Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogre¹nim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-01-11 PODACI O REŽIMU PUTOVANJA ZA CRNOGORSKE DRŽAVLJANE Bez vize u 110 zemalja
Cr­na Go­ra je za­u­ze­la 48. mje­sto na rang-li­sti pa­so­ša pre­ma bro­ju ze­ma­lja u ko­je vla­snik mo­že da ode bez vi­za. Na­ša dr­ža­va to mje­sto di­je­li sa Ru­si­jom, a cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni slo­bod­no mo­gu da otu­pu­tu­ju u 110 ze­ma­lja.
Pre­ma „Hen­li Pa­sport in­dek­su” za 2018.go­di­ne, od ze­ma­lja re­gi­o­na od Cr­ne Go­re je bo­lje ran­gi­ra­na Slo­ve­ni­ja, a njen re­zul­tat je re­gi­o­nal­no i naj­bo­lji. Slo­ve­ni­ja di­je­li 11. mje­sto sa 167 ze­ma­lja u ko­je se mo­že pu­to­va­ti bez vi­za, dok je Hr­vat­ska naj­lo­ši­je ran­gi­ra­na ze­mlja EU i di­je­li 21. mje­sto sa 155 dr­ža­va u ko­je se mo­že ići slo­bod­no.
Bo­lju po­zi­ci­ju od Cr­ne Go­re za­u­zi­ma­ju Sr­bi­ja, ko­ja se na­la­zi na 41. mje­stu i či­ji gra­đa­ni bez vi­ze mo­gu po­sje­ti­ti 119 ze­ma­lja, i Ma­ke­do­ni­ja, ko­ja je na 46. mje­stu sa 112 dr­ža­va ko­je su joj da­le bez­vi­zni re­žim. Bo­sna i Her­ce­go­vi­na je na 51. mje­stu, a nje­ni dr­ža­vlja­ni mo­gu da pu­tu­ju u 105 ze­mlja bez vi­za.
Ka­ko je ob­ja­vlje­no na saj­tu advo­kat­ske kan­ce­la­ri­je Hen­li, naj­ja­či pa­soš i ove go­di­ne ima Nje­mač­ka, či­ji dr­ža­vlja­ni mo­gu slo­bod­no da pu­tu­ju u 177 ze­ma­lja svi­je­tu.
Na dru­gom mje­stu je Sin­ga­pur sa 176 ze­ma­lja, a tre­će mje­sto di­je­li osam dr­ža­va – Dan­ska, Fin­ska, Fran­cu­ska, Ita­li­ja, Ja­pan, Nor­ve­ška, Šved­ska i Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja, či­ji gra­đa­ni mo­gu slo­bod­no da pu­tu­ju u 175 dr­ža­va. SAD su na pe­tom mje­stu, a nji­ho­vi dr­ža­vlja­ni mo­gu da odu u 173 ze­mlje bez vi­ze.
Na sa­mom dnu li­ste su gra­đa­ni Si­ri­je sa 28, Ira­ka sa 27 i Av­ga­ni­sta­na sa sa­mo 24 dr­ža­ve u ko­je mo­gu da pu­tu­ju bez vi­za.M.V.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"