Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-23 U ROŽAJAMA NAPREDUJU RADOVI NA DRUGOJ FAZI ZAOBILAZNICE Investicija od 20 miliona
RO­ŽA­JE – Ra­do­vi na dru­goj fa­zi za­o­bi­la­zni­ce oko Ro­ža­ja, in­ve­sti­ci­je vri­jed­ne 20.000.000 eura, za­po­če­ti su po­lo­vi­nom de­cem­bra pro­šle go­di­ne. U to­ku je probijanje tu­ne­la du­gog 1.172 ki­lo­me­tra, a do­sad je pro­bi­je­no oko 26 me­ta­ra. U sklo­pu pro­jek­ta je iz­grad­nja još jed­nog tu­ne­la du­gog 693 me­tra, kao i dva mo­sta – je­dan na ri­je­ci Ibar i dru­gi na Ibar­čan­skoj ri­je­ci – kao i dva kru­žna to­ka. Pre­ma ri­je­či­ma Mir­sa­da Džu­dže­vi­ća, di­rek­to­ra Di­rek­ci­je za iz­grad­nju i in­ve­sti­ci­je, oče­ku­je se da za­o­bi­la­zni­ca du­ga 2,6 ki­lo­me­ta­ra, bu­de za­vr­še­na do 2020. go­di­ne.
– I po­red ote­ža­nih uslo­va zbog sni­je­ga, od­no­sno ni­skih tem­pe­ra­tu­ra, po­sao te­če pred­vi­đe­nom di­na­mi­kom. Ra­do­vi se iz­vo­di po svim nor­ma­ma i stan­dar­di­ma EU i vje­ru­je­mo da će bi­ti za­vr­še­ni u pred­vi­đe­nom vre­me­nu – ka­zao je Džu­dže­vić.
Iz­vo­đač ra­do­va je fir­ma „Euro­ce­sta” iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, a po­di­zvo­đač ro­žaj­sko pred­u­ze­će „Nur­ko­vić”.
Iako su ra­do­vi na pr­voj fa­zi za­o­bi­la­zni­ce oko Ro­ža­ja, vri­jed­ne vi­še od 3,7 mi­li­o­na eura za­vr­še­ni po­lo­vi­nom 2011. go­di­ne, ova sa­o­bra­ćaj­ni­ca do da­nas ni­je pu­šte­na u rad jer još ni­je iz­vr­šen teh­nič­ki pri­jem objek­ta. Usled kli­zi­šta i broj­nih od­ro­na, kao i uru­ša­va­nja ga­bi­o­na ova ma­gi­stra­la je prak­tič­no ne­pro­hod­na. Na ovom di­je­lu obi­la­zni­ce već je ra­đe­no ne­ko­li­ko in­ter­ven­ci­ja, či­šće­nje ma­gi­stra­le od od­ro­na, kao i sa­na­ci­ja ošte­će­nja na as­fal­tu... Po­sled­nji put ra­do­vi na za­o­bi­la­zni­ci iz­vo­đe­ni su pri­je šest go­di­na. Iako su za ovo vri­je­me svi mi­ni­stri ko­ji su po­kri­va­li re­sor sa­o­bra­ća­ja i po­mor­stva pri­li­kom po­sje­te Ro­ža­ja­ma na­ja­vlji­va­li, u vi­še na­vra­ta, da će sa­na­ci­ja ove ma­gi­stra­le po­če­ti u naj­kra­ćem ro­ku, sve se za­vr­ša­va­lo na obe­ća­nji­ma. Ka­ko na­ja­vlju­ju iz Di­rek­ci­je za iz­grad­nju i in­ve­sti­ci­je, sa­na­ci­ja pr­ve fa­ze ro­žaj­ske za­o­bi­la­zni­ce se oče­ku­je to­kom tre­ćeg kvar­ta­la ove go­di­ne.
Ina­če, iz­grad­nja za­o­bi­la­zni­ce či­ji je in­ve­sti­tor je Vla­da Cr­ne Go­re, je­dan je od naj­sku­pljih pro­je­ka­ta u ovoj op­šti­ni iz obla­sti sa­o­bra­ća­ja. Re­a­li­za­ci­jom ovog pro­jek­ta ri­je­ši­će se broj­ni sa­o­bra­ćaj­ni pro­ble­mi ko­ji zbog tran­zit­nog sa­o­bra­ća­ja ko­ji vo­di tik kroz cen­tar gra­da do­vo­de do za­gu­še­nja sa­o­bra­ćaj­ni­ca, na­ro­či­to po­red po­je­di­nih in­sti­tu­ci­ja i usta­no­va.
V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"