Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-12-01 VIŠI SUD PRESUDIO U KORIST RADNIKA KOLAŠINSKE SLUŽBE ZAŠTITE I SPASAVANJA
Opština da štrajkačima isplati plate
Štrajkači kolašinske Službe zaštite i spasavanja (arhivski snimak) Opština da štrajkačima isplati plate
KO­LA­ŠIN – Ka­sa op­šti­ne Ko­la­šin na sa­mom kra­ju go­di­ne bi­će olak­ša­na za 20.000 eura jer je Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju po­tvr­dio pre­su­du Osnov­nog su­da u Ko­la­ši­nu po ko­joj rad­ni­ci­ma Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja lokalna uprava mo­ra da is­pla­ti za­o­sta­le za­ra­de. Za­ra­de se od­no­se na pe­ri­od od ju­na do ok­to­bra 2015. go­di­ne kada su se zaposleni u kolašinskoj Službi zaštite i spasavanja nalazili u štrajku. Rad­ni­ci su tu­ži­li Op­šti­nu jer ih je ona, ka­ko tvr­de, „pre­sko­či­la“ sa ob­ra­ču­nom i is­pla­tom pla­ta obra­zla­žu­ći da su va­tro­ga­sci bi­li u štraj­ku.
Na pre­su­du Osnov­nog su­da ru­ko­vod­stvo Op­šti­ne je ulo­ži­lo žal­bu, ali je Vi­ši sud u Bi­je­lom Polj­u po­tvr­dio da su pri­pad­ni­ci Slu­žbe za­šti­te i spasavanja obav­ljali te­ku­će po­slo­ve, uče­stvo­va­li u in­ter­ven­ci­ja­ma,upi­si­va­li se u knji­ge de­žur­stva.
Viši sud je odlučio da se zarade isplate za 14 rad­ni­ka Slu­žbe zaštite i spasavanja: Mi­lja­nu Bu­la­to­vi­ću, Mi­lo­šu Dra­ško­vi­ću, Vuk­sa­nu Po­po­vi­ću,Mi­lo­šu Me­de­ni­ci, Zo­ra­nu Bu­la­to­vi­ću,Iva­nu Bu­la­to­vi­ću, Ra­di­sa­vu Bu­la­to­vi­či,Mak­si­mu Sto­ja­no­vi­ću, Ran­ku Vu­ko­vi­ću,Mi­o­dra­gu Mi­lo­še­vi­ću, Dra­gu Mak­si­mo­vi­ću, Bla­go­ju Šće­pa­no­vi­ću, Dra­ga­nu Obre­no­vi­ću i Iva­nu Be­go­vi­ću.
Pred­sjed­ni­ka sin­di­ka­ta Slu­žbe za­šti­te i sa­pa­sa­va­nja Vuk­san Po­po­vić ka­že da su oni po­ku­ša­va­li ob­ja­sni­ti ru­kov­od­stvu Op­šti­ne da se ne iz­la­žu do­dat­nim tro­ško­vi­ma već da im is­pla­te re­dov­ne pla­te, ali da ih nisu slušali.
- Ka­da je sti­gao du­go če­ka­ni kre­dit i ka­da je po­če­la is­pla­ta zaostalih zarada nas su pre­sko­či­li. Ob­ja­sni­li smo im da smo u periodu štrajka mi is­pu­nja­va­li sve svoje radne oba­ve­ze i da smo se štraj­ka­či­ma pri­dru­ži­va­li posle radnog vremena.Ipak, ni­je­su nam is­pla­ti­li pla­te ko­je su nas sle­do­va­le i sa­da će ta tvr­do­gla­vost opet da ko­šta­ju gra­đa­ne Ko­la­ši­na jer će Opština sada mo­ra­ti da is­pla­te i ka­ma­te i sud­ske tro­ško­ve – kaže Po­po­vić.
Iz Op­šti­ne Ko­la­šin „Da­nu” je po­tvr­đe­no da su rad­ni­ci Slu­žbe za­šti­te i spa­sa­va­nja do­bi­li spor, te da će im po pre­su­di bi­ti ispla­će­ne za­ra­de za pe­ri­od od ju­na do ok­to­bra 2015. go­di­ne. J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"