Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-02-06 U OŠ ,,PAVLE ŽIŽIĆ” ZAVRŠEN PROJEKAT O PREVENCIJI NARKOMANIJE
Znanje kao štit
Znanje kao štit
BI­JE­LO PO­LjE – Fi­nal­nim tak­mi­če­njem tri eki­pe, od­no­sno kviz tak­mi­če­njem, ju­če je za­vr­šen pro­je­kat ,,Pre­ven­ci­ja nar­ko­ma­ni­je kod uče­ni­ka osnov­nih ško­la”. Pro­je­kat je re­li­zo­va­la Osnov­na ško­la ,,Pa­vle Ži­žić” , a u nje­mu su uče­stvo­va­li uče­ni­ci za­vr­šnih raz­re­da ško­le, slu­žbe i usta­no­ve ko­je se ba­ve pre­ven­ci­jom zlo­u­po­tre­ba dro­ga. Re­a­li­za­ci­ja pro­jek­ta po­če­la je ok­to­bra pro­šle go­di­ne.
Tak­mi­či­lo se de­set eki­pa sa­sta­vlje­nih od po tri uče­ni­ka, pred­vo­đe­ni na­stav­ni­kom-men­to­rom. Naj­bo­lji su do­bi­li sport­ske re­kvi­zi­te, kao i lap­top i pro­jek­tor.
U okvi­ru pro­jek­ta ura­đe­no je i is­tra­ži­va­nje pod na­zi­vom ,,Bo­le­sti za­vi­sno­sti u mom kom­ši­lu­ku”, gdje je de­set uče­ni­ka za­vr­šnih rad­ni­ka spro­ve­lo an­ke­tu sa 100 oso­ba i is­tra­ži­li u ko­li­koj mje­ri je iz­ra­že­na po­ja­va uop­tre­be dro­ga, ci­ga­re­ta ili al­ko­ho­la u nji­ho­vom kom­ši­lu­ku.
Fi­nal­nom tak­mi­če­nju su pri­su­stvo­va­li psi­hi­ja­tar dr Mir­ja­na Va­ra­gić, pro­fe­sor Sred­nje struč­ne ško­le Ra­fet Mu­lić, i ru­ko­vo­di­lac Op­štin­ske kan­ce­la­ri­je za bor­bu pro­tiv nar­ko­ma­ni­je Dra­go­slav Še­bek.
– Ova­kav vid ak­tiv­no­sti je ve­o­ma zna­ča­jan, jer uče­ni­ci sti­ču osnov­na zna­nja ka­ko da odo­le pri­ti­sku i is­ku­še­nji­ma kad je dro­ga u pi­ta­nju. Ovo je vid vr­šnjač­ke edu­ka­ci­je, ka­ko bi svo­ja ste­če­na zna­nja pre­ni­je­li uče­ni­ci­ma, što da­je ve­li­ke re­zul­ta­te – ka­zao je Še­bek, po­zi­va­ju­ći i osta­le ško­le i ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je, da za­jed­no sa kan­ce­la­ri­jom za bor­bu pro­tiv nar­ko­ma­ni­je ra­de na su­zbi­ja­nju ove po­ša­sti.
Di­rek­to­ri­ca ško­le Ta­nja Še­bek je is­ta­kla za­do­volj­stvo an­ga­žo­va­no­šću uče­ni­ka, i nji­ho­vom za­in­te­re­so­va­no­šću za ovu te­mu.
– Uče­ni­ci su po­ka­za­li i za­vi­dan ni­vo zna­nja. U fi­na­lu smo vi­dje­li ne­iz­vje­snu bor­bu, ali mo­že­mo re­ći da smo po­sti­gli pun efe­kat ka­za­la je Še­bek i na­gla­si­la da je pre­vas­hod­ni cilj pro­jek­ta bio do­pri­nos pre­ven­ci­ji nar­ko­ma­ni­je me­đu dje­com škol­skog uz­ra­sta, ali i po­di­za­nje svi­je­sti me­đu đa­ci­ma o po­sle­di­ca­ma kon­zu­mi­ra­nja dro­ga.
To­kom tra­ja­nja pro­jek­ta, or­ga­ni­zo­va­no je pre­da­va­nja ,,Zna­njem pro­tiv dro­ge”, kviz pod na­zi­vom ,,Zna­nje je moj štit”, ura­đe­na je i skrip­ta, a bi­će or­ga­ni­zo­va­ne i ra­dio-emi­si­je na Ra­di­ju Adri­a­tik.
Por­je­kat je fi­nan­si­ra­la Ko­mi­si­ja za ras­po­dje­lu di­je­la sred­sta­va od iga­ra na sre­ću, uz po­dr­šku Mi­ni­star­stva pro­svje­te.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"