Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-06 NAKON OBRAĆANJA VRHOVNOM I GLAVNOM SPECIJALNOM TUŽIOCU DF postavio 15 pitanja i Medenici
Na虺on pi負a要ja, jav要o po貞ta赳lje要ih glav要om spe苞i虻al要om i vr虐ov要om držav要om tuži觔苞u Mi衍i赳o虻u Kat要iću i Ivi苞i Stan虺o赳iću, Pred貞jed要ištvo De衫o虺rat貞kog fron負a (DF) po貞ta赳i衍o je 15 pi負a要ja i pred貞jed要i苞i Vr虐ov要og su苓a Ve貞ni Me苓e要i苞i.
Me苓e要i苞u su pi負a衍i o do苓je衍i sta負u貞a svje苓o虺a sa訃ad要i虺a Saši Sinđe衍iću i da li će tom srp貞kom drža赳lja要i要u na虺on svje苓oče要ja bi負i od訃eđen eks負ra苓i苞i觔要i pri負vor, ali i gdje je 125.500 eura.
– Vje訃u虻e衫o da ste u pro負e虺le dvi虻e sed衫i苞e ima衍i pri衍i虺u da se upo述na負e sa pi負a要ji衫a ko虻a je Pred貞jed要ištvo DF upu負i衍o SDT i VDT, od to茆a 20 Mi衍i赳o虻u Kat要iću, a 15 Ivi苞i Stan虺o赳iću. Naža衍ost, ne da ni貞mo do苑i衍i od茆o赳o訃e na ova pi負a要ja, već je po虺ušaj Mi衍i赳o虻a Kat要ića da od茆o赳o訃i na pi負a要je da li je pri貞vo虻io 125.500 eura otvo訃i衍o još naj衫a要je 50 no赳ih. Ipak, ima虻ući u vi苓u tre要ut要o sta要je spe苞i虻al要og i vr虐ov要og držav要og tuži觔苞a na虺on naših pi負a要ja, od衍uči衍i smo da Va衫a, kao pred貞jed要i苞i Vr虐ov要og su苓a, po貞ta赳i衫o sle苓ećih 15 pi負a要ja:
– Ka虺o je pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić mo茆ao do苓i虻e衍i負i sta負us svje苓o虺a sa訃ad要i虺a pra赳o貞nažno pre貞uđe要om ubi苞i na 21 go苓i要u za負vo訃a za ubi貞tvo u Hr赳at貞koj, i to na lažno ime Alek貞an苓ar Sinđe衍ić?
– Da li je pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić uče貞tvo赳ao u pri虺ri赳a要ju stvar要og iden負i負e負a Saše Sinđe衍ića ka虺o bi mu, po ubr述a要oj pro苞e苓u訃i, do苓i虻e衍io sta負us svje苓o虺a sa訃ad要i虺a na dru茆o ime?
– Da li je pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić bio upo述nat sa či要je要i苞om da je za svje苓o虺om sa訃ad要i虺om Sašom Sinđe衍ićem ras計i貞a要a cr赳e要a in負er計o衍o赳a po負jer要i苞a, i to u tre要ut虺u kad mu je do苓je衍ji赳ao po衫e要u負i sta負us?
– Šta je pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić ura苓io u tre要ut虺u kad je sa述nao da je pra赳o ime svje苓o虺a sa訃ad要i虺a Saša, a ne Alek貞an苓ar?
– Da li pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić pla要i訃a na虺on svje苓oče要ja svje苓o虺a sa訃ad要i虺a da mu od訃e苓i eks負ra苓i苞i觔要i pri負vor?
– Ko虻im čla要om Kri赳ič要og za虺o要i虺a se ru虺o赳o苓io pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić kad je Mir虺a Pa虻u Ve衍i衫i訃o赳ića osu苓io na šest mje貞e苞i uslov要o na go苓i要u da要a iako je „na苑a赳io” oruž虻e za naj赳eće pla要i訃a要o kr赳o計ro衍iće u isto訃i虻i Cr要e Go訃e?
– Šta je ura苓io pred貞jed要ik Višeg su苓a Bo訃is Sa赳ić kad je sa述nao za iz虻a赳u Mir虺a Pa虻e Ve衍i衫i訃o赳ića ovje訃e要u 16. ja要u苔訃a u su苓u u No赳om Pa述a訃u da ni虻e po貞to虻a衍o ni虺a虺vo oruž虻e i da je bio pri要uđen da laže pod pri負i貞kom Mi衍i赳o虻a Kat要ića?
– Ka虺o je sud貞ko vi虻eće u sa貞ta赳u Jo赳ić, Pa赳liče赳ić i Usko虺o赳ić mo茆lo da po負vr苓i op負užni苞u u sluča虻u tzv. „Držav要i udar” ako je ima衍o u vi苓u sve pret虐od要e ne計ra赳il要o貞ti i ne述a虺o要i負o貞ti ko虻e su poči要i衍i Bo訃is Sa赳ić i Mi衍i赳o虻e Kat要ić?
– Da li je sud貞ko vi虻eće u sa貞ta赳u Jo赳ić, Pa赳liče赳ić, Usko虺o赳ić uopšte proči負a衍o op負užni苞u i ostva訃i衍o uvid u spi貞e pred衫e負a?
– Uko衍i虺o je貞te, ka虺o su mo茆li po負vr苓i負i op負užni苞u za „držav要i udar” u ko虻oj ne衫a dva ključ要a ma負e訃i虻al要a do虺a述a – oruž虻e i no赳ac, i u ko虻oj kao or茆a要i述a負or „držav要og uda訃a” fi茆u訃i訃a pre述i衫e Ši訃o虺ov?
– Uko衍i虺o sud貞ko vi虻eće ni虻e proči負a衍o op負užni苞u, ni負i ostva訃i衍o uvid u spi貞e pred衫e負a, sma負ra負e li da mo負i赳e za ova虺vo po貞tu計a要je su苓i虻e Ra苓o虻a Jo赳ića tre苑a traži負i u nje茆o赳im na茆laše要im sklo要o貞ti衫a zlo赴計o負re苑e sud貞ke funk苞i虻e, što pred貞ta赳lja jav要u taj要u?
– Da li će su苓i虻a Su述a要a Mu茆oša is計ošto赳a負i pre計o訃u虺u Vr虐ov要og su苓a i obez苑i虻e苓i負i svje苓oče要je svih li苞a ko虻a su sa tuži衍aštvom sklo計i衍a spo訃a述um o kri赳i苞i?
– Da li će負e ini苞i訃a負i smje要u su苓i虻a Bo訃i貞a Sa赳ića i Ra苓o虻a Jo赳ića ako ijed要o od li苞a ko虻a su po貞ti茆la spo訃a述um o kri赳i苞i za負raži po要ov要o suđe要je?
– Da li su苓i虻e Sa赳ić, Jo赳ić i Mu茆oša pod衍i虻ežu kri赳ič要om go要je要ju?
– Da li će負e kad Tuži衍ač虺i sa赳jet iz茆la貞a smje要u Mi衍i赳o虻a Kat要ića po負vr苓i負i tu od衍u虺u?
A ako ima負e bi衍o ka虺va sa述na要ja, bi衍i bi貞mo Vam za虐val要i da do苑i虻e衫o od茆o赳or i na pi負a要je ko虻e ovih da要a stal要o po貞ta赳lja衫o – „Gdje su pa訃e, Mi衍i赳o虻e?”, pi負a衍i su Me苓e要i苞u iz DF-a.
VJ.D.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"