Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-02-06 SUĐENJE OPTUŽENIMA ZA MEĐUNARODNI ŠVERC NARKOTIKA ODLOŽENO NA NEODREĐENO, OPTUŽENI PREKRŠIO MJERU NADZORA Potjernica za Perovićem
Su­đe­nje op­tu­že­ni­ma za me­đu­na­rod­ni šverc dro­ge, ko­je je ju­če tre­ba­lo da se odr­ži pred vi­je­ćem su­di­je Ve­sne Pe­an u Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci, od­lo­že­no je na neo­de­đe­no vri­je­me jer je op­tu­že­ni Va­so Pe­ro­vić pre­kr­šio mje­re nad­zo­ra zbog če­ga se oče­ku­je da za njim bu­de ras­pi­sa­na me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca.
– Pe­ro­vi­ću je od­re­đen pri­tvor rje­še­njem od 11. ja­nu­a­ra. U oba­ve­zi je bio da se ja­vlja po­li­ci­ji ali se 1. ja­nu­a­ra ni­je ja­vio ni­ti na­kon to­ga, a ja sam po­sli­je pra­zni­ka tra­ži­la pri­tvor – ka­za­la je su­di­ja Pe­an.
Su­di­ja je na­ve­la i da je Pe­ro­vi­ćev bra­ni­lac pret­hod­no ka­zao da se nje­gov bra­nje­nik na­la­zi na li­je­če­nju, ali, ka­ko is­ti­če, do­ku­men­ta­ci­ju o to­me ni­je do­sta­vio su­du.
Pe­an je po­ja­sni­la da sa­da če­ka do­kaz o ras­pi­sa­noj me­đu­na­rod­noj po­tjer­ni­ci, na­kon če­ga će se ste­ći uslo­vi da se Pe­ro­vi­ću su­di u od­su­stvu.
Osim nje­ga, za me­đu­na­rod­ni šverc se te­re­te i Du­ško Mar­ti­no­vić, Mi­lan Ma­rić, Igor Vu­šu­ro­vić, Bran­ka Sta­ni­šić i Jo­vo Mar­ti­no­vić.
Du­ško Mar­ti­no­vić je na jed­nom od ra­ni­jih su­đe­nja iz­ja­vio da kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja ni­je po­sto­ja­la i da je je­di­no on kriv, a da osta­li ne­ma­ju ve­ze sa iz­vr­še­njem kri­vič­nih dje­la ko­ja im se sta­va­ju na te­ret. Op­tu­že­ni je pri­hva­tio kri­vi­cu ne pri­zna­ju­ći da su tač­ni na­vo­di op­tu­žni­ce ve­za­no za na­čin na ko­ji je to uči­nio.
– Ni­je mi bi­la na­mje­ra da vr­bu­jem, re­gru­tu­jem pri­pad­ni­ke i stva­ram kri­mi­nal­nu or­ga­ni­za­ci­ju, ka­ko to pi­še u op­tu­žni­ci – re­kao je Mar­ti­no­vić.
Od­bio je da pot­pi­še spo­ra­zum sa SDT-om o pri­zna­nju kri­vi­ce i ta­ko okri­vi osta­le osum­nji­če­ne jer, ka­ko do­da­je, ni­ko ni­je kriv, a na­ro­čio ne no­vi­nar Jo­vo Mar­ti­no­vić, ko­ji se sti­ca­jem okol­no­sti na­šao na op­tu­že­nič­koj klu­pi.
– Jo­vo ni­je uče­stvo­vao u bi­lo ka­kvom šver­cu dr­o­ge... Svi mo­ji kon­tak­ti sa Jo­vom Mar­ti­no­vi­ćem su bi­li u ve­zi sa do­ku­men­tar­nim emi­si­ja­ma i igra­nim fil­mom – po­ja­snio je ra­ni­je Mar­ti­no­vić.
To­kom pro­ce­sa vi­še pu­ta je is­ti­cao da je za­stup­nik op­tu­žbe Mi­ra Sa­mar­džić vr­ši­la pri­ti­sak na nje­ga da pot­pi­še spo­ra­zum­no pri­zna­nje, ali je to, ka­ko ka­že, od­bio.VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"