrt.
Po­li­ci­ja je od­mah do­šla do sum­nji da je sta­ri­cu ubio bra­ta­nić, ko­ji je na­kon ne­ko­li­ko sa­ti li­šen slo­bo­de.
Uvi­đaj na mje­stu ubi­stva sa pri­pad­ni­ci­ma po­li­ci­je i ob­du­cen­tom Dra­ga­nom Ču­kić oba­vi­la je tu­ži­lac u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu Ta­tja­na Be­go­vić.
– Od slu­žbe­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je oba­vi­je­šte­na sam oko 17.30 da je na Bu­le­va­ru Sve­tog Pe­tra Ce­tinj­skog, u sta­nu na tre­ćem spra­tu, pro­na­đe­no žen­sko ti­je­lo bez zna­ko­va ži­vo­ta. Oba­vi­la sam uvi­đaj u pri­su­stvu po­li­ci­je i ob­du­cen­ta i sa li­ca mje­sta iz­u­ze­to je vi­še tra­go­va ko­ji su upu­će­ni na vje­šta­če­nje, a ti­je­lo je po­sla­to na ob­duk­ci­ju – ka­za­la je Be­go­vi­će­va za „Dan”.
Ona je do­da­la da o uzro­ku smr­ti ne mo­že još da se iz­ja­sni po­što će ob­duk­ci­ja ti­je­la ubi­je­ne bi­ti oba­vlje­na da­nas.
Iz Upra­ve po­li­ci­je je sa­op­šte­no da je be­ži­vot­no ti­je­lo Po­ja­ti­će­ve pro­na­đe­no oko 15 ča­so­va u sta­nu u stam­be­noj zgra­di na Bu­le­va­ru Sve­tog Pe­tra Ce­tinj­skog.
– O do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šten dr­žav­ni tu­ži­lac u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci. Na li­cu mje­sta je iz­vr­šen uvi­đaj, to­kom ko­jeg je, iz­me­đu osta­log, kon­sta­to­va­no da na be­ži­vot­nom ti­je­lu pre­mi­nu­le že­ne po­sto­je tra­go­vi na­si­lja, od­no­sno da je u pi­ta­nju na­sil­na smrt. Slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca su od­mah pred­u­ze­li ope­ra­tiv­ne mje­re i rad­nje na ra­svje­tlja­va­nju ovog kri­vič­nog dje­la. Slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca su oko 19.45 pro­na­šli i li­ši­li slo­bo­de E.S. (39) iz Pod­go­ri­ce zbog sum­nje da je li­šio ži­vo­ta D.P. Kri­mi­na­li­stič­ka ob­ra­da je u to­ku– sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.
Osum­nji­če­ni je si­noć pri­ve­den u Cen­tar bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca, a da­nas će bi­ti sa­slu­šan u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci.
M.V.P.


Kom­ši­je u nevjerici

Kom­ši­je ubi­je­ne Pod­go­ri­čan­ke si­noć su bi­le u šo­ku. Ka­za­li su da je Po­ja­ti­će­va bi­la mir­na i po­vu­če­na že­na, ko­ja je uži­va­la po­što­va­nje svih su­sje­da. Na­ve­li su da je ži­vje­la sa­ma po­što su joj dje­ca u ino­stran­stvu. Njen bra­ta­nić, ka­ko tvr­de kom­ši­je, od­ne­dav­no je če­sto bo­ra­vio kod nje.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"