Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u 117 * Postao ministar, a ostao u Monteputu 117 * Milo i Cane zajedno u Parizu117 * Braća namještala poslove jedan drugom117 * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u 117 * Dramatični krah na berzama plaši SAD117 * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-02-03 RASTE BROJ VAKCINISANE DJECE, DJEVOJČICA OTPUŠTENA KUĆI
U Kliničkom nema pacijenata sa boginjama
U Kliničkom nema pacijenata sa boginjama
U Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re (KCCG) ne­ma no­vih sum­nji­vih slu­ča­je­va za­ra­že­nih ma­lim bo­gi­nja­ma, sa­op­šte­no je „Da­nu” iz te usta­no­ve. Iz KCCG is­ti­ču da je dje­voj­či­ca kod ko­je je do­sad je­di­no utvđe­no pri­su­tvo vi­ru­sa mor­bi­la, ju­če ot­pu­šte­na na kuć­no li­je­če­nje i da je do­brog op­šteg zdravstvne­og sta­nja.
– U Dječ­joj bol­ni­ci ne­ma izo­lo­va­nih pa­ci­je­na­ta zbog sum­nji na mor­bi­le i dje­voj­či­ci ko­ja se od ne­dje­lje 28. ja­nu­a­ra li­je­či­la u In­sti­tu­tu za bo­le­sti dje­ce na­pi­sa­na je ot­pu­sna li­sta – na­vo­de iz KCCG.
Iz Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca sa­op­šte­no je da na­kon što je za­bi­lje­žen pr­vi slu­čaj ma­lih bo­gi­nja, sve vi­še ro­di­te­lja do­la­zi u do­mo­ve zdra­vlja ka­ko bi vak­ci­ni­sa­li svo­ju dje­cu.
– Sa­mo to­kom ju­če­ra­šnjeg da­na MMR vak­ci­nom vak­ci­ni­sa­no je 68 dje­ce. Broj dnev­no pri­mlje­nih MMR vak­ci­na u Do­mu zdra­vlja Pod­go­ri­ca se u od­no­su na kraj 2017. go­di­ne utro­stru­čio, sa ten­den­ci­jom da­ljeg ra­sta. S ob­zi­rom na in­ten­ziv­nu kam­pa­nju ko­ja tra­je od av­gu­sta pro­šle go­di­ne, oče­ku­je­mo da­lji rast pro­cen­ta vak­ci­ni­sa­ne dje­ce MMR vak­ci­nom, što će uti­ca­ti na po­bolj­ša­nje ko­lek­tiv­nog imu­ni­te­ta, ka­ko u Pod­go­ri­ci, ta­ko i u Cr­noj Go­ri – na­vo­de iz Do­ma zdra­vlja.
Mi­ni­star zdra­vlja Ke­nan Hra­po­vić i di­rek­tor In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje Bo­ban Mu­go­ša pri­je tri da­na su ka­za­li da je zdrav­stve­ni si­stem spre­man za even­tu­al­nu po­ja­vu epi­de­mi­je ma­lih bo­gi­nja, sa svim ka­drov­skim i me­di­cin­skim ka­pa­ci­te­ti­ma.
Iz In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje je vi­še pu­ta sa­op­šte­no da je opa­snost od epi­de­mi­je ma­lih bo­gi­nja, mor­bi­la u Cr­noj Go­ri re­al­na i go­to­vo iz­vje­sna, jer je u pret­hod­nom pe­ri­o­du za­bi­lje­žen ve­ći broj obo­lje­lih, ali i smrt­nih slu­ča­ja od mor­bi­la u dr­ža­va­ma re­gi­o­na.D.B.


U to­ku na­bav­ka te­sto­va

Di­rek­tor In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje Bo­ban Mu­go­ša u re­a­go­va­nju na pi­sa­nje „Da­na” is­ti­če da su u od­go­vo­ri­ma ja­sno ob­ja­sni­li da ima­ju do­volj­ne ko­li­či­ne te­sto­va za sve su­spekt­ne, od­no­sno sum­nji­ve slu­ča­je­ve.
„Dan” je ju­če, na­kon žal­bi pa­ci­je­na­ta, ob­ja­vio da In­sti­tut ne­ma do­volj­ne ko­li­či­ne te­sto­va za utvr­đi­va­nje vi­ru­sa an­ti­ti­je­la na mor­bi­le (ma­le bo­gi­nje), iako po­sto­ji ve­li­ka opa­snost da će Cr­nu Go­ru za­hva­ti­ti epi­de­mi­ja.
– Ta­ko­đe, u tek­stu se na­vo­di da je zbog pri­je­te­će epi­de­mi­je In­sti­tut za jav­no zdra­vlje na­ru­čio i do­dat­nu ko­li­či­nu te­sto­va, te su­ge­ri­še­mo da ni­je ade­kva­tan na­slov „Test sa­mo za hit­ne slu­ča­je­ve” jer upu­ću­je na to da ne­ma do­volj­no te­sto­va. Da­lje se u od­go­vo­ru ja­sno na­vo­di ka­ko i ko­li­ko se vr­ši di­jag­no­sti­ka – re­kao je Mu­go­ša.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"