Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-01-23 NAKON PRIZNANJA U VIŠEM SUDU, ČLANU „KAVAČKOG KLANA” ILIJI DEDOVIĆU UGROŽENA BEZBJEDNOST
Plaše se da ga ne ubiju bivši šefovi
Dedović Plaše se da ga ne ubiju bivši šefovi Policija strahuje da bi se Dedović mogao naći na meti svojih dojučerašnjih drugova i vođa klana. Dedović je ranije priznao da je pripadnik takozvanog kavačkog klana i da su mu zadaci bili da motri na pripadnike „škaljarskog klana” i da prati kretanje policije
Zbog stra­ha od od­ma­zde, vi­še ope­ra­ti­va­ca taj­ne po­li­ci­je i pri­pad­ni­ka MUP-a mo­tri na Ko­to­ra­ni­na Ili­ju De­do­vi­ća, ko­ji je pred Vi­šim su­dom do de­ta­lja opi­sao ulo­ge čla­no­va „ka­vač­kog kla­na”. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, na osno­vu bez­bjed­no­sne pro­cje­ne, mje­re za­šti­te su po­dig­nu­te na naj­vi­ši mo­gu­ći ni­vo. Po­li­ci­ja stra­hu­je da bi se De­do­vić mo­gao na­ći na me­ti svo­jih do­ju­če­ra­šnjih dru­go­va i vo­đa kla­na. On je ra­ni­je pri­znao da je pri­pad­nik ta­ko­zva­nog ka­vač­kog kla­na i da su mu za­da­ci bi­li da mo­tri na pri­pad­ni­ke „ška­ljar­skog kla­na” i da pra­ti kre­ta­nje po­li­ci­je. U klan je ušao ka­da je u av­gu­stu 2015. go­di­ne upo­znao tje­lo­hra­ni­te­lja Slo­bo­da­na Ka­šće­la­na, vo­đe te kri­mi­nal­ne gru­pe.
Is­pri­čao je da ga je upra­vo on upu­tio na iz­vje­snog Mi­la­na Kne­že­vi­ća i da je pr­vo ču­vao zgra­du u ko­joj ži­vi Kne­že­vić, ka­ko bi mo­trio na nje­go­vu po­ro­di­cu i pa­zio da mu ne­ko ne za­pa­li auto.
Iako je tra­žio pla­tu od 300 eura mje­seč­no, do­bi­jao je 400 do 450 eura. Na­kon mje­sec da­na, Kne­že­vić mu je dao 2.500 eura za vo­zi­lo ko­jim je kru­žio po gra­du i pra­tio kre­ta­nje čla­no­va ri­val­skog „ška­ljar­skog kla­na”. Ka­ko je na­veo, Kne­že­vić mu je na­po­me­nuo da po­seb­no pa­zi na kre­ta­nje Jo­va­na Vu­ko­ti­ća,  vo­đe „ška­ljar­skog kla­na”, nje­go­vog tje­lo­hra­ni­te­lja Mar­ka Stan­či­ća, Lju­ba Kri­vo­ka­pi­ća i Bal­še Man­či­ća.
Na­kon to­ga je do­bio za­da­tak da ukrup­ni sit­ni no­vac, a Kne­že­vić mu je ob­ja­snio da to ra­di ka­ko bi no­vac pre­no­si­li pre­ko gra­ni­ce. Ubr­zo je iste po­slo­ve po­čeo da oba­vlja i za Ka­šće­la­na.
– Ka­šće­la­nu sam 10 do 15 pu­ta ukrup­nja­vao no­vac. Jed­nom pri­li­kom je ne­sta­lo 2.000 eura, zbog če­ga je na­stao pro­blem, a Ka­šće­lan me je tu­kao. Je­dan od nje­go­vih tje­lo­hra­ni­te­lja po­ku­šao je da mi po­mog­ne, ali vo­đa kla­na to ni­je do­zvo­lio – is­pri­čao je De­do­vić na su­đe­nju.
On je ka­zao da je od Kne­že­vi­ća do­bio krip­to­va­ni te­le­fon mar­ke „mo­to­ro­la” ko­ji po­li­ci­ja ni­je mo­gla da pra­ti. U tom te­le­fo­nu na­la­zi­la su se te­le­fon­ski bro­je­vi vi­še oso­ba ko­ji su uglav­nom bi­li me­mo­ri­sa­ni po ne­kim na­dim­ci­ma. Ta­ko je Go­ran Lenc, ko­ji je u me­đu­vre­me­nu ubi­jen, bio me­mo­ri­san kao „fud­ba­ler”, Tri­po Mo­škov kao „ge­ne­ral”, Igor An­drić kao „ka­po”, Mi­lan Kne­že­vić kao „no 1”, a nje­gov mla­đi brat Mi­loš kao „ma­li”.
De­do­vić je uhap­šen sa Tripom Mo­ško­vom i Igorom An­dri­ćem, ka­da su po­ku­ša­li da ski­nu ka­me­re ko­je su ne­le­gal­no po­sta­vlje­ne po Kne­že­vi­će­vom na­lo­gu. 
– Pri­li­kom iz­la­ska iz za­tvo­ra, sve je pla­tio Mi­lan Kne­že­vić. Ka­zao mi je: „Bo­lje što ni­si ni­šta pri­čao, ina­če bi ti Ame­ri­ka bi­la ma­la. Ne­ma po­tre­be ni­šta vi­še da ra­diš za nas” – ka­zao je De­do­vić.  
On je is­pri­čao i da mu je nje­go­va ta­da­šnja dje­voj­ka, a sa­da­šnja su­pru­ga op­tu­že­nog po­li­cij­skog ko­man­di­ra Zlat­ka Sa­mar­dži­ća, re­kla da Sa­mar­džić po­ma­že „ka­vač­kom kla­nu” ta­ko što im ja­va­lja ka­da je pla­ni­ra­na ne­ka ra­ci­ja. Ši­fra za to bi­la je „tre­ba mi ne­što iz apo­te­ke, ne­ka bo­či­ca, cuc­la”.
M.V.P.


Op­tu­žni­ca

Op­tu­žni­com Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva ob­u­hva­će­ni su Slo­bo­dan Ka­šće­lan i Igor Bo­žo­vić, ko­ji su ozna­če­ni kao or­ga­ni­za­to­ri kri­mi­nal­ne gru­pe, Alek­san­dar Đu­ri­šić, Vla­di­mir Bo­žo­vić, Si­ni­ša Vla­ho­vić, Igor Đu­ri­šić, Da­vor Pre­le­vić i Mi­loš Ra­do­njić, ko­ji se na­la­ze u bjek­stvu. Op­tu­že­ni i bra­ća Igor i Ni­ko­la An­drić, Go­ran Lju­ba­to­vić i Tri­po Mo­škov, ko­ji se na­la­ze u pri­tvo­ru. Đerđ Ca­maj, Alek­san­dra Bo­gi­će­vić i Ste­fan Br­no­vić se bra­ne sa slo­bo­de. Op­tu­žni­ca pro­tiv Zlat­ka Sa­mar­dži­ća i Ili­je De­do­vi­ća je ta­ko­đe spo­je­na sa ovim pred­me­tom.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"