Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-25 SAMOSTALNI TAKSISTI IZ BIJELOG POLJA OGORČENI ZBOG NOVOG PROTJERIVANJA SA STAJALIŠTA U GRADU
Sila Boga ne moli
Taksisti ogorčeni na lokalnu upravu Sila Boga ne moli Oduzeli su nam pet prvih parking mjesta od hotela ,,Bijela rada”, niz ulicu prema zgradi pošte. To znači da su nas opet protjerali sa stajališta koje su nam, iako se s tim nijesmo saglasili, oni namijenili, ogorčeni su taksisti
BIJELO POLjE- Samostalni taksi prevoznici juče su, u ranim jutarnjim satima, na stajalištu zatekli službenika Komunalne policije, zajedno sa radnicima JP ,,Komunalno Lim”. To je, kažu, značilo novi atak nadležnih organa na njihovu djelatnost. Kako ističe taksista Željko Rakočević, nakon što su prognani sa stajališta ispred nekadašnje Robne kuće „Beograd”, sadašnjeg tržnog centra ,,Forum”, i dovedeni u Ulicu Tomaša Žižića, ponovo im se uskraćuje pravo na rad.
-Oduzeli su nam pet prvih parking mjesta od hotela ,,Bijela rada”, niz ulicu prema zgradi pošte. To znači da su nas opet protjerali sa stajališta koje su nam, iako se s tim nijesmo saglasili, oni namijenili. I ovo pokazuje da sila boga ne moli, da udaraju tamo gdje je najtanje. Na nas taksi prevoznike, koji smo prinuđeni da se bavimo ovim teškim poslom, usljed nedostatka drugog zaposlenja, i da tako na jedvite jade izdržavamo svoje porodice-kazao je Rakočević.
On je dodao da su nadležni još jednom zavukli ruku u džepove taksista, čime im je nanovo umanjena šansa da rade kako bi zaradili za egzistenciju svojih porodica.
-Ne možemo da vjerujemo da je nekome pala ovako nerazumna ideja na pamet, da nam ponovo uskrate pravo da normalno radimo i od svog rada izdržavamo brojne familije. A obećali sasvim suprotno. Kad smo protestovali što nas pomjeraju ispred robne kuće, gdje su inače korisnici taksi usluga godinama bili naviknuti na nas, oni su obećali da ćemo ovdje, u Ulici Tomaša Žižića imati još bolje uslove. To nam je saopšteno na sastanaku predstavnika samostalnih taksi vozača sa gradonačelnikom Aleksandrom Žurićem, načelnikom Centra bezbjednosti Milošem Bulatovićem, sekretarom Sekretarijata za saobraćaj i puteve Dejanom Lukovićem i načelnikom Komunalne policije Muradifom Badžićem. I sad opet udariše na nas, sklanjaju nas sa stajališta koja su nam oni odobrili- ogorčeni su taksiti.
Oni su najavili radikalniju borbu za svoja prava.
Kažu da neće pristati na očigledan teror i da će koristiti sva legalna sredstva da se izbore za bolje uslove za rad.
-Ionako smo pogođeni malim brojem taksi stajališta, kojih je samo pet, iako smo treći grad po veličini u Crnoj Gori, a ima više od 80 samostalnih taksi prevoznika. Pored ovog u glavnoj gradskoj ulici, drugo stajalište je u Ulici Tomaša Žižića, između gradskog parka i zgrade biroa rada i Radija Bijelo Polje, a treće na staroj autobuskoj stanici. Četvrto mjesto za nas je kod Opšte bolnice i Doma starih u naselju Medanovići, a pe­to u Ne­da­ku­si­ma kod gla­va­ne že­lje­znič­ke sta­ni­ce. To je pre­ma­lo, zbog če­ga smo če­sto tra­ži­li da se pro­na­đu lo­ka­ci­je za no­va par­king tak­si sta­ja­lišt­a, is­ti­če Ra­ko­če­vić.
Tak­si­sti ka­žu da je­dva pre­ži­vlja­va­ju i sa­sta­vlja­ju kraj s kra­jem.
-Ot­kad su nas smje­sti­li u Uli­cu To­ma­ša Ži­ži­ća, te­ško da mo­že­mo i za do­ru­čak da za­ra­di­mo. Za­to te­ško i iz­mi­ru­je­mo da­žbi­ne pre­ma dr­ža­vi. Raz­mi­šlja­mo o to­me da pr­vo or­ga­ni­zu­je­mo pro­sest i auta par­ki­ra­mo ili is­pred zgra­de Op­šti­ne ili na no­vom po­plo­ča­nom grad­skom tr­gu- is­ti­če Ra­ko­če­vić, do­da­ju­ći da se do­sta ta­si­sta od­ja­vi­lo i vi­še ne ra­di, i da će tim ko­ra­ci­ma, na­kon ju­če­ra­šnjeg po­mje­ra­nja, kre­nu­ti još dio nje­go­vih ko­le­ga, i svo­je mje­sto po­tra­ži­ti na evi­den­ci­ji ne­za­po­sle­nih bi­roa ra­da.
-Ovaj par­king pro­stor ko­ri­sti ne­ko­li­ko de­se­ti­na sa­mo­stal­nih tak­si pre­vo­zni­ka, i od svog ra­da svi hra­ni­mo vi­šeč­la­ne po­ro­di­ce. Ra­di­mo po či­tav dan i, upr­kos ma­lim za­ra­da­ma, od to­ga ži­vi­mo. Za­to tra­ži­mo da nas ne pre­tva­ra­ju u so­ci­jal­ne slu­ča­je­ve ili tje­ra­ju da tra­ži­mo azil u ne­koj dru­goj dr­ža­vi, po­ru­ču­ju tak­si­sti.M.N.


Lu­ko­vić: Bez­bjed­nost ključ­ni raz­log

U lo­kal­noj upra­vi su sa­op­šti­li da sve ra­de da bi bez­bjed­nost uče­sni­ka u sa­o­bra­ća­ju bi­la na vi­šem ni­vou, i da bu­de omo­gu­će­no da vla­sni­ci auta, ali i pje­ša­ci ima­ju neo­p­hod­ne uslo­ve, a da tak­si pre­vo­zni­ci nor­mal­no oba­vlja­ju svoj po­sao.
-Ni­je ri­ječ o bi­lo ka­kvoj sa­mo­vo­lji ili rad­nji ko­ja ne­ma upo­ri­šte u pro­pi­si­ma. Sa­mo smo mo­ra­li da is­po­štu­je­mo Za­kon o sa­o­bra­ća­ju, ko­ji za­bra­nju­je za­su­ta­vlja­nje i par­ki­ra­nje od ras­kr­sni­ce. Za­to smo is­klju­či­vo iz bez­bje­do­no­snih raz­lo­ga ra­ni­ja par­king mje­sta uki­nu­li, ka­ko bi bi­li za­šti­će­ni i vo­za­či i pje­ša­ci. Pro­du­ži­li smo tak­si sta­ja­li­šta sve do kra­ja uli­ce-ka­zao je De­jan Lu­ko­vić, se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za sa­o­bra­ćaj i pu­te­ve.
On do­da­je da je do­dat­ni raz­log po­mje­ra­nja sta­ja­li­šta za tak­si­ste ka­ko bi iz Uli­ce To­ma­ša Ži­ži­ća sva­ko auto, pa i ka­mi­on, mo­gli ne­sme­ta­no da skre­nu i uđu pre­ma grad­skoj par­king ga­ra­ži što do­sad ni­je bio slu­čaj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"