Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-12-06 OSNOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO ODBACILO NAVODE O OPSTRUKCIJI ISTRAGE Postupali po zakonu
Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci ne­gi­ra­lo je da op­stru­i­ra is­tra­gu o sa­o­bra­ćaj­noj ne­zgo­di ko­ja se do­go­di­la 12.8.2016. go­di­ne, u ko­joj je Z.D., upra­vlja­ju­ći bi­ci­klom, za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de.
– Na­su­prot ovim na­vo­di­ma, sa­op­šta­va­mo jav­no­sti da je tu­ži­la­štvo od­mah po do­bi­ja­nju za­pi­sni­ka o uvi­đa­ju da­na 12.10.2016. go­di­ne u pred­me­tu po­kre­nu­lo iz­vi­đaj i pred­u­ze­lo sve po­treb­ne rad­nje, te iz­me­đu osta­log an­ga­žo­va­lo sud­skog vje­šta­ka sa­o­bra­ćaj­ne stru­ke, ko­ji je na­laz i mi­šlje­nje do­sta­vio tu­ži­la­štvu da­na 11.9.2017. go­di­ne. Na­kon dva da­na, u pred­me­tu je do­ni­je­ta od­lu­ka o ko­joj je oba­vi­je­šten Z.D., sa po­u­kom o prav­nom li­je­ku, dok je Su­du za pre­kr­ša­je u Pod­go­ri­ci pro­tiv dru­gog uče­sni­ka ne­zgo­de pod­ni­jet za­htjev za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nog po­stup­ka. Na­kon to­ga, Z.D. se tu­ži­la­štvu obra­tio sa za­htje­vom za ko­pi­ra­nje spi­sa pred­me­ta, što mu je udo­vo­lje­no 3.11.2017. go­di­ne. Tom pri­li­kom je Z.D. do­sta­vljen na­laz i mi­šlje­nje vje­šta­ka sa­o­bra­ćaj­ne stru­ke, za ko­ji je istom po­zna­to da mu ne ide u pri­log. Me­đu­tim, da­na 17.11.2017. go­di­ne, isti je po­no­vo pod­nio tu­ži­la­štvu za­htjev za ko­pi­ra­nje spi­sa-fo­to­gra­fi­ja sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de i isto­vre­me­no zah­ti­je­vao iz­u­ze­će dr­žav­nog tu­ži­o­ca. U za­htje­vu ni­je na­veo raz­lo­ge zbog ko­jih tra­ži iz­u­ze­će, te je bi­lo po­treb­no da isti do­pu­ni. U tom pe­ri­o­du, shod­no za­ko­nu, tu­ži­lac ni­je mo­gao da po­stu­pa. Ka­da je Z.D. do­sta­vio raz­lo­ge za iz­u­ze­će, tu­ži­la­štvo je do­ni­je­lo od­lu­ku – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
M.D.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"