Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-01-23 fleš
Ne­za­po­sle­no 50.375 gra­đa­na

Na evi­den­ci­ji Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje (ZZZ) ove sed­mi­ce bi­lo je 50.375 ne­za­po­sle­nih, što je za 0,8 od­sto ma­nje ne­go pret­hod­ne. Pre­ma iz­vje­šta­ju ZZZ, sto­pa ne­za­po­sle­no­sti je pa­la sa pro­šlo­sed­mič­nih 21,88 na 21,71 od­sto. Naj­ve­ća sto­pa od 32,7 od­sto za­bi­lje­že­na je u ju­lu 2000, dok je naj­ni­ža bi­la u av­gu­stu 2009. go­di­ne, ka­da je iz­no­si­la 10,1 od­sto. Za­vod je od po­čet­ka go­di­ne evi­den­ti­rao 287 no­vo­za­po­sle­nih i ogla­sio 836 slo­bod­nih rad­nih mje­sta.A.O.


Ras­pi­sa­li kon­kurs

Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma ras­pi­sa­lo je me­đu­na­rod­ni kon­kurs za kon­cept i sa­dr­žaj cr­no­gor­ske po­stav­ke na 16. Me­đu­na­rod­noj iz­lo­žbi ar­hi­tek­tu­re u Ve­ne­ci­ji ove go­di­ne. Iz tog re­so­ra su ka­za­li da je kon­kurs otvo­ren od 19. ja­nu­a­ra do 9. fe­bru­a­ra.
– Po vr­sti kon­kurs je me­đu­na­rod­ni, po za­dat­ku kon­cept­no-idej­ni, po na­či­nu pre­da­je ano­nim­ni, po ob­li­ku jed­no­ste­pe­ni. Ovo­go­di­šnja te­ma je „Slo­bod­ni pro­stor“ (Fri­spejs) i oda­bra­na je od stra­ne umjet­nič­kih di­rek­to­ra ovo­go­di­šnjeg Bi­je­na­la Ivon Fe­rel i Še­li Mek­na­ma­ra. Za or­ga­ni­za­ci­ju, umjet­nič­ki i is­tra­ži­vač­ki okvir pro­jek­ta pred­sta­vlja­nja Cr­ne Go­re na 16. Bi­je­na­lu ar­hi­te­ku­re u Ve­ne­ci­ji od­go­vor­ni su ko­me­sar Du­šan Vuk­sa­no­vić i glav­ni dr­žav­ni ar­hi­tek­ta i ku­stos So­nja Ra­do­vić Je­lo­vac – ka­za­li su iz mi­ni­star­stva.A.O.


Kon­sul­to­va­nje sa NVO

Mi­ni­star­stvo jav­ne upra­ve upu­ti­lo je jav­ni po­ziv ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma (NVO) za uče­šće u kon­sul­to­va­nju u ve­zi sa pri­pre­mom Na­cr­ta za­ko­na o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o dr­žav­noj upra­vi. Iz MJU su ka­za­li da pri­ja­va tre­ba da sa­dr­ži pred­log NVO o to­me na ko­ji na­čin tre­ba da se oba­vi kon­sul­to­va­nje, kao i kon­takt po­dat­ke ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je.
– Pri­li­kom od­re­đi­va­nja na­či­na kon­sul­to­va­nja, Mi­ni­star­stvo jav­ne upra­ve će vo­di­ti ra­ču­na o bro­ju za­in­te­re­so­va­nih ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja za kon­sul­to­va­nje i pred­lo­že­nim na­či­ni­ma kon­sul­to­va­nja. Li­stu ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja ko­je su is­ka­za­le za­in­te­re­so­va­nost za uče­šće u kon­sul­to­va­nju Mi­ni­star­stvo jav­ne upra­ve će ob­ja­vi­ti na svo­joj in­ter­net stra­ni­ci, u ro­ku od tri da­na od is­te­ka ro­ka za pod­no­še­nje pri­ja­va – na­vo­di se u sa­op­šte­nju. A.O.


Sun­ča­no sa vje­trom

U ju­žnim pred­je­li­ma Cr­ne Go­re da­nas će bi­ti pro­mjen­lji­vo oblač­no vri­je­me, sa du­žim sun­ča­nim in­ter­va­li­ma, dok je na sje­ve­ru po­ne­gdje mo­gu­će sla­bo pro­vi­ja­va­nje sni­je­ga. Iz Za­vo­da za hi­dro­me­te­o­ro­lo­gi­ju i se­i­zmo­lo­gi­ju su sa­op­šti­li da će vje­tar u po­po­dnev­nim sa­ti­ma bi­ti umje­ren do jak, na uda­re i ve­o­ma jak, sje­ver­ni i sje­ve­ro­i­stoč­ni. Me­te­o­ro­lo­zi za sju­tra na­ja­vlju­ju pre­te­žno sun­ča­no vri­je­me.
– Na sje­ve­ru, to­kom ju­tra ili pri­je­po­dne­va, ma­gla ili ni­ska oblač­nost. Vje­tar mje­sti­mič­no umje­ren do jak, sje­ver­ni i sje­vro­i­stoč­ni, to­kom da­na u sla­blje­nju. Ju­tar­nja tem­pe­ra­tu­ra va­zdu­ha mi­nus de­vet do če­ti­ri, naj­vi­ša dnev­na mi­nus tri do 14 ste­pe­ni – na­vo­de u sa­op­šte­nju.A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"