Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-01-23 RAJKO KULJAČA TUŽIO DRAGANA MAROVIĆA I VIŠE LICA
Traži da mu se vrati 8.800
Dragan Marović Traži da mu se vrati 8.800
Su­di­ja ko­tor­skog su­da San­dra Đu­ri­šić ju­če je od­lo­ži­la ro­či­šte po tu­žbi biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Raj­ka Ku­lja­če, ko­ji je zbog du­ga u iz­no­su od 7.970 eura tu­žio ne­ka­da­šnjeg se­kre­ta­ra Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva Dra­ga­na Ma­ro­vi­ća i više lica ko­ji su bi­li ob­u­hva­će­ni pre­su­dom Ape­la­ci­o­nog su­da za slu­čaj „Za­va­la“.
Ku­lja­ča i Dra­gan Ma­ro­vić, ina­če brat ne­ka­da­šnjeg vi­so­kog funk­ci­o­ne­ra DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, koji se kako je saopšteno na suđenju, na­la­ze se u spu­škom za­tvo­ru gdje iz­dr­ža­va­ju za­tvor­ske ka­zne jer su zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pri­ba­vi­li imo­vin­sku ko­rist pred­u­ze­ću „Za­va­la in­vest“ i ošte­ti­li op­štin­ski bu­džet za 820.000 eura. Pre­su­dom Ape­la­ci­o­nog su­da Ku­lja­ča je u de­cem­bru 2016. go­di­ne osu­đen na dvi­je i po, a Ma­ro­vić na dvi­je go­di­ne za­tvo­ra, dok su osta­li op­tu­že­ni u ovom slu­ča­ju – Đor­đe J. Pi­nja­tić, ko­ji je bio pred­sjed­nik Ko­mi­si­je ko­ja je oci­je­ni­la iz­ve­de­ne ra­do­ve na fa­bri­ci za pre­ra­du vo­de, i čla­no­vi ko­mi­si­je Dra­gan S. Ži­nić, Slo­bo­dan Š. Đu­ro­vić, Ste­van Đ. Vu­če­tić, Sre­ten N. To­mo­vić, No­vak P. Sta­no­je­vić, Mar­ko S. Ka­lo­štro i Dra­gan M. Se­ku­lić, osu­đe­ni na go­di­nu za­tvo­ra.
Ma­ro­vić i osta­la lica ko­je je Ku­lja­ča tu­žio, pre­su­dom Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci od 19. ju­na 2015. go­di­ne osu­đe­ni su na ka­zne za­tvo­ra zbog iz­vr­še­nih kri­vič­nih dje­la ko­ja su im bi­la sta­vlje­na na te­ret i oba­ve­za­ni da na ime tro­ško­va kri­vič­nog po­stup­ka so­li­dar­no is­pla­te isnos od 7.196 eura u ro­ku od 15 da­na od pra­vo­sna­žno­sti pre­su­de. Ka­ko je pre­su­da po­sta­la iz­vr­šna 1. ja­nu­a­ra pro­šle go­di­ne, Za­štit­nik imo­vin­sko-prav­nih in­te­re­sa dr­ža­ve Cr­ne Go­re je ra­di na­pla­te tro­ško­va kri­vič­nog po­stup­ka po­kre­nuo po­stu­pak pri­nud­ne na­pla­te pre­ko jav­nog iz­vr­ši­te­lja iz Bu­dve Dar­ka Raj­ko­vi­ća. Za­štit­nik je is­ko­ri­stio mo­guć­nost na­pla­te od bi­lo kog so­li­dar­nog du­žni­ka, pa je svo­je po­tra­ži­va­nje na­pla­tio od Ku­lja­če, ko­me je su­ma od oko 8.800 eura ski­nu­ta sa ži­ro ra­ču­na, na­kon če­ga je biv­ši bu­dvan­ski gra­do­na­čel­nik po­di­gao tu­žbu ra­di po­vra­ća­ja tog nov­ca.
Su­di­ja Đu­ri­šić pri­hva­ti­la je pred­log Ku­lja­či­ne pu­no­moć­ni­ce, pod­go­rič­kog advo­ka­ta Lji­lja­ne Đo­le­vić, da se Ma­ro­vi­ću i Pi­nja­ti­ću po­ziv za na­red­no ro­či­šte upu­ti pre­ko uprav­ni­ka KP Do­ma Spuž, gdje se ova dvo­ji­ca na­la­ze na iz­dr­ža­va­nju za­tvor­ske ka­zne. B.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"