Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Čašćavali ga i Milo i Brano * Migo zapošljavao i kuvare, DPS popisivao glasače * Filip neće jer ne odgovara DPS-u * Sebi povećavali, radnicima smanjivali plate * Čašćavali ga i Milo i Brano * Srbija, lično * Dačićeva posjeta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, direktorica CGO:
– Bez hapšenja krupnih riba nema pristupa EU.

Vic Dana :)

Ćaskaju dvije glumice:
– Imam veliki problem. Večeras idem prvi put sa novim ljubavnikom na sastanak, pa ne znam šta da kažem mužu - žali se jedna!
Druga će:
– Pa, ... kaži mu istinu - ideš na probu!

Oženjen muškarac živi duže od neoženjenog, ali oženjen muškarac više želi da umre od neoženjenog.

Igra Bosna protiv Brazila i šutira Ronaldinjo slobodan udarac, a živi zid se okrenuo prema svom golu. Golman se dere na njih:
– Šta ba, radite?
– Ćut` bolan, hoćemo i mi da vidimo gol!

Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!

Čak Noris je osvojio Vimbldon bejzbol palicom.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-01-23 PORODICA RAJKA KULJAČE POKRENULA SUDSKI PROCES PROTIV PRVE BANKE
Tužio Aca jer mu je uzeo 2,1 milion sa računa
Tužio Aca jer mu je uzeo 2,1 milion sa računa Ugovori na osnovu kojih je 2,1 milion eura Prva banka skinula sa naših računa falsifikovani su i antidatirani. Moja djeca i ja nismo potpisali saglasnost da našim novcem garantujemo za kredit Zorana Mugoše, zbog čega nam je novac skinut sa računa, kazala je Jadranka Kuljača, supruga bivšeg gradonačelnika Budve Nepoznati muškarac je došao kod Kuljačine supruge i sinova i tražio da potpišu dokument kojim garantuju za kredit Zoranu Mugoši od dva miliona, sa rokom otplate na tri ili četiri mjeseca, što je van pameti
U Osnov­nom su­du u Pod­go­ri­ci ju­če je odr­ža­no pri­prem­no ro­či­šte po tu­žbi po­ro­di­ce Raj­ka Ku­lja­če pro­tiv Pr­ve ban­ke zbog to­ga što im je sa ra­ču­na ski­nut 2,1 mi­li­on eura, ka­ko tvr­de, bez nji­ho­ve sa­gla­sno­sti i uz fal­si­fi­ko­va­nje pot­pi­sa.
Tu­žbu je pod­nio Ku­lja­čin tast Ste­vo Ra­da­ča, ko­ji je 2007. go­di­ne pro­dao ze­mlji­šte fir­mi Pro­per­ti in­vest­ments za 2,1 mi­li­on eura. Taj no­vac je upla­tio na ra­ču­ne svo­je ćer­ke Ja­dran­ke, Ku­lja­či­ne su­pru­ge, i na ra­ču­ne unu­ka Mar­ka i Mi­lo­ša Ku­lja­če. Njih tro­je su, ka­ko je sa­op­šte­no na ju­če­ra­šnjem ro­či­štu kod su­di­je Je­le­ne An­đe­lić, u mar­tu 2007. go­di­ne pot­pi­sa­li sa Pr­vom ban­kom ugo­vor o šted­nom ulo­gu i ugo­vor o oro­če­nom de­po­zi­tu. Po­što su ta­da Ku­lja­či­ni si­no­vi bi­li ma­lo­ljet­ni, on je bio ovla­šćen da ras­po­la­že sa nji­ho­vim nov­cem.
Pro­ble­mi na­sta­ju 2011. go­di­ne, ne­du­go na­kon što je Raj­ko Ku­lja­ča, biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve, uhap­šen. Pu­no­moć­ni­ca Ku­lja­či­nog ta­sta Lji­lja­na Đo­le­vić je ka­za­la da ta­da kod Ja­dran­ke i nje­nih si­no­va do­la­zi ne­po­zna­ti mu­ška­rac i tra­ži da pot­pi­šu iz­ja­vu ka­ko da­ju sa­gla­snost da sa nov­cem ko­ji ima­ju na šted­nim ra­ču­ni­ma ga­ran­tu­ju Zo­ra­nu Mu­go­ši, biv­šem sa­jov­cu i pri­pad­ni­ku obez­bje­đe­nja Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, za kre­dit od dva mi­li­o­na.
– Tra­žio je da ga­ran­tu­ju za Mu­go­šin kre­dit od dva mi­li­o­na sa ro­kom ot­pla­te na tri ili če­ti­ri mje­se­ca, što je van pa­me­ti. On na­rav­no taj no­vac ni­je vra­tio i nji­ma su sa ra­ču­na ski­nu­te pa­re. Sve se to de­ša­va­lo 2011. go­di­ne, a an­ti­da­ti­ra­no je na 2007. go­di­nu – ka­za­la je Đo­le­vić.
Nje­ne ri­je­či po­tvr­di­la je Ja­dran­ka Ku­lja­ča. Ona je na­ve­la da su ugo­vo­ri o šted­nji iz 2007. go­di­ne ori­gi­nal­ni, a da je u do­ku­men­ti­ma na osno­vu ko­jih im je ski­nut 2,1 mi­li­on eura njen pot­pis fal­si­fi­ko­van. Za­to je i pri­hva­ti­la da vje­štak gra­fo­lo­ške stru­ke vje­šta­či pot­pi­se.
– Fal­si­fi­ko­va­ni su moj pot­pis i pot­pi­si mo­je dje­ce, ko­ja su ta­da bi­la ma­lo­ljet­na – is­pri­ča­la je Ku­lja­ča.
Pu­no­moć­ni­ca Pr­ve ban­ke Kse­ni­ja Fra­no­vić je ka­za­la da ta fi­nan­sij­ska in­sti­tu­ci­ja ne zna šta se de­ša­va­lo sa nov­cem, već da to zna­ju Ku­lja­če, ko­je su ras­po­la­ga­le nov­cem.
– Pr­va ban­ka je po­stu­pi­la u skla­du sa ugo­vo­rom sa Ra­da­čom iz fe­bru­a­ra 2007. go­di­ne. Ne mo­že bi­ti ban­ka od­go­vor­na pre­ma tu­ži­o­cu za no­vac na ra­ču­nu tre­ćih li­ca. Ne­ma do­ka­za da je Ra­da­ča ogra­ni­čio ko­ri­šće­nje nov­ca kćer­ki i unu­ci­ma. Na­pro­tiv, u ugo­vo­ru pi­še da sa nov­cem si­no­va mo­že ras­po­la­ga­ti otac Raj­ko Ku­lja­ča. Svi ugo­vo­ri su ured­no pot­pi­sa­ni – iz­ja­vi­la je Fra­no­vić, ko­ja je tra­ži­la da sud od­bi­je tu­žbu.
Glav­na ras­pra­va će se odr­ža­ti po­čet­kom mar­ta.
D.M.


Svje­do­či­će biv­ši me­nadž­ment

To­kom sud­skog po­stup­ka su­di­ja An­đe­lić će sa­slu­ša­ti Ra­da­ču i nje­go­vu kćer­ku Ja­dran­ku, dok će da svje­do­če bi­ti po­zva­ni Raj­ko Ku­lja­ča, nje­go­va sva­sti­ka Slo­bo­dan­ka Vu­ka­di­no­vić, Zo­ran Mu­go­ša i iz Pr­ve ban­ke Pre­drag Dre­cun, Je­li­ca Pe­tri­če­vić, Pe­tra­šin Ka­sa­li­ca i pu­no­moć­ni­ca u ovom po­stup­ku Kse­ni­ja Fra­no­vić. Dre­cun, Pe­tri­če­vić i Ka­sa­li­ca ni­su vi­še u Pr­voj ban­ci. Naj­ve­ći ak­ci­o­nar Pr­ve ban­ke je Aco Đu­ka­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"