Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-24 ROŽAJSKI PARLAMENT USVOJIO NEKOLIKO ODLUKA, PREDSTAVNICI OPOZICIJE OPTUŽUJU POJEDINE OPOZICIONE KOLEGE
DPS po nalogu blokira Rožaje
Sa sjednice DPS po nalogu blokira Rožaje Nastavak bojkota parlamenta od strane DPS-a vjerovatno ima specijalne razloge, jer ,,odozgo” dobijaju instrukcije da ovu opštinu drže u specijalnom statusu, i to je već uobičajeno, kaže Hazbija Kalač
ROŽAJE- Nakon skoro pola godine bojkota, dio opozicionih odbornika vratio se juče u rožajski parlament. I pored toga što su, prema tvrdnjama predsjednika SO Huseina Kurtagića, najavili da će prisustvovati sjednici, odbornici DPS-a i SD-a se nisu pojavili u sali za sastanke, dok sjednici nije prisustvovao ni jedan odbornik Bošnjačke stranke. Na početak sjednice odbornici su čekali pola sata zbog, kako je saopšteno, nesaglasja između predsjednika SO i Radija Rožaje, jer ovaj medij nije na vrijeme obaviješten da će se sjednica održati danas. Na samom početku sjednice, odbornici Bošnjačke stranke su zatražili da se u dnevni red, osim odluka koje se tiču razvoja Rožaja, čije razmatranje je ranije dogovoreno, uvrste i odluke, o privremenom finansiranju opštine za period januar – mart 2018. godine, kao i odluka o razrješenju sekretara skupštine i odluka o određivanju privremene lokacije za eksploataciju tehničko-građevinskog zemljišta. Predstavnici SDP-a su kazali da su došli da podrže tri tačke dnevnog reda, ali i da su odlučili da neće bojkotovati parlament, isključivo zbog interesa građana i privrednika u cilju otvaranja novih radnih mjesta.
Faruk Agović (SDP) kazao je da neće podržati nove tačke dnevnog reda, osim onih koje su dogovorene na kolegijumu odborničkih klubova, odosno odluke o određivanju lokacije za biznis zonu, o određivanju lokacije za izgradnju benzinske pumpe na Skarepači i odluku za studiju lokacije „Pogled”.
-Mi nećemo praviti bilo kakve koalicije u okviru vlasti već ćemo raditi na stvaranju koalicije s građanima Rožaja, kako bismo se borili za opšte dobro stanovništva, a ne za glasove. Apelujem na kolege da zaboravimo na političke podjele i da se dogovorimo kako da izađemo iz stanja u kojem se nalazi naša Opština, jer će u suprotnom ovaj grad postati mjesto za život penzionera i učenika. Tokom bojkota parlamenta niko iz opozicije nije učinio ništa da se izađe iz krize, pa u tom smislu pozivam Socijaldemokrate i predstavnike DPS-a da kažu šta su s državnog nivoa učinili da pomognu Rožajama?! Koalicija na državnom nivou se lako dogovori kad su u pitanju državni interesi, ali ne i kada se radi o lokalnom interesu.Pored Bošnjačke stranke, veliku odgovornost snose ostali koalicioni partneri na nivou države. Prihvatam i svoju odgovornost, ali ona je u ovom trenutku znatno manja od vaše. Kažite šta su ministri iz redova Socijaldemokrata, osim što su uposlili par ljudi, uradili za ovu opštinu – upitao je Agović.Odbornik Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač optužio je lokalni DPS da odbijaju da prisustvuju sjednici skupštine, jer su se uklopili u nečiji plan ,,što gore to bolje’’.
-Nastavak bojkota parlamenta od strane DPS-a vjerovatno ima specijalne razloge jer ,,odozgo’’ dobijaju instrukcije da ovu opštinu drže u specijalnom statusu, i to je već uobičajeno. Ovo ništa nije čudno, jer ta partija i njen koalicioni partner na državnom nivou, Bošnjačka stranka, dugi niz godina vrše opstrukcije prema ovom gradu za koji, pak, važi pravilo, što gore to bolje, nekom bolje, a nama ovdje uvijek gore i ne može biti gore iz godine u godinu – kazao je Kalač.Odbornici su većinom glasova usvojili odluku o privremenom finansiranju opštine za period januar-mart 2018. godine. Jednoglasno je usvojena odluka o privremenoj lokaciji za eksploataciju tehničko-građevinskog zemljišta. Većinom glasova su usvojene i odluke o zaradi lokalnih funkcionera i lokalnih službenika i namještenika, te odluka o studiji lokacije benzinska pumpa u mjestu Skarepača, kao i studija lokacije ,,Pogled'' i odluka o proglašenju biznis zone.
Iz SD-a, čija dva odbornika takođe nisu prisustvovala sjednici, kažu da su na ovaj način ispoštovali dogovor s kolegijumom klubova.
-Mi smo se zalagali na kolegijumu odborničkih klubova da, ukoliko treba da se vratimo u parlament, to učinimo svi. Međutim, desilo se da su led probila dva odbornika SDP-a i odbornik SPP-a. Bilo je dogovoreno da ukoliko se vratimo razgovaramo samo o privrednim temama. Mi smo bili dosledni i nismo imali mandat predsjedništva da se pojavimo danas u skupštini. Još je razloga zbog kojih ne želimo da se vratimo u lokalni parlament, jer nije usvojen završni račun opštine u zakonskom roku, odnosno do polovine prošle godine, a tu je i neodmjereno i netransparentno zapošljavanje i nagomilavanje administracije koja više od pola godine ne prima platu, kao i to što se Opština kreditno zadužila i što Bošnjačka stranka nema razultata u vršenju vlasti – ističu u SD-u, i naglašavaju da su prisustvo u skupštini uslovili isplatama zarada zaposlenima u lokalnoj upravi gdje, kako naglašavaju, nema njihovih kadrova.
V.Ra.


DPS: Dil između SDP-a i BS-a

Iz OO DPS-a su saopštili da su se s opozicionim kolegama dogovarali da podrže tri tačke dnevnog reda koje se odnose na investicije i biznis, a da ostale teme utvrde na kolegijumu odborničkih klubova.
-Međutim, predstavnici SDP-a (koalicioni parner BS-a u ranijem periodu) na sastanak su otišli mimo dogovora- kazali su u lokalnom DPS-u. Pojedini predstavnici DPS-a tvrde da je na pomolu određeni dil između SDP-a i BS-a, ističući da je riječ o aranžmanu kroz koji bi na mjesto inspektora šumarstva bio postavljen član SDP-a u zamjenu da odbornici te partije daju legitimitet određenim odlukama u lokalnom par­la­men­tu.


Ka­lač: Ne­ka uslo­ve vlast na dr­žav­nom ni­vou

Ha­zbi­ja Ka­lač je is­ta­kao da po­sto­ji ve­li­ka raz­li­ka u po­li­ti­ci ko­ju vo­de pred­sjed­ni­ci SO Ro­ža­je i Op­šti­ne Ro­ža­je.
-Pred­sjed­nik op­šti­ne oči­to ni­je u sa­gla­sju sa svo­jom par­ti­jom, ni­ti par­ti­ja s njim. Oni ni šest mje­se­ci ot­kad opo­zi­ci­ja boj­ko­tu­je par­la­ment ni­su ni­šta uči­ni­li ka­ko bi stvo­ri­li ve­ći­nu bez ko­je ne mo­gu da funk­ci­o­ni­šu, tvr­di Ka­lač.
On je pred­stav­ni­ci­ma BS-a po­ru­čio da su ih ,,nji­ho­vi ko­a­li­ci­o­ni part­ne­ri na dr­žav­nom ni­vou uve­li u tu po­li­ti­ku da bu­du slu­ge ne­kih ide­o­lo­gi­ja, ko­je se ni­su usa­gla­si­le de­ve­de­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka, ali zbog par no­vih mi­li­o­ne­ra re­a­li­zu­je­te pro­je­kat da ne­sta­ne ovaj na­rod‘‘. -Vi ste od­go­vor­ni za sta­nje ko­je je za­de­si­lo ovaj grad. Vi ste vo­di­li ra­ču­na da obez­bi­je­di­te ve­ći­nu na dr­žav­nom ni­vou, ali ni­ste na­šli sna­ge da va­šeg ko­a­li­ci­o­nog part­ne­ra s tog istog ni­voa pri­vo­li­te da uđe s va­ma u ko­a­li­ci­ju ka­ko bi­ste ra­di­li le­gal­no. Tre­ba­lo je da ih uslo­vi­te da ne­će bi­ti vla­sti na dr­žav­nom ni­vou ako ne­ma­te po­dr­šku ov­dje da ne ra­di­te u ile­ga­li– ka­zao je Ka­lač.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"