Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-01 PODGORIČANIN ALEKSANDAR MITROVIĆ NEDOSTUPAN PRAVOSUDNIM ORGANIMA
Pobjegao diler koji je bio pod mjerama nadzora
Viši sud u Bijelom polju Pobjegao diler koji je bio pod mjerama nadzora
Pod­go­ri­ča­nin Alek­san­dar Mi­tro­vić (27), ko­jeg je po­li­ci­ja hap­si­la dva pu­ta u dva­de­set da­na zbog šver­ca dro­ge, a sud ga oba pu­ta pu­stio na slo­bo­du, ni­je se po­ja­vio na su­đe­nju u Vi­šem su­du u Bi­je­lom Po­lju. Da skan­dal bu­de ve­ći, on je bio pod mje­ra­ma nad­zo­ra i bio je du­žan da se jed­nom ne­djelj­no ja­vlja po­li­ci­ji.
U bje­lo­polj­skom Vi­šem su­du ju­če je tre­ba­lo da poč­ne su­đe­nje Bo­ži­ni Bu­la­to­vi­ću (29) i Mi­tro­vi­ću zbog iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje, pro­iz­vod­nja i sta­vlja­nje u pro­met opoj­nih dro­ga.
– Dru­go­op­tu­že­ni Mi­tro­vić se ni­je po­ja­vio na pre­tre­su – sa­op­šte­no je iz bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da.
„Dan” je o ovom slu­ča­ju pi­sao ra­ni­je po­što su Bu­la­to­vić i Mi­tro­vić, i po­red či­nje­ni­ce da su uhva­će­ni sa 18 ki­lo­gra­ma ,,skan­ka”, pu­šte­ni da se bra­ne sa slo­bo­de. Bu­la­to­vić i Mi­tro­vić su za jed­no te isto dje­lo dva pu­ta hap­še­ni i oba pu­ta su pu­šte­ni na slo­bo­du.
Pre­ma op­tu­žni­ci, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci Odje­lje­nja gra­nič­ne bez­bjed­no­sti Bi­je­lo Po­lje i ca­rin­ski slu­žbe­ni­ci Ca­rin­ske is­po­sta­ve Do­bra­ko­vo su oko 10.40, na iz­la­zu iz Cr­ne Go­re, kon­tro­li­sa­li vo­zi­lo ko­jim je upra­vljao Bu­la­to­vić, dok je na mje­stu su­vo­za­ča bio Mi­tro­vić. To­kom pre­tre­sa vo­zi­la, u spe­ci­jal­no na­pra­vlje­nom bun­ke­ru – du­ploj pre­gra­di iz­me­đu zad­njeg sje­di­šta i pr­tlja­žni­ka, pro­na­đe­no je 12 ve­ćih pa­ko­va­nja u ko­ji­ma se na­la­zi­la bilj­na ma­te­ri­ja tam­no­ze­le­ne bo­je za ko­ju se sum­nja da je opoj­na dro­ga ma­ri­hu­a­na ti­pa skank, te­ži­ne 12,44 ki­lo­gra­ma.
Ne­ko­li­ko da­na ka­sni­je, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su po­no­vio pre­tre­sa­li Bu­la­to­vi­ćev ,,BMV” i u dru­gom spe­ci­jal­no ura­đe­nom bun­ke­ru pro­na­šli još 5,6 ki­lo­gra­ma dro­ge.
Ka­ko je ta­da sa­op­šte­no iz Upra­ve po­li­ci­je, slu­žbe­ni­ci Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv dro­ge, u sa­dej­stvu sa slu­žbe­ni­ci­ma Odje­lje­nja gra­nič­ne bez­bjed­no­sti Bi­je­lo Po­lje, iz­vr­ši­li su pre­tres put­nič­kog mo­tor­nog vo­zi­la „BMV”, tip 525, pod­go­rič­kih re­gi­star­skih ozna­ka, či­ji je vla­snik Bu­la­to­vić, ko­je se već na­la­zio na par­kin­gu bje­lo­polj­skog Cen­tra bez­bjed­no­sti.
– To­kom pre­tre­sa tog vo­zi­la, is­pod zad­njeg li­je­vog sje­di­šta, u spe­ci­jal­no iz­ra­đe­nom bun­ke­ru, pro­na­đe­no je još šest pa­ko­va­nja u ko­ji­ma se na­la­zi­lo 5.638,9 gra­ma ma­te­ri­je za ko­ju se sum­nja da je ma­ri­hu­a­na ti­pa skank – sa­op­šte­no je iz po­li­ci­je.
Bu­la­to­vić je uhap­šen na­kon pre­tre­sa i uz kri­vič­nu pri­ja­vu pre­dat tu­ži­o­cu zbog osno­va­ne sum­nje da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje i sta­vlja­nje u pro­met opoj­nih dro­ga. Osim nje­ga, ta­da je uhap­šen i Alek­san­dar Mi­tro­vić, za ko­jeg se sum­nja da je bio sa­u­če­snik.
Za­mje­ni­ca vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca Mi­li­ca Rman­dić sa­slu­ša­la je na­kon hap­še­nja Bu­la­to­vi­ća i Mi­tro­vi­ća i do­ni­je­la rje­še­nje o po­kre­ta­nju is­tra­ge, a sud­sko vi­je­će ih je pu­sti­lo da se bra­ne sa slo­bo­de. M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"