Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-02-06 „SUDAR SVJETOVA” NA TROTOARIMA
Svi protiv pješaka
Automobili zauzeli trotoare Svi protiv pješaka
Pra­vi „su­dar svje­to­va” vla­da na pod­go­rič­kim tro­to­a­ri­ma od ka­da su iz­gra­đe­ne bi­ci­kli­stič­ke sta­ze. Na tro­to­a­ri­ma se par­ki­ra, nji­ma se vo­zi, sa­mo ne­ma mje­sta za one za ko­je su pra­vlje­ni, a to su pje­ša­ci. Ta­kav pri­mjer je sva­ko­dnev­no vi­dljiv pre­ko pu­ta Osnov­nog su­da i Prav­nog fa­kul­te­ta gdje sta­zu za pje­ša­ke, par­če ko­je je osta­lo na­kon grad­nje bi­ci­kli­stič­kih sta­za, re­dov­no za­u­zmu auto­mo­bi­li. Zbog to­ga su pje­ša­ci pri­mo­ra­ni da idu ili ko­lo­vo­zom ili bi­ci­kli­stič­kom sta­zom do­vo­de­ći se­be u opa­snost.
–Ve­li­ka je gu­žva, sva­kog da­na isto. Na­ro­či­to sta­ri­ji lju­di ne mo­gu pro­la­zi­ti tro­to­a­rom. Ka­da iz­la­ze sa tog „par­kin­ga” vo­za­či mo­gu da na­pra­ve ha­os jer ne vi­de pje­ša­ke od dru­gih vo­zi­la– ka­že Alek­san­dar Vu­ko­vić, stu­dent.
Ne­za­do­volj­ni su i vo­za­či, ko­ji­ma pro­laz ka Mi­le­ni­ju­mu, zbog gu­žve če­sto pred­sta­vlja pra­vu ne­pri­jat­nost.
–Pa mi­slim da je si­tu­a­ci­ja za­i­sta skan­da­lo­zna i da ne pri­li­či jed­nom glav­nom gra­du. Na­ro­či­to ka­da je ne­vri­je­me, po ki­ši, stvo­ri se pra­vi ha­os pa ne mo­že­te vi­dje­ti kad ko iz­la­zi, ne mo­že­te pa­zi­ti pje­ša­ke i isto­vre­me­no na vo­zi­la ko­ja sa stra­ne upa­da­ju ni­ot­ku­da -ka­že Mi­lan Sta­ni­šić.
Po­red ne­sa­vje­snih vo­za­ča, udje­la u pro­ble­mu ima i (ne)re­gu­li­sa­nost si­ste­ma za na­pla­tu ka­zni. Jed­nom da se „uda­ri po dže­pu” zbog za­u­zi­ma­nja tro­to­ra vo­di­lo bi se vi­še ra­ču­na.
–Či­ni mi se da je pro­blem ve­ći ne­go ikad i da su svi po­ma­lo kri­vi. Na­ro­či­to na­kon što su is­cr­ta­ne bi­ci­kli­stič­ke sta­ze, pa se i ona­ko ma­lo pro­sto­ra za pje­ša­ke sma­nji­lo. Vo­za­či par­ki­ra­ju po tro­to­a­ru i sta­zi, pa pje­ša­ci ne­ma­ju iz­bo­ra pa mo­ra­ju ići bi­ci­kli­stič­kom sta­zom. Kad se vo­za­či na­u­če kul­tu­ri i osta­li će pra­ti­ti. U ovoj pri­či, na tro­to­a­ru po pro­pi­su ima mje­sta sa­mo za pje­ša­ke i bi­ci­kli­ste. Na­rav­no, pro­blem je i u nad­le­žni­ma ko­ji, ko­li­ko ja vi­dim ne pred­u­zi­ma­ju ni­šta da po­pra­ve si­tu­a­ci­ju ni ka­žnja­va­njem ni po­ve­ća­njem par­king mje­sta ona­mo gdje manj­ka-ka­že Enes Mu­sta­fić.
Slo­bod­nih par­king mje­sta ne­ma, a par­king ram­pa iza Eko­nom­skog fa­kul­te­ta oči­gled­no ni­je do­volj­na. Ne­ki vo­za­či, re­vol­ti­ra­ni si­ste­mom na­pla­te par­kin­ga oprav­da­va­ju za­u­sta­vlja­nje na tro­to­a­ri­ma kao nu­žno.
–Lju­di su pri­nu­đe­ni, mo­ra­ju se ne­gdje par­ki­ra­ti! Na slo­bod­nim par­kin­zi­ma mje­sta go­to­vo da ni­kad ne­ma, a na­plat­ni par­king je pre­skup. Ako se za­u­sta­vlja­te na 10 mi­nu­ta, mo­ra­te pla­ti­ti ci­je­li sat, što ne­ma smi­sla-re­kao je Mi­lo­van Klja­je­vić.S.T.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"