Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-01 NASTAVLJENO SUĐENJE OPTUŽENIMA ZA RAZBOJNIŠTVO U PRVOJ BANCI Dvojica se kaju zbog pljačke
Pred vi­je­ćem  su­di­je bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da Vu­ko­mi­ra Bo­ško­vi­ća ju­če je na­sta­vlje­no su­đe­nje če­tvo­ri­ci mla­di­ća ko­ji­ma se su­di zbog kri­vič­nog dje­la raz­boj­ni­štvo. Na op­tu­že­nič­koj klu­pi se na­la­ze Ba­ra­nin Go­ran Mi­la­ši­no­vić, Pod­go­ri­ča­nin Mi­loš Ce­ko­vić (32) i Be­o­gra­đa­ni Mi­lan Br­kić (19) i Fi­lip Mar­ja­no­vić (18).
 Br­kić i Mar­ja­no­vić su pri­zna­li kri­vič­no dje­lo ko­je im je sta­vlje­no na te­ret kad je u pi­ta­nju raz­boj­ni­štvo.
–Opljač­ka­li smo ban­ku i ka­je­mo se zbog to­ga. Ugle­dav­ši ban­ku, u tre­nut­ku smo se od­lu­či­li za pljač­ku, iako za to ni­je­smo ima­li va­lja­nog raz­lo­ga – ka­za­li su Br­kić i Mar­ja­no­vić.
Oni tvr­de da ne po­zna­ju Mi­la­ši­no­vi­ća i Ce­ko­vi­ća.
-Ne po­zna­jem ni­kog od osta­le tro­ji­ce op­tu­že­nih i ne­mam ni­ka­kve ve­ze s nji­ma. Kad se sve ovo de­si­lo, bio sam na sa­svim dru­gom mje­stu –ka­zao je Mi­la­ši­no­vić.
Ce­ko­vić je ka­zao da ne pri­zna­je dje­lo ko­je mu je sta­vlje­no na te­ret. I on tvr­di da ne­ma do­dir­nih ta­ča­ka sa osta­lim op­tu­že­ni­ma.
Su­đe­nje će bi­ti na­sta­vlje­no 4. de­cem­bra.
Na­kon pljač­ke fi­li­ja­le Pr­ve ban­ke u Be­ra­na­ma, Upra­va po­li­ci­je je sa­op­šti­la da su dvo­ji­ca ma­ski­ra­nih mu­ška­ra­ca 13. mar­ta, oko 9 sa­ti i 20 mi­nu­ta, na­o­ru­ža­ni ušli u tu ban­ku. Je­dan je uz pri­jet­nju pi­što­ljem pri­mo­rao dvo­ji­cu za­po­sle­nih da leg­nu na pod, a dru­gi rad­ni­cu da mu iz se­fa pre­da no­vac. To­kom pljač­ke su pu­ca­li uvis, a po­tom po­bje­gli sa 150.000 eura.
– Na­kon što su Br­kić i Mar­ja­no­vić, ka­ko se sum­nja, po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo i uz pri­jet­nju va­tre­nim oruž­jem otu­đi­li oko 150 hi­lja­da eura na šte­tu fi­li­ja­le Pr­ve ban­ke u Be­ra­na­ma, po­bje­gli su u prav­cu Ro­ža­ja autom ko­ji je imao tak­si obi­ljež­ja– na­vo­di se op­tu­žni­ci.
Osum­nji­če­ni su ot­kri­ve­ni uz po­moć ka­me­ra ko­ji­ma je ban­ka do­bro po­kri­ve­na.
Bar­ska po­li­ci­ja je na­kon to­ga uhap­si­la Mi­la­ši­no­vi­ća zbog sum­nje da je uče­stvo­vao u pljač­ki fi­li­ja­le Pr­ve ban­ke u Be­ra­na­ma. Pre­ma po­da­ci­ma iz po­li­cij­skih evi­den­ci­ja, Mi­la­ši­no­vić je po­ve­zan sa ozlo­gla­še­nom kri­mi­nal­nom gru­pom „Pink Pan­te­ri”, ko­ja je po­zna­ta po spek­ta­ku­lar­nim kra­đa­ma ši­rom svi­je­ta. Taj Ba­ra­nin se već ne­ko­li­ko go­di­na na­la­zi na In­ter­po­lo­voj po­tjer­ni­ci. Po­tjer­ni­cu za njim ras­pi­sa­le su vla­sti Ki­pra zbog sum­nje da je u toj ze­mlji po­či­nio pljač­ku dra­gu­ljar­ni­ce.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"