Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-12-06 EK UTVRDILA OBAVEZE CRNE GORE U PROGRAMU PRISTUPANJA Granicu s Hrvatskom riješiti do 2023. godine
Cr­na Go­ra bi otvo­re­no pi­ta­nje gra­ni­ce s Hr­vat­skom tre­ba­lo da ri­je­ši do 2023. go­di­ne da bi po­sta­la pu­no­prav­na čla­ni­ca Evrop­ske uni­je (EU) do kra­ja 2025.go­di­ne, ob­ja­vio je hr­vat­ski „Ju­tar­nji list”.
Iako se Hr­vat­ska ne spo­mi­nje iz­ri­či­to, to se za­klju­ču­je iz na­cr­ta stra­te­gi­je Evrop­ske ko­mi­si­je na­zva­ne „Vje­ro­do­stoj­na per­spek­ti­va pro­ši­re­nja za Za­pad­ni Bal­kan”, u ko­joj se na­vo­di da EU ne že­li da uvo­zi gra­nič­ne spo­ro­ve iz­me­đu dr­ža­va re­gi­je. Taj na­crt, u ko­ji je hr­vat­ski list imao uvid, još uvi­jek je za­šti­će­ni do­ku­ment, a ko­nač­na ver­zi­ja tre­ba­lo bi da bu­de usvo­je­na i ob­ja­vlje­na u fe­bru­a­ru sle­de­će go­di­ne, ka­ko je u svom go­di­šnjem go­vo­ru o sta­nju Uni­je na­ja­vio pred­sjed­nik Evrop­ske ko­mi­si­je Žan Klod Jun­ker.
– I da­lje po­sto­je va­žni bi­la­te­ral­ni spo­ro­vi iz­me­đu dr­ža­va re­gi­o­na ko­ji su pre­o­sta­li za rje­ša­va­nje. EU ne­će uvo­zi­ti te spo­ro­ve. Traj­no rje­še­nje tre­ba pro­na­ći pri­je ne­go što dr­ža­va uđe u EU – na­vo­di se u do­ku­men­tu.
Cr­na Go­ra i Sr­bi­ja u di­je­lu ko­ji pred­vi­đa nji­ho­vo član­stvo do 2025. go­di­ne mo­ra­ju pri­je za­klju­če­nja pri­stup­nih pre­go­vo­ra da ri­je­še sve gra­nič­ne spo­ro­ve, jer, ka­ko se na­vo­di, EU ne­će uvo­zi­ti ta­kve pro­ble­me.
– U slu­ča­je­vi­ma gdje gra­nič­ni spo­ro­vi ne bu­du ri­je­še­ni, stra­ne ih mo­ra­ju pre­da­ti bez­u­slov­no na ob­ve­zu­ju­ći na­čin ko­nač­noj ar­bi­tra­ži ili Me­đu­na­rod­nom su­du prav­de pri­je za­klju­če­nja pri­stup­nih pre­go­vo­ra i u pot­pu­no­sti po­što­va­ti pre­su­de – pi­še u do­ku­men­tu.
U do­ku­men­tu su na­ve­de­ni i in­di­ka­tiv­ni ko­ra­ci za za­vr­še­tak pro­ce­sa učla­nje­nja Cr­ne Go­re u EU do 2025. go­di­ne. Cr­na Go­ra bi do kra­ja 2019. go­di­ne tre­ba­lo da bu­de fo­ku­si­ra­na na is­pu­nja­va­nje pre­la­znih mje­ri­la iz pod­ruč­ja vla­da­vi­ne pra­va.
U do­ku­men­tu u ko­ji je „Ju­tar­nji list” imao uvid na­la­ze se ro­ko­vi sa­mo za Cr­nu Go­ru i Sr­bi­ju, ko­ji će mo­ći da po­sta­nu čla­ni­ce EU do kra­ja 2025. go­di­ne, a za osta­le dr­ža­ve sa­mo se na­vo­di da do ta­da tre­ba da na­pre­du­ju u pri­stup­nim pre­go­vo­ri­ma.M.V.Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"