Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-25 POTPREDSJEDNICA OPŠTINE HERCEG NOVI DANIJELA ĐUROVIĆ PORUČILA DA GRAĐANI NEMAJU RAZLOGA ZA ZABRINUTOST
Kolektor i postrojenje u funkciji krajem aprila
Đurović Kolektor i postrojenje u funkciji krajem aprila Đurovićeva je kazala da će po okončanju projekta svakako angažovati nezavisnu arbitražu koja bi trebalo da pruži odgovore koji se tiču utvrđivanja odgovornosti za kašnjenje
HERCEG NOVI- Kolektor i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama biće u punoj funkciji u krajem aprila, nakon čega će Opština Herceg Novi ući u proces utvrđivanja odgovornosti za kašnjenje u realizaciji ovog projekta, poručila je potpredsjednica opštine Danijela Đurović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
Popločavanje šetališta kreće od ponedjeljka, a rivijera će biti spremna za programe ,,Praznika mimoze” na otvorenom, pa je Đurovićeva istakla da građani nemaju razloga za zabrinutost.
-Što se tiče izgradnje primarnog kanalizacionog kolektora i dijela vodovodne infrastrukture, koje izvodi turska firma ,,Čeltikčoglu”, kao što je i bilo najavljeno, svi građevinski radovi su završeni zaključno sa 24.decembrom prošle godine. Kada je riječ o testiranju, koje je trebalo da bude završeno do kraja 2016.godine, izvšeno je, kompletirano i odobreno testiranje za kompletan vodovodni sistem, baš kao i za kanalizacioni za potisni cjevovod. Što se tiče graviticionog kolektora, imamo određena kašnjenja. U decembru 2016.godine na dionici cjevovoda u Đenovićima uočena su dva kvara, koja su sanirana i zbog toga je došlo do kašnjenja od desetak dana, kazala je Đurovićeva.
Ona je dodatno obrazložila da je blago kašnjenje bilo uzrokovano i velikim brojem kišnih dana tokom novembra, decembra i januara, naglasivši da je za testiranje potrebno suvo vrijeme.
Đurovićeva je kazala da će u petak biti upriličen razgovor sa turskom firmom ,,Čeltikčoglu’’, kako bi pojačali ekipe na terenu, a u cilju poštovanja ugovorenih rokova za završetak projekta.
-Što se tiče popločavanja šetališta od škvera do hotela ,,Plaža”, odnosno vraćanja kamena, ono će započeti u ponedjeljak. Jedna isporuka kamena je pristigla, a druga stiže u narednih nekoliko dana. Radove će izvoditi albanska firma ,,Frali”, koja je ujedno i proizvođač kamena, kazala je Đurovićeva.
Odgovarajući na pitanje novinara ,,Dana” da li je lokalna uprava reagovala shodno zaključcima SO da će se zahtijevati angažman državnog tužioca koji bi trebalo da uđe u ,,Vodakom” i ispita kompletan proces projekta i razloge za kašnjenje, Đurovićeva je kazala da nema saznanja na tu temu, ali da će po okončanju projekta svakako angažovati nezavisnu arbitražu koja bi trebalo da pruži odgovore koji se tiču utvrđivanja odgovornosti.
-Koliko znam, Opština Herceg Novi nije u formalnom smislu procesuirala ništa. Smatramo da je potrebno završtiti građevinske radove prije procesuiranja u ovom dijelu koji se tiče utvrđanja odgovornosti za kašnjenje. Tužilaštvo nije u tom dijelu nadležno vezano za kašnjenje projekta i to nije njihov domen rada. Ali će svakako doći do angažovanja nezavisnih eksperata koji će utvrditi razloge kašnjenja- poručila je potpredsjednica opštine.
Autora ovog teksta je takođe interesovalo kako je moguće da projekat finansijski ostane u okviru prvobitnog ugovora i košta 28 miliona eura, ako je Vesna Krivokapić, vd direktora Vodakoma, na sjednici SO potvrdila da ,,Dalemu”, kao projektantu i nadzoru, Opština mjesečno plaća 45.000 eura. Ovo tim prije što bi samo ,,Dalem”, da je poštovan inicijalni ugovor i posao okončan za godinu dana, bio plaćen pola miliona eura, a ,,Dalem” Opštinu punih pet godina, koliko je rok probijen, košta 2,7 miliona eura.
-Fakture prema konsultantu i nadzoru zavise od perioda i ne iznose 45.000 eura. One se kreću od 29.000 do 35.000 eura mjesečno. Veliki dio tih sredstava za konsultante bio je iz granta, odnosno iz donatorskih sredstava koje je njemačka vlada dodijelila. Drugi dio sredstava je iz kredita. Dakle, ,,Dalem” se plaća iz kredita. S obzirom na to da je ugovorena cifra posla imala prostor za nepredviđene radove, i dalje se krećemo u okvirima predviđenog. U svakom slučaju, to predstavlja jednu od stvari koje će Opština po okončanju projekta preračunati i ispostaviti kao svoj zahtjev za refundaciju troškova, objasnila je Đurovićeva.
K.M.


Ne­ma raz­lo­ga za bri­gu u Ba­o­ši­ći­ma

Đur­vi­će­va je pod­sje­ti­la da su sve pum­pe vra­će­ne u pump­ne sta­ni­ce još u sep­tem­bru i da je Op­šti­na zva­nič­no od 20. ok­to­bra na­sta­vi­la s ra­do­vi­ma na pro­jek­tu i s fi­ni­ši­ra­njem ugo­vo­ra. Tre­nut­no se vr­še ra­do­vi na kuć­nim pri­ključ­ci­ma, od­no­sno spa­ja­nju na se­kun­dar­nu ka­na­li­za­ci­o­nu mre­žu. Ka­ko je ka­za­la, ovih da­na se ra­di na di­o­ni­ci u Ba­o­ši­ći­ma, gdje su gra­đa­ni is­ka­za­li ve­li­ku za­bri­nu­tost u smi­slu pri­pre­me te­re­na pred tu­ri­stič­ku se­zo­nu. Đu­ro­vi­će­va je po­ru­či­la da ne­ma raz­lo­ga za za­bri­nu­tost, jer će svi ra­do­vi na kuć­nim pri­ključ­ci­ma od Kum­bo­ra do Ba­o­ši­ća bi­ti za­vr­še­ni do 1.fe­bru­a­ra. Usli­je­di­će vra­ća­nje te­re­na u pr­vo­bit­no sta­nje, ka­ko bi neo­mat­no pro­šla po­vor­ka ,,Pra­zni­ka mi­mo­ze” i nje­na pr­va puč­ka fe­šta i da bi od 4. fe­bru­a­ra bio na­sta­vljen po­sao ve­zan za kuć­ne pri­ključ­ke, na­kon če­ga će usli­je­di­ti as­fal­ti­ra­nje.


Novi ugovor s „Mas Gintašom”

Kada je riječ o ,,Mas Gintašu”, ko­map­ni­ji ko­ja je gra­di­la po­stro­je­nje za pre­či­šća­va­nje ot­pad­nih vo­da i s ko­jom je Op­šti­na otvo­ri­la pro­ces ras­ki­da ugo­vo­ra, Đu­ro­vi­će­va je ob­ja­sni­la da je, bu­du­ći da se ugo­vor osla­nja na Fi­di­ko­va pra­vi­la, Op­šti­na an­ga­žo­va­la advo­kat­sku ku­ću me­đu­na­rod­nog re­no­mea.
-Oni nas sa­vje­tu­ju po pi­ta­nju no­vog ugo­vo­ra za za­vr­še­tak ra­do­va s kom­pa­ni­jom ,,Mas Gin­taš”. „Mas Gin­taš” je iz­ra­zio sprem­nost da is­pu­ne uslo­ve ko­ji su bi­li i osnov­ni Op­šti­ne Her­ceg No­vi, a to je iz­mi­re­nje nji­ho­vih du­go­va pre­ma do­ba­vlja­či­ma, bu­du­ći da im je ra­čun u Cr­noj Go­ri blo­ki­ran na iz­nos od po­la mi­li­o­na eura, ka­ko bi se na­sta­vi­lo s ra­do­vi­ma. Do pot­pi­si­va­nja ugo­vo­ra mo­glo bi do­ći za de­se­tak da­na, ka­za­la je Đu­ro­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"