Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogre¹nim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-11 U ROŽAJAMA ZA DANAS PONOVO ZAKAZALI SJEDNICU LOKALNOG PARLAMENTA SDP se vraća
RO­ŽA­JE- Na­stav­ka 23. sjed­ni­ce lo­kal­nog par­la­men­ta, po sve­mu su­de­ći, ne­će bi­ti ni da­nas i po­red to­ga što je pred­sjed­nik Skup­šti­ne op­šti­ne Ro­ža­je Hu­se­in Kur­ta­gić po­no­vo za­ka­zao za­sje­da­nje ko­je je bi­lo na­ja­vlje­no za 27. de­cem­bar 2017. go­di­ne, ali ni­je odr­ža­no zbog boj­ko­ta opo­zi­ci­je. Iako su pri­je po­čet­ka sjed­ni­ce ko­ja je tre­ba­lo da bu­de odr­ža­na 27. de­cem­bra u lo­kal­noj vla­sti, ko­ja ne­ma ve­ći­nu u skup­šti­ni, spe­ku­li­sa­li da klub od­bor­ni­ka DPS-a raz­ma­tra mo­guć­nost pri­su­stva za­sje­da­nju, do to­ga ni­je do­šlo. Su­de­ći pre­ma na­ja­va­ma iz OO DPS-a, 12 nji­ho­vih od­bor­ni­ka ne­će pri­su­stvo­va­ti ni za da­nas na­ja­vlje­nom za­sje­da­nju. Sjed­ni­ci ne­će pri­su­stvo­va­ti ni dva od­bor­ni­ka SD-a, kao ni od­bor­nik SPP-a. Iz OO SDP-a sa­op­šta­va­ju da su boj­ko­tom par­la­men­ta, ko­ji tra­je od ju­la pro­šle go­di­ne, is­pu­ni­li po­li­tič­ki cilj jer su u lo­kal­noj upra­vi iz­dej­stvo­va­li uvo­đe­nje pri­vre­me­nog fi­nan­si­ra­nja i da na­mje­ra­va­ju da se vra­te u skup­štin­ske klu­pe, ali i na­ja­vlju­ju da ne­će po­dr­ža­ti sve od­lu­ke ko­je im bu­du po­nu­đe­ne na usva­ja­nje.Pre­ma ri­je­či­ma Fa­ru­ka Ago­vi­ća, pred­sjed­ni­ka OO SDP-a, oni će u lo­kal­nom par­la­men­tu po­dr­ža­ti sa­mo one od­lu­ke ko­je se ti­ču raz­vo­ja gra­da.
-Mi još ne zna­mo da li je za­ka­za­na sjed­ni­ca lo­kal­nog par­la­men­ta, ali uko­li­ko je za­ka­za­na ne­će mo­ći da se odr­ži na na­čin ka­ko to pla­ni­ra­ju pred­stav­ni­ci Bo­šnjač­ke stran­ke, ko­ji vi­še od go­di­nu vr­še vlast bez par­la­men­tar­ne ve­ći­ne. Tra­ži­će­mo da se za­ka­že no­va sjed­ni­ca na ko­joj će se raz­ma­tra­ti od­lu­ke ko­je se ti­ču raz­vo­ja Ro­ža­ja, jer ne že­li­mo da bu­de­mo koč­ni­ča­ri raz­vo­ja pri­vre­de, ko­ja je u na­šoj op­šti­ni iona­ko po­sr­nu­la. Ne­će­mo po­dr­ža­ti od­lu­ke ko­je se ti­ču po­dje­le ne­ka­kvih pla­ce­va, kao i od­lu­ke o no­vim za­po­šlja­va­nji­ma, ni­ti o kre­dit­nim za­du­že­nji­ma, već sa­mo one ko­je se ti­ču pri­vred­nih ak­tiv­no­sti – ka­zao je Ago­vić, is­ti­ču­ći da ne­će po­dr­ža­ti od­lu­ke, o za­vr­šnom ra­ču­nu za pro­šlu go­di­nu, ni­ti bu­džet op­šti­ne za te­ku­ću go­di­nu ko­je su u vi­še na­vra­ta bi­le na dnev­nom re­du, a o ko­ji­ma je tre­ba­lo da ras­pra­vlja­ju lo­kal­ni po­li­ti­ča­ri.
-Ova­kvo sta­nje, od­no­sno pri­vre­me­no fi­nan­si­ra­nje tra­ja­će tri mje­se­ca, a on­da ide­mo u le­gal­ne iz­bo­re. Tre­nut­no sta­nje u lo­kal­nom par­la­men­tu nam ne pru­ža ni­ka­kav mo­tiv da bi­smo ima­li in­te­re­sa da po­dr­ži­mo od­lu­ke ko­je ser­vi­ra kr­nja vlast u lo­kal­nom par­la­men­tu. Je­di­ni naš cilj je da po­mog­ne­mo raz­vo­ju pri­vred­nih ak­tiv­no­sti – ka­zao je Ago­vić.
Na dnev­nom re­du da­na­šnje sjed­ni­ce SO Ro­ža­je je od­lu­ka o pri­vre­me­nom fi­nan­si­ra­nju op­šti­ne.V.Ra.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"