Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-01 APELACIONI SUD POTVRDIO DIO ODLUKA O KAŽNJAVANJU ADVOKATA U PREDMETU „DRŽAVNI UDAR“ Disciplinuju odbranu
Ape­la­ci­o­ni sud po­tvr­dio je dio od­lu­ka vi­je­ća su­di­je Su­za­ne Mu­go­še o iz­ri­ca­nju ka­zni bra­ni­o­ci­ma op­tu­že­nih u slu­ča­ju „Dr­žav­ni udar” ko­ji se vo­di pred Vi­šim su­dom u Pod­go­ri­ci.
U do­sa­da­šnjem to­ku po­stup­ka bra­ni­o­ci su ka­žnje­ni sa ukup­no 9200 eura zbog ne­po­što­va­nja pro­ce­sne di­sci­pli­ne, a svje­dok sa­rad­nik Sa­ša Sin­đe­lić sa hi­lja­du eura.
Advo­ka­ti Ju­go­slav Kr­po­vić i Dra­žen Me­do­je­vić pod­ni­je­li su Ape­la­ci­o­nom su­du žal­be, na­vo­de­ći da su ka­žnje­ni su­prot­no Za­ko­ni­ku o kri­vič­nom po­stup­ku, ali sud ni­je ta­ko mi­slio.
Advo­kat Kr­po­vić mo­ra­će da pla­ti dvi­je hi­lja­de eura na ime ka­žnja­va­nja, kao i dvi­je i po hi­lja­de eura sud­skih tro­ško­va zbog od­ga­đa­nja glav­nog pre­tre­sa nje­go­vom kri­vi­com. Nje­gov ko­le­ga Me­do­je­vić će mo­ra­ti da pla­ti 500 eura.
Vi­je­će Ape­la­ci­o­nog su­da sma­tra da je su­di­ja Mu­go­ša po­stu­pa­la po ZKP-u, od­no­sno da je advo­ka­ti­ma pr­vo iz­ri­ca­la opo­me­ne, što je za­pi­snič­ki kon­sta­to­va­no, a po­što advo­ka­ti ni­su re­a­go­va­li na njih, iz­re­kla im je nov­ča­ne ka­zne.
Advo­ka­ti su u žal­ba­ma na­ve­li i da se sud umi­je­šao u nji­ho­vu za­ga­ran­to­va­nu slo­bo­du iz­ra­ža­va­nja. Ipak, su­di­je Ape­la­ci­o­nog oci­je­ni­le su da je to mi­je­ša­nje ima­lo za cilj odr­ža­va­nje re­da i po­što­va­nje pro­ce­sne di­sci­pli­ne.
Ape­la­ci­o­ni sud je u slu­ča­ju advo­ka­ta Mi­ro­ja Jo­va­no­vi­ća pri­hva­tio nje­go­vu žal­bu na rje­še­nje su­di­je Mu­go­še ko­jim je ka­žnjen sa 700 eura, ta­ko da taj iz­nos ne­će mo­ra­ti da pla­ti. Sud je oci­je­nio da ni­je ja­sno zbog če­ga je vi­je­će su­di­je Mu­go­še ka­zni­lo advo­ka­ta Jo­va­no­vi­ća.
Me­đu­tim, Ape­la­ci­o­ni sud je po­tvr­dio ka­znu od 500 eura iz­re­če­nu tom advo­ka­tu i to rje­še­nje je po­sta­lo pra­vo­sna­žno, ali je Jo­va­no­vić ulo­žio žal­bu Ustav­nom su­du.
U me­đu­vre­me­nu je Jo­va­no­vi­ću sti­glo i rje­še­nje za još dvi­je ka­zne od 500 i 200 eura, ali je on po­ru­čio da ne­će pla­ti­ti ni cent za ne­pra­vič­ne ka­zne su­da.
– Mo­gu da me uhap­se na aero­dro­mu čim sle­tim u Pod­go­ri­cu, ali do­bro­volj­no ne­ću pla­ti­ti ni cen­ta za ne­pra­vič­ne od­lu­ke o ka­žnja­va­nju – ka­zao je Jo­va­no­vić.
Osim Kr­po­vi­ća, Jo­va­no­vi­ća i Me­do­je­vi­ća, ka­zne će mo­ra­ti da pla­te i nji­ho­ve ko­le­ge Bran­ko An­đe­lić i Ni­ko­la Bu­la­to­vić, pr­vi u iz­no­su od hi­lja­du eura, a dru­gi u iz­no­su od 1300 eura. VJ.D.


Li­de­ri DF-a tra­že do­ka­ze od Ru­si­je

Pre­ma pi­sa­nju ,,Iz­ve­sti­je“, li­de­ri De­mo­krat­skog fron­ta An­dri­ja Man­dić i Mi­lan Kne­že­vić su i for­mal­no za­tra­ži­li od Ru­ske Fe­de­ra­ci­je do­ka­ze da Edu­ard Ši­šma­kov i Vla­di­mir Po­pov ni­je­su pri­vo­đe­ni od stra­ne srp­skih or­ga­na, ka­ko to tvr­di tu­ži­la­štvo.
–Tra­ži­mo prav­nu po­moć ru­skog Mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va u pri­ba­vlja­nju do­ka­za da op­tu­že­ni ru­ski gra­đa­ni Edu­ard Ši­šma­kov i Vla­di­mir Po­pov ni­ka­da ni­je­su bi­li za­to­če­ni od stra­ne srp­skih sna­ga bez­bjed­no­sti na osno­vu op­tu­žbi za pla­ni­ra­nje dr­žav­nog uda­ra, ka­ko tvr­di cr­no­gor­ski tu­ži­lac – re­kao je Man­dić.
U iz­vje­šta­ju bri­tan­ske is­tra­ži­vač­ke mre­že Be­ling­ket i ru­skog ma­ga­zi­na „In­saj­der” na­vo­di se da je Ši­šma­kov to­kom 2014. pri­su­stvo­vao sjed­ni­ca­ma Sa­vje­ta bez­bjed­no­sti Ru­ske Fe­de­ra­ci­je, ti­je­la ko­jem pred­sje­da­va ru­ski pred­sjed­nik Vla­di­mir Pu­tin.
To is­tra­ži­va­nje, či­ji je autor eks­pert za od­no­se Ru­si­je i Ju­go­i­stoč­ne Evro­pe Hri­sto Gro­zev, po­ka­zu­je i da je Vla­di­mir Po­pov bio za­du­žen za is­po­ru­ku krip­to­va­nih te­le­fo­na ko­ji su, na­vod­no, ku­plje­ni u Bu­gar­skoj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"