Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-11-25 U BEOGRADU UHAPŠENI CRNOGORSKI DRŽAVLJANI RADOJKO TOMAŠEVIĆ I IVAN GOLOČEVAC
U autu Pekovića vozili kokain i oružje
Peković (Foto: Hello) U autu Pekovića vozili kokain i oružje Revolver „ruger”, pištolj „golan”, izbrušenih fabričkih brojeva, kao i više komada pištoljske municije bili su sakriveni u posebno prepravljenoj pregradi „audija”. Goločevac je blizak sa Darkom i Duškom Šarićem, dok Tomašević radi u obezbjeđenju košarkaša Pekovića
Dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re Ra­doj­ko To­ma­še­vić (35) i Ivan Go­lo­če­vac (30) uhap­še­ni su u Be­o­gra­du ka­da je po­li­ci­ja u „audi­ju A4” pro­na­šla dro­gu i oruž­je. Vo­zi­lo u ko­jem su se na­la­zi­li osum­nji­če­ni pri­pa­da ko­šar­ka­šu Ni­ko­li Pe­ko­vi­ću.
To­ma­še­vić i Go­lo­če­vac sum­nji­če se za ne­do­zvo­lje­nu pro­iz­vod­nju, dr­ža­nje, no­še­nje i pro­met oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja, a Go­lo­če­vac je okri­vljen i za kri­vič­no dje­lo neo­vla­šće­no dr­ža­nje opoj­nih dro­ga.
Osum­nji­če­ne je u auto­mo­bi­lu „audi 4” ame­rič­kih ta­bli­ca za­u­sta­vi­la pa­tro­la be­o­grad­ske po­li­ci­je. Pri­li­kom ru­tin­ske kon­tro­le u po­seb­no pre­pra­vlje­noj pre­gra­di „audi­ja 4” bi­li su sa­kri­ve­ni re­vol­ver „ru­ger”, pi­štolj „go­lan”, iz­bru­še­nih fa­brič­kih bro­je­va, kao i vi­še ko­ma­da pi­štolj­ske muni­ci­je raz­li­či­tog ka­li­bra.
Pri­li­kom pre­tre­sa kod Go­lo­čev­ca je na­đen pa­ke­tić ko­ka­i­na.
To­ma­še­vić je, pre­ma na­vo­di­ma be­o­grad­skih me­di­ja, rad­nik obez­bje­đe­nja Pe­ko­vi­ća, dok je Go­lo­če­vac bli­zak Plje­vlja­ci­ma Dar­ku i Du­šku Ša­ri­ću.
In­for­ma­ci­ju o hap­še­nju dvo­ji­ce cr­no­gor­skih dr­ža­vlja­na zva­nič­nim sa­op­šte­njem po­tvr­di­lo je Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va Sr­bi­je.
– Pri­pad­ni­ci Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va u Be­o­gra­du uhap­si­li su R.T. (1982), I.G. (1987) iz Cr­ne Go­re, zbog po­sto­ja­nja osno­va sum­nje da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje, no­še­nje i pro­met oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja, a I.G. i kri­vič­no dje­lo neo­vla­šće­no dr­ža­nje opoj­nih dro­ga. Po­li­ci­ja je u jed­noj uli­ci u Be­o­gra­du, pri­li­kom pre­gle­da vo­zi­la „audi A4” u ko­me su se na­la­zi­li osum­nji­če­ni, u po­seb­no pre­pra­vlje­noj pre­gra­di pro­na­šla re­vol­ver „ru­ger”, pi­štolj „go­lan”, iz­bru­še­nih fa­brič­kih bro­je­va, vi­še ko­ma­da pi­štolj­ske mun­ici­je raz­li­či­tog ka­li­bra, a kod I.G. i je­dan pa­ke­tić sa opoj­nom dro­gom ko­ka­in. Osum­nji­če­ni R.T i I.G. su, uz kri­vič­nu pri­ja­vu, pri­ve­de­ni u Vi­še jav­no tu­ži­la­štvo u Be­o­gra­du – sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va Sr­bi­je.
Osum­nji­če­ni su od­mah na­kon hap­še­nja spro­ve­de­ni u sta­ni­cu po­li­ci­je, a po­tom i u tu­ži­la­štvo gdje su u pri­su­stvu bra­ni­o­ca iz­ni­je­li od­bra­ne.
Tek na­kon nji­ho­vog pri­vo­đe­nja na sa­slu­ša­nje, be­o­grad­ski is­tra­ži­te­lji kre­nu­li su u pro­vje­re vla­sni­ka vo­zi­la u ko­jem su bi­la dvo­ji­ca osum­nji­če­nih dr­ža­vlja­na Cr­ne Go­re. Ta­da je bez sum­nje utvr­đe­no da se „audi” vo­di na Pe­ko­vi­ća, ko­ji osim bo­ga­te sport­ske ka­ri­je­re, ima i ne­ko­li­ko luk­su­znih obje­ka­ta.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, uhap­še­ni To­ma­še­vić i Go­lo­če­vac cr­no­gor­skoj po­li­ci­ji ni­je­su po­zna­ti kao po­či­ni­o­ci kri­vič­nih dje­la.
M.V.P.


Pri­tvor do 30 da­na

Osum­nji­če­ni Go­lo­če­vac i To­ma­še­vić su, uz kri­vič­nu pri­ja­vu, od­mah ju­če pri­ve­de­ni u Vi­še jav­no tu­ži­la­štvo u Be­o­gra­du, gdje im je na­kon sa­slu­ša­nja od­re­đen pri­tvor do 30 da­na. Is­tra­ži­te­lji će da­ljim pro­vje­ra­ma utvr­di­ti od ka­da su njih dvo­ji­ca u Be­o­gra­du, kao i ku­da i sa kim su se kre­ta­li na te­ri­to­ri­ji Sr­bi­je.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"