Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-26 PIR ZATRAŽILA DA SE USTAVNI SUD IZJASNI O NAVODIMA VASILIJA MILIČKOVIĆA Sudije ne smiju podržavati bezakonje
-Čel­nik Par­ti­je pen­zi­o­ne­ra, in­va­li­da i re­sti­tu­ci­je (PIR) Mo­mo Jo­ki­mo­vić po­ru­čio je ju­če pred­sjed­ni­ku i su­di­ja­ma Ustav­nog su­da da re­a­gu­ju na na­vo­de da iz­bor­ni za­kon ni­je uskla­đen sa Usta­vom. Jok­si­mo­vić je re­kao da je Mi­lič­ko­vić obje­lo­da­nio da iz­bor­ni za­kon ni­je uskla­đen sa Usta­vom Cr­ne Go­re, da je u su­prot­no­sti sa čla­no­vi­ma 45 i 83 i na­veo pri­mjer da ni 100.000 gla­so­va po­dr­ške na li­sti DPS-a bi­lo ko­jem gra­đa­ni­nu ko­je bi do­bio na za­tvo­re­noj li­sti ni­je do­volj­no da uđe kao na­rod­ni po­sla­nik u Skup­šti­nu Cr­ne Go­re, ako ni­je po vo­lji li­de­ra te par­ti­je.
– To se od­no­si na sve par­ti­je i nji­ho­ve li­de­re. Za ar­gu­men­to­va­nu ne­ga­ci­ju, Mi­lič­ko­vić je po­nu­dio 20.000 eura kao na­gra­du. Go­spo­do su­di­je, svi na­ši me­di­ji su to pre­ni­je­li, pa cr­no­gor­ska struč­na i la­ič­ka jav­nost ne smi­je bi­ti us­kra­će­na bez va­šeg od­go­vo­ra, bez va­šeg re­a­go­va­nja ili de­man­ti­ja – ka­zao je Jok­si­mo­vić.
On na­vo­di da ako jav­nost Cr­ne Go­re ne bu­de ču­la de­man­ti su­di­ja ili pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve Fi­li­pa Vu­ja­no­vi­ća, ko­ji je uka­zom pot­pi­sao taj za­kon kao usta­van, on­da su su­di­je is­klju­či­vi kriv­ci što DPS go­di­na­ma vla­da Cr­nom Go­rom su­prot­no čla­nu dva Usta­va Cr­ne Go­re. Taj član sa­dr­ži kon­sta­ta­ci­je da je no­si­lac su­ve­re­no­sti gra­đa­nin ko­ji ima cr­no­gor­sko dr­ža­vljan­stvo, gra­đa­nin vlast ostva­ru­je ne­po­sred­no i pre­ko slo­bod­no iza­bra­nih pred­stav­ni­ka, te da se ne mo­že us­po­sta­vi­ti ni pri­zna­ti vlast ko­ja ne pro­is­ti­če iz slo­bod­no iz­ra­že­ne vo­lje gra­đa­na na de­mo­krat­skim iz­bo­ri­ma, u skla­du sa za­ko­nom.
– Go­spo­do su­di­je Ustav­nog su­da, ako se de­si da osta­ne­te ni­je­mi, da ne­će­te i da ne že­li­te de­man­to­va­ti Mi­lič­ko­vi­ća, on­da ste vi u ve­li­kom pro­ble­mu pa vas ni ostav­ke ne mo­gu spa­si­ti. Je li ne­mo­ral­no gru­bo pre­kra­ja­ti slo­bod­no iz­ra­že­nu vo­lju gra­đa­na, što ap­so­lut­no ne bi bi­lo mo­gu­će da se gla­sa­ju otvo­re­ne li­ste. Sa­da gra­đa­nin ni­ti mo­že slo­bod­no bi­ra­ti ni­ti mo­že bi­ti bi­ran, što je nje­go­vo neo­tu­đi­vo i Usta­vom za­ga­ran­to­va­no pra­vo iz čla­na 45. Par­ti­ja pen­zi­o­ne­ra, in­va­li­da i re­sti­tu­ci­je Cr­ne Go­re za­la­že se za po­što­va­nje Usta­va, re­for­mu iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva i vla­da­vi­nu pra­va, da­kle is­klju­či­vo za otvo­re­ne li­ste – oci­je­nio je Jok­si­mo­vić.M.V.


Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"