Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-06 ISHOD BERANSKIH IZBORA UKAZAO NA RAST DEMOKRATA OD 1.000 GLASOVA, OPET VELIKI BROJ NEVAŽEĆIH LISTIĆA Koalicija DPS-u donijela 71 glas
<br />
Ko­a­li­ci­o­ni na­stup DPS-u na iz­bo­ri­ma u Be­ra­na­ma ne sa­mo da im ni­je do­nio ve­ći­nu, ne­go ni­je ra­di­kal­no ni po­ve­ćao do­bi­je­ni broj gla­so­va jer je sa­vez ko­ji je pred­vo­di­la De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta u ne­dje­lju u od­no­su na pro­šle iz­bo­re 2014. go­di­ne do­bio sa­mo 71 glas vi­še.
Evi­dent­no je da je ko­a­li­ci­ja „Zdra­vo Be­ra­ne”, u od­no­su na 2014. go­di­nu, iz­gu­bi­la če­ti­ri man­da­ta, jer ih je pri­je če­ti­ri go­di­ne ima­la 18, a sa­da 14. Bi­lje­ži se trend ra­sta De­mo­kra­ta, ko­je su pr­vi put išle na be­ran­ske iz­bo­re, a osvo­ji­le su če­ti­ri man­da­ta i u od­no­su na par­la­men­tar­ne iz­bo­re 2016. go­di­ne po­pra­vi­le su re­zul­tat za oko hi­lja­du gla­so­va.
Na iz­bo­ri­ma 2014. go­di­ne, u ap­so­lut­nim broj­ka­ma, ko­a­li­ci­ja SNP-DF, od­no­sno „Zdra­vo Be­ra­ne”, osvo­ji­la je 8.271 gla­so­va, a DPS 7.792 gla­sa. Sa­vez „Zdra­vo Be­ra­ne” u ne­dje­lju je osvo­jio 6.469 gla­so­va, što je u od­no­su na 2014. go­di­nu pad za 2.252 gla­sa.
DPS je u od­no­su na 2014. go­di­nu, a ovog pu­ta po­ja­čan sa SD-om i BS-om u ko­a­li­ci­ji, do­bio 7.863 gla­sa, ili sve­ga 71 glas vi­še. To se, u sva­kom slu­ča­ju, ne mo­že na­zva­ti ne­kim ve­li­kim uspje­hom, po­seb­no što je iz te ko­a­li­ci­je na­ja­vlji­va­no da će pre­u­ze­ti vlast.
Na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma 2016. go­di­ne, sa­vez „Ključ”, či­ji je dio bio SNP, osvo­jio je 4.310 gla­so­va, od­no­sno 24,16 od­sto. DF je osvo­jio 3.574 gla­sa, to jest 20,91 od­sto. Na tim iz­bo­ri­ma, De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra je u Be­ra­na­ma osvo­ji­la 958 gla­so­va, ili 5,60 od­sto. De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta u ok­to­bru 2016. go­di­ne u be­ran­skoj op­šti­ni osvo­ji­la je 7.725 gla­so­va, i ta­ko je 4. fe­bru­a­ra za 138 gla­so­va u plu­su.
In­te­re­sant­no je da je na iz­bo­ri­ma u ne­dje­lju u Be­ra­na­ma bi­lo 497 ne­va­že­ćih li­sti­ća, a da je iza­šlo 17.684 bi­ra­ča. Broj ne­va­že­ćih li­sti­ća opet je ve­li­ki, i to je sve vi­še pri­mjet­na prak­sa u cr­no­gor­skim iz­bo­ri­ma po­sled­njih go­di­na.
Is­pod cen­zu­sa u Be­ra­na­ma su osta­li po­kret URA, sa­vez SDP i De­mos, Stran­ka prav­de i po­mi­re­nja i tri ne­za­vi­sne iz­bor­ne li­ste.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"