Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-26 CRNOGORSKA DELEGACIJA NA SKUPU ODBORA ZA EVROPSKE POSLOVE Poslanici u Talinu
U okvi­ru par­la­men­tar­ne di­men­zi­je eston­skog pred­sje­da­va­nja Evrop­skoj uni­ji, u Ta­li­nu će bi­ti odr­ža­no ple­nar­no za­sje­da­nje Kon­fe­ren­ci­je od­bo­ra za evrop­ske po­slo­ve par­la­me­na­ta Evrop­ske uni­je – CO­SAC. Ka­ko je na­ja­vlje­no, skup će bi­ti odr­žan od 26. do 28. no­vem­bra 2017. go­di­ne.
– Na za­sje­da­nju će bi­ti ri­je­či o bu­duć­no­sti Evrop­ske uni­je, naj­bo­ljim prak­sa­ma na­ci­o­nal­nih par­la­me­na­ta u pri­bli­ža­va­nju Evro­pe gra­đa­ni­ma, ak­tu­el­nom raz­vo­ju di­gi­tal­nog je­din­stve­nog tr­ži­šta, iz­grad­nji efi­ka­sne i odr­ži­ve Bez­bjed­no­sne uni­je, te o vanj­skoj di­men­zi­ji mi­gra­ci­ja, od­no­sno o spre­ča­va­nju i su­zbi­ja­nju ile­gal­ne mi­gra­ci­je – pi­še u sa­op­šte­nju.
U ime Od­bo­ra za evrop­ske in­te­gra­ci­je Skup­šti­ne Cr­ne Go­re, na za­sje­da­nju će uče­stvo­va­ti pred­sjed­nik od­bo­ra Adri­jan Vuk­sa­no­vić i član od­bo­ra Mi­ha­i­lo An­đu­šić.
Na pro­šlom sa­stan­ku par­la­men­tar­ci su raz­go­va­ra­li o ra­du Evrop­skog re­vi­zor­skog su­da, spe­ci­jal­nim iz­vje­šta­ji­ma ko­je ob­ja­vlju­ju i na­či­ni­ma na ko­je se mo­gu ko­ri­sti­ti u ra­du na­ci­o­nal­nih par­la­me­na­ta.
Na­gla­še­na je va­žnost jed­na­ke pri­mje­ne pra­vi­la u svim ze­mlja­ma EU, zbog če­ga je sud strik­tan u kon­tro­li ko­ri­šće­nja bu­dže­ta EU na na­ci­o­nal­nom ni­vou. Po­hva­lje­na je sa­rad­nja su­da sa na­ci­o­nal­nim par­la­men­ti­ma, kao i te­ku­ća ko­or­di­na­ci­ja sa re­vi­zor­skim ti­je­li­ma dr­ža­va čla­ni­ca Evrop­ske uni­je.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"