Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-23 NA MJESTU NEKADAŠNJEG GP „RADNIK” POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA GRADNJU VELIKOG ETC CENTRA
Investicija 3,5 miliona, posao za sto radnika
Postavljanje kamena temeljca Investicija 3,5 miliona, posao za sto radnika
BI­JE­LO PO­LjE – Pre­mi­jer Cr­ne Go­re Du­ško Mar­ko­vić, pred­sjed­nik Op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje Alek­san­dar Žu­rić i vla­snik kom­pa­ni­je EL­KOS Ra­miz Kelj­men­di ozva­ni­či­li su ju­če po­če­tak ra­do­va na iz­grad­nji  ETC tr­go­vin­skog cen­tra na pro­sto­ru ne­ka­da­šnjeg pred­u­ze­ća ,,Rad­nik” u bje­lo­polj­skom na­se­lju Ni­ko­ljac. Mar­ko­vić je ka­zao ka­ko mu je za­do­volj­stvo što je u Bi­je­lom Po­lju i što je po­vod po­sje­te po­če­tak jed­ne no­ve i va­žne in­ve­sti­ci­je za Bi­je­lo Po­lje, ko­ja je vri­jed­na 3,5 mi­li­o­na eura, a obez­bi­je­di­će 100 no­vih rad­nih mje­sta.
– Otva­ra­nje tr­žnog cen­tra ETC, kom­pa­ni­je „El­kos grup”, do­pri­ni­je­će raz­vo­ju ne sa­mo Bi­je­log Po­lja, već i ci­je­le Cr­ne Go­re i ra­stu nje­ne eko­no­mi­je. Obi­lje­ži­li smo da­nas po­če­tak jed­ne no­ve i va­žne in­ve­sti­ci­je za Bi­je­lo Po­lje, ko­ja će obez­bi­je­di­ti sto­ti­nu rad­nih mje­sta. Za­i­sta iz­ra­ža­vam za­hval­nost ko­map­nij­skom me­nadž­men­tu, na­ro­či­to vla­sni­ku kom­pa­ni­je Ra­mi­zu Kelj­men­di­ju, za nje­go­vu po­slov­nu od­lu­ku da po­kre­ne ovu in­ve­sti­ci­ju i u Bi­je­lom Po­lju. Vje­ru­jem da će­mo za­jed­no u pe­ri­o­du ko­ji sli­je­di ima­ti još ova­kvih pri­li­ka i da će­mo na taj na­čin do­pri­ni­je­ti da se u Bi­je­lom Po­lju ži­vi bo­lje ne­go da­nas – ka­zao je pre­mi­jer i po­ru­čio da Vla­da osta­je pri­vr­že­na svom ključ­nom pro­gram­skom eko­nom­skom pri­o­ri­te­tu – da ula­že na sje­ver i da ne­spor­ne re­sur­se pre­tvo­ri u op­šte do­bro gra­đa­na na sje­ve­ru.
– Uči­ni­će­mo sve da lju­di ov­dje osta­nu, da se za­po­šlja­va­ju i obez­bje­đu­ju svo­ju eg­zi­sten­ci­ju. Si­gu­ran sam da će­mo u ovoj go­di­ni ima­ti i pr­ve vi­dlji­ve re­zu­la­ta­te na va­lo­ri­za­ci­ji Đa­lo­vi­ća pe­ći­ne, ka­da je u pi­ta­nju in­fra­struk­tu­ra, i na­rav­no na­sta­vak ra­do­va na raz­vo­ju Bje­la­si­ce, kao bu­du­ćeg je­din­stve­nog cr­no­gor­skog ski cen­tra – is­ta­kao je Mar­ko­vić.
Pred­sjed­nik Op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje Alek­san­dar Žu­rić na­gla­sio je da je pro­je­kat iz­grad­nje ETC cen­tra za­vi­dan po svo­jim ka­pi­ci­te­ti­ma i po bro­ju rad­nih mje­sta.
– Obje­kat cen­tra bi­će mul­ti­funk­ci­o­na­lan, sa raz­li­či­tim sa­dr­ža­ji­ma i upo­šlja­va­će oko sto­ti­nu lju­di, u pr­voj fa­zi njih 60. Pro­je­kat će bi­ti go­tov za mak­si­mal­no šest mje­se­ci, ta­ko da će­mo po­čet­kom lje­ta ov­dje ima­ti ure­đen lo­ka­li­tet i je­dan mo­de­ran po­slov­no-tr­žni cen­tar – re­kao je Žu­rić na­po­mi­nju­ći da je u pro­te­klih se­dam go­di­na u pri­vre­du, in­fra­stuk­tur­ne i raz­voj­ne pro­jek­te na pod­ruč­ju bje­lo­polj­ske op­šti­ne ulo­že­no pre­ko 200 mi­li­o­na eura.
Di­rek­tor EL­KOS-a za Cr­nu Go­ru Meh­me­din Me­ša Šut­ko­vić is­ta­kao je da je ovaj pro­je­kat ko­rak vi­še ka zbli­ža­va­nju lju­di, pri­vre­da i us­po­sta­vlja­nju kva­li­tet­ni­jih od­no­sa na po­lju eko­no­mi­je.
Obje­kat će bi­ti iz­gra­đen na po­vr­ši­ni od 6.209 kva­drat­nih me­ta­ra. U sklo­pu nje­ga bi­će otvo­ren mo­der­ni mar­ket evrop­skog tren­da. U okvi­ru ETC cen­tra po­slo­va­će dva re­sto­ra­na, ku­gla­na, bu­ti­ci i igra­o­ni­ca za dje­cu.
Kom­pa­ni­ja EL­KOS ima tr­go­vin­ski la­nac mar­ke­ta na Ko­so­vu, u Al­ba­ni­ji, Ma­ke­do­ni­ji i u Cr­noj Go­ri i za­po­šlja­va 3.400 rad­ni­ka.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"