Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-01-23 PORODICA RAJKA KULJAČE POKRENULA SUDSKI PROCES PROTIV PRVE BANKE
Tužio Aca jer mu je uzeo 2,1 milion sa računa
Tužio Aca jer mu je uzeo 2,1 milion sa računa Ugovori na osnovu kojih je 2,1 milion eura Prva banka skinula sa naših računa falsifikovani su i antidatirani. Moja djeca i ja nismo potpisali saglasnost da našim novcem garantujemo za kredit Zorana Mugoše, zbog čega nam je novac skinut sa računa, kazala je Jadranka Kuljača, supruga bivšeg gradonačelnika Budve Nepoznati muškarac je došao kod Kuljačine supruge i sinova i tražio da potpišu dokument kojim garantuju za kredit Zoranu Mugoši od dva miliona, sa rokom otplate na tri ili četiri mjeseca, što je van pameti
U Osnov­nom su­du u Pod­go­ri­ci ju­če je odr­ža­no pri­prem­no ro­či­šte po tu­žbi po­ro­di­ce Raj­ka Ku­lja­če pro­tiv Pr­ve ban­ke zbog to­ga što im je sa ra­ču­na ski­nut 2,1 mi­li­on eura, ka­ko tvr­de, bez nji­ho­ve sa­gla­sno­sti i uz fal­si­fi­ko­va­nje pot­pi­sa.
Tu­žbu je pod­nio Ku­lja­čin tast Ste­vo Ra­da­ča, ko­ji je 2007. go­di­ne pro­dao ze­mlji­šte fir­mi Pro­per­ti in­vest­ments za 2,1 mi­li­on eura. Taj no­vac je upla­tio na ra­ču­ne svo­je ćer­ke Ja­dran­ke, Ku­lja­či­ne su­pru­ge, i na ra­ču­ne unu­ka Mar­ka i Mi­lo­ša Ku­lja­če. Njih tro­je su, ka­ko je sa­op­šte­no na ju­če­ra­šnjem ro­či­štu kod su­di­je Je­le­ne An­đe­lić, u mar­tu 2007. go­di­ne pot­pi­sa­li sa Pr­vom ban­kom ugo­vor o šted­nom ulo­gu i ugo­vor o oro­če­nom de­po­zi­tu. Po­što su ta­da Ku­lja­či­ni si­no­vi bi­li ma­lo­ljet­ni, on je bio ovla­šćen da ras­po­la­že sa nji­ho­vim nov­cem.
Pro­ble­mi na­sta­ju 2011. go­di­ne, ne­du­go na­kon što je Raj­ko Ku­lja­ča, biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve, uhap­šen. Pu­no­moć­ni­ca Ku­lja­či­nog ta­sta Lji­lja­na Đo­le­vić je ka­za­la da ta­da kod Ja­dran­ke i nje­nih si­no­va do­la­zi ne­po­zna­ti mu­ška­rac i tra­ži da pot­pi­šu iz­ja­vu ka­ko da­ju sa­gla­snost da sa nov­cem ko­ji ima­ju na šted­nim ra­ču­ni­ma ga­ran­tu­ju Zo­ra­nu Mu­go­ši, biv­šem sa­jov­cu i pri­pad­ni­ku obez­bje­đe­nja Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, za kre­dit od dva mi­li­o­na.
– Tra­žio je da ga­ran­tu­ju za Mu­go­šin kre­dit od dva mi­li­o­na sa ro­kom ot­pla­te na tri ili če­ti­ri mje­se­ca, što je van pa­me­ti. On na­rav­no taj no­vac ni­je vra­tio i nji­ma su sa ra­ču­na ski­nu­te pa­re. Sve se to de­ša­va­lo 2011. go­di­ne, a an­ti­da­ti­ra­no je na 2007. go­di­nu – ka­za­la je Đo­le­vić.
Nje­ne ri­je­či po­tvr­di­la je Ja­dran­ka Ku­lja­ča. Ona je na­ve­la da su ugo­vo­ri o šted­nji iz 2007. go­di­ne ori­gi­nal­ni, a da je u do­ku­men­ti­ma na osno­vu ko­jih im je ski­nut 2,1 mi­li­on eura njen pot­pis fal­si­fi­ko­van. Za­to je i pri­hva­ti­la da vje­štak gra­fo­lo­ške stru­ke vje­šta­či pot­pi­se.
– Fal­si­fi­ko­va­ni su moj pot­pis i pot­pi­si mo­je dje­ce, ko­ja su ta­da bi­la ma­lo­ljet­na – is­pri­ča­la je Ku­lja­ča.
Pu­no­moć­ni­ca Pr­ve ban­ke Kse­ni­ja Fra­no­vić je ka­za­la da ta fi­nan­sij­ska in­sti­tu­ci­ja ne zna šta se de­ša­va­lo sa nov­cem, već da to zna­ju Ku­lja­če, ko­je su ras­po­la­ga­le nov­cem.
– Pr­va ban­ka je po­stu­pi­la u skla­du sa ugo­vo­rom sa Ra­da­čom iz fe­bru­a­ra 2007. go­di­ne. Ne mo­že bi­ti ban­ka od­go­vor­na pre­ma tu­ži­o­cu za no­vac na ra­ču­nu tre­ćih li­ca. Ne­ma do­ka­za da je Ra­da­ča ogra­ni­čio ko­ri­šće­nje nov­ca kćer­ki i unu­ci­ma. Na­pro­tiv, u ugo­vo­ru pi­še da sa nov­cem si­no­va mo­že ras­po­la­ga­ti otac Raj­ko Ku­lja­ča. Svi ugo­vo­ri su ured­no pot­pi­sa­ni – iz­ja­vi­la je Fra­no­vić, ko­ja je tra­ži­la da sud od­bi­je tu­žbu.
Glav­na ras­pra­va će se odr­ža­ti po­čet­kom mar­ta.
D.M.


Svje­do­či­će biv­ši me­nadž­ment

To­kom sud­skog po­stup­ka su­di­ja An­đe­lić će sa­slu­ša­ti Ra­da­ču i nje­go­vu kćer­ku Ja­dran­ku, dok će da svje­do­če bi­ti po­zva­ni Raj­ko Ku­lja­ča, nje­go­va sva­sti­ka Slo­bo­dan­ka Vu­ka­di­no­vić, Zo­ran Mu­go­ša i iz Pr­ve ban­ke Pre­drag Dre­cun, Je­li­ca Pe­tri­če­vić, Pe­tra­šin Ka­sa­li­ca i pu­no­moć­ni­ca u ovom po­stup­ku Kse­ni­ja Fra­no­vić. Dre­cun, Pe­tri­če­vić i Ka­sa­li­ca ni­su vi­še u Pr­voj ban­ci. Naj­ve­ći ak­ci­o­nar Pr­ve ban­ke je Aco Đu­ka­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"