Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-01-23 AKCIONARI RUDNIKA UGLJA DALI PREPORUKE DIREKTORIMA ZA PREGOVORE O PRODAJI VEĆINSKOG PAKETA EPCG
Povećati plate, ne otpuštati radnike
Rudnik uglja Povećati plate, ne otpuštati radnike U smjernicama, kako smo nezvanično saznali, nalaze se preporuke kojima se traži da ukoliko EPCG kupi većinski paket akcija Rudnika od A2A i Aca Đukanovića, ne dođe do smanjenja broja radnika, te da se plate izjednače sa zaradama u energetskoj kompaniji
Ak­ci­o­na­ri Rud­ni­ka uglja (RUP) su ju­če usvo­ji­li od­lu­ku o da­va­nju smjer­ni­ca od­bo­ru di­rek­to­ra za sa­či­nja­va­nje obra­zlo­že­nog mi­šlje­nja o uslo­vi­ma, vr­sti i vi­si­ni na­kna­de za pre­u­zi­ma­nje plje­valj­skog pred­u­ze­ća, a u ve­zi sa ob­ja­vlje­nom od­lu­kom o iz­ra­ža­va­nju za­in­te­re­so­va­no­sti za ula­zak u vla­snič­ku struk­tu­ru RUP-a od stra­ne Elek­tro­pri­vre­de.
EPCG je usvo­ji­la od­lu­ku o za­in­te­re­so­va­no­sti za uka­zak u RUP, na­kon što su im A2A i Aco Đu­ka­no­vić, pri­je go­di­nu da­na, po­nu­di­li pa­ket ak­ci­ja za 6,5 eura po ak­ci­ji, od­no­sno za ukup­no 17 mi­li­o­na. A2A bi tre­ba­lo po to­me da do­bi­je 13 mi­li­o­na, a Đu­ka­no­vić če­ti­ri.
U smjer­ni­ca­ma, ka­ko smo ne­zva­nič­no sa­zna­li, na­la­ze se pre­po­ru­ke ko­ji­ma se tra­ži da uko­li­ko EPCG ku­pi ve­ćin­ski pa­ket ak­ci­ja, ne do­đe do sma­nje­nja bro­ja rad­ni­ka, te da se pla­te iz­jed­na­če sa za­ra­da­ma u ener­get­skoj kom­pa­ni­ji. U pre­po­ru­ka­ma se tra­ži od bor­da di­rek­to­ra da se sa­ču­va broj za­po­sle­nih jer je sa­da­šnji broj, od oko 700 stal­no za­po­sle­nih i oko 200 za­po­sle­nih na od­re­đe­no, neo­p­ho­dan za nor­mal­no funk­ci­o­ni­sa­nje Rud­ni­ka. Ka­da su u pi­ta­nju pla­te za­po­sle­nih, one su tre­nut­no ma­nje za 25 pro­ce­na­ta od pla­ta u Elek­tro­pri­vre­di, pa se u tom slu­ča­ju tra­ži nji­ho­vo po­ve­ća­nje za če­tvr­ti­nu.
Pre­po­ru­ke, me­đu­tim, ni­je­su oba­ve­zu­ju­će za bord, ali će ih po­ku­ša­ti spro­ve­sti to­kom pre­go­vo­ra sa EPCG, uko­li­ko ener­get­ska kom­pa­ni­ja od­lu­či da pri­hva­ti po­nu­du A2A i Đu­ka­no­vi­ća.
EPCG je na­kon do­no­še­nja od­lu­ke o za­in­te­re­so­va­no­sti za ot­kup ak­ci­ja RUP-a, u av­gu­stu an­ga­žo­va­la Di­lo­it da pro­ci­je­ni po­nu­du ak­ci­o­na­ra Rud­ni­ka. Di­lo­it, pre­ma na­šim in­for­ma­ci­ja­ma, još ni­je ura­dio iz­vje­štaj, iako se oče­ki­va­lo da to bu­de za­vr­še­no do sep­tem­bra. Ta­ko su ba­rem iz EPCG na­ja­vlji­va­li.
Ma­njin­ski ak­ci­o­na­ri EPCG i kom­plet­na opo­zi­ci­ja uka­zi­va­li su da je po­nu­da A2A i Đu­ka­no­vi­ća ne­po­volj­na, jer ci­je­ne ak­ci­ja RUP-a vri­je­de znat­no ma­nje. Uka­za­li su i da će za 17 mi­li­o­na eura EPCG po­sta­ti ve­ćin­ski vla­snik pred­u­ze­ća ko­je ima aku­mu­li­ra­ni gu­bi­tak od oko 15 mi­li­o­na eura.
Ju­če­ra­šnja skup­šti­na ak­ci­o­na­ra tra­ja­la je sa­mo po­la sa­ta. Pro­šle sed­mi­ce je sa dnev­nog re­da mak­nu­ta tač­ka o dav­nju smjer­ni­ca za skla­pa­nje du­go­roč­nog ugo­vo­ra sa EPCG o is­po­ru­ci uglja Ter­mo­e­lek­tra­ni Plje­vlja. Ugo­vor će bi­ti na dnev­nom re­du skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra EPCG 31. ja­nu­a­ra.
B. Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"